e
Banner


Cemil Can Yalçın: Sektörde standartları yükseltmeye devam edeceğiz
Dökme kimyasal taşımacılık faaliyetleriyle uluslararası alanda intermodal taşımacılık hizmeti sunan TET Global Lojistik, 2024’te yurt içi ve yurt dışında büyümeye devam edecek. TET Global Lojistik İcra Kurulu Üyesi Cemil Can Yalçın, gerçekleştirecekleri yatırımlar ve sunacakları hizmetlerle 2024 yılında da dökme kimyasal taşımacılığı ile kimyasal tanker temizleme sektöründeki hizmet standartlarını yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi. 




tet globalTemel kimyasallar, tehlikeli maddeler, gıda ürünleri, gaz taşıma hizmetlerinin yanı sıra tank konteyner temizliği, tank konteyner ısıtması, bakım ve onarım çalışmaları, test hazırlığı ve tank konteyner depolama çözümleri de sunan TET Global Lojistik, 2024 yılına küresel ağda varlığını güçlendirme ve sektördeki standartları yükseltme hedefiyle giriyor. 
 
350 MİLYON TL’LİK YATIRIMLA FİLOYU GÜÇLENDİRDİ 
Günlük ortalama 10 bin ton sıvı kimyasal taşıma kapasitesine sahip olduklarını belirten TET Global Lojistik İcra Kurulu Üyesi Cemil Can Yalçın, 400'ü aşkın araçtan oluşan geniş filo gücüyle Türkiye ve Avrupa çapında taşımacılık hizmeti sunduklarını söyledi. Dünyanın her noktasına konteyner taşıma hizmetimizi verdiklerini aktaran Yalçın, “2023 yılında taşımalarımızın yanı sıra tamamlayıcı hizmetler kapsamında yıkama istasyonumuz için enerji dönüşümünü gerçekleştirdik. Tank ısıtma ekipmanlarımızı yeniledik. Çok fonksiyonlu İSO containerlar ile ADR’li Ford marka araç yatırımlarımızı gerçekleştirdik. Toplamda 74 adet Ford marka araç ile 350 milyon TL’lik bir yatırım gerçekleştirmiş olduk” dedi. 
 
GLOBAL ARENADA VARLIĞINI GÜÇLENDİRECEK 
Cemil Can Yalçın, 2024 yılında küresel ağdaki varlıklarını güçlendirmeye ve dökme kimyasal taşımacılığı ile kimyasal tanker temizleme sektöründe hizmet standartlarını yükseltmeye odaklanacaklarını söyledi. Yalçın, “Yurt içi ve yurt dışında büyüme hedeflerinizi desteklemek adına teknolojiye ve yeniliklere odaklanmak istiyoruz. 2024 yılı için Doğu Avrupa ve Balkanlarda mevcut tecrübemizi ilerletmek ve ülkeler arası rota planlaması yaparak müşterilerimiz için maliyet optimizasyonu yapmak en büyük hedeflerimizden” diye konuştu. 
 
BELİRSİZLİK VE KRİZLER SEKTÖRÜ ETKİLEYECEK 
Yalçın, lojistik sektörünün ekonomi ve ticaretin önemli bir bölümünü kapsadığını söyledi. 2024 yılında ekonomik belirsizlikler, ticaretteki değişiklikler ve krizlerin lojistik sektörünü olumsuz etkileyebileceğini ifade eden Yalçın, ancak bu tür durumları daha geniş bir pencereden bakarak değerlendirmek gerektiğine dikkat çekti. 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat