e
Banner


Özçelik Transport filosu, Renault Trucks ile yenileniyor
Mersin bölgesinin önemli lojistik firmalarından Özçelik Transport, yüzde 80’in üzerinde Renault Trucks araçlardan oluşan filosunu yine Renault Trucks çekiciler ile yeniliyor. 




RenaultYaş meyve-sebze alanında lojistik hizmeti sunan Özçelik Transport, filosunu 12 adet Renault Trucks T 520 çekicileri ile yeniledi. Yaklaşık 25 yıldır Renault Trucks çekicileri kullanan Özçelik, araçların yenilenme sürecinde Renault Trucks araçlarının ikinci el değerinden memnuniyetlerinin altını çizdi. 
 
Erman Ticari Araçlar merkezinde yapılan teslimat törenine Özçelik Transport Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Özçelik, Renault Trucks Bayi Ağı Ticari Direktörü Özgür Fırat, Satış ve Satış Sonrası Bölge Müdürü Cihan Kayan, Erman Ticari Araçlar Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Deniz, Genel Müdürü Ahmet Gözü, Finans Müdürü Erman Deniz ve Renault Trucks Finans Ülke Satış Müdürü Emrah Barış katıldılar.
 
1974 yılında Mersin merkezli olarak kurulan Özçelik Transport, tüm Avrupa ülkelerine frigofirik gıda taşımacılığı yapıyor. İkinci kuşak tarafından yönetilen Özçelik Transport’un Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Özçelik, teslimat töreninde yaptığı açıklamada; “Müşterilerimiz ile kurduğumuz uzun soluklu iş birliktelikleri gibi çözüm ortaklarımızla da düzenli çalışmalar sürdürülebilme prensibimiz bulunuyor. Renault Trucks araçlarımız ile yüksek verimlilikte operasyonlar yürütebildiğimiz için de 2000 yılından bu yana yola birlikte devam ediyoruz. Araç performansları, satış sonrası hizmetleri ve ikinci el değeri doğrultusunda Renault Trucks çekiciler, şirketimiz kadar bölgedeki meslektaşlarımız tarafından da tercih ediliyor” diye belirtti. 
 
Yılmaz Özçelik; “Erman Ticari Araçlar, Mersin’de Renault Trucks bayisi olarak hizmet vermeye başlamadan önce de Renault Trucks alımları yapıyorduk. Her ne kadar o zamanlarda sıkıntı yaşamasak da artık bölgemizde bir bayinin hizmet sunuyor olması tabi ki büyük avantaj sağlıyor. Öte yandan son beş yıldır Renault Trucks’ın yakıt tasarrufu konusunda yaptığı atağı da takdir ediyoruz” şeklinde açıkladı. 
 
Satış sonrasında Excellence ile araçlarımız tam performasta 
 
Özçelik Transport, araçlarını Renault Trucks’ın Excellence Bakım Onarım Sözleşmesi ile kullanıyor. Sözleşme kapsamında rutin bakımların yanı sıra fren balatası, fren diski, debriyaj baskısı gibi kullanımın doğası gereği aşınan parçaların da değişimi yapılıyor. Düzenli bakımlar sayesinde ön görülemeyen bakım-onarım maliyet risklerinin önüne geçilebiliyor. Böylece operasyon maliyetleri daha risksiz ve düşük olurken araçların serviste geçirdiği sürenin de minimumda kalabilmesi sağlanıyor.   
 
Araç yatırımlarında RTFS’nin çözümleri kolaylık sağlıyor
 
Özçelik, Renault Trucks ile filo yatırımlarında Renault Trucks Finansal Hizmetler’in (RTFS) sunduğu paketleri değerlendiriyor. Özçelik; “Filomuzu gerek yenileme gerekse geliştirme kararı ile satın alımını gerçekleştirdiğimiz nerdeyse tüm Renault Trucks araçlarda RTFS’nin sunduğu finansal çözümleri tercih ettik. Böylece finansal olarak kredi süreçleriyle ilgilenmemize gerek kalmıyor. Tüm süreçleri Renault Trucks çatısı altında çözümlemek ise kolaylık sağlıyor” dedi. 
 
Teslimat törenine katılan Erman Ticari Araçlar Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Deniz ise; “Özçelik Transport, bir aile şirketi olarak yine aynı aileye ait kardeş lojistik şirketleri ile de önemli müşterilerimiz arasında yer alıyor. Filolarında Renault Trucks araçların egemen olduğu Özçelik için sunduğumuz satış sonrası hizmetlerde araçların performans ve verimliliğini her daim koruyoruz. Özçelik Transport’a satış ve satış sonrası hizmetlerimizi sunmamızın yanı sıra filolarını yenilerken ikinci el araç desteği vermeye çalışıyoruz. Artık bir aile olduğumuz iş ortaklığımızın, daha uzun yıllar devam edeceğine inanıyoruz” şeklinde belirtti.  



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat