e
Banner


DB Schenker Arkas, yatırımlarının meyvesini 2024'te toplayacak
2023’te kara nakliyesinde yeni hatlar açan, depolama kapasitesini yüzde 10 artıran DB Schenker Arkas, 2024’te yüzde 15 büyüme hedefliyor. Belirledikleri büyüme hedefleri doğrultusunda bu yıl 200 milyon TL yatırım yaptıklarını açıklayan DB Schenker Arkas Genel Müdürü Özgür Al, 2024’te elektrikli araç yatırımı yapacaklarını söyledi. 




DB SchenkerDB Schenker Arkas düzenlediği basın toplantısı ile 2023 yılının değerlendirdi, 2024 yılı ile ilgili hedeflerini açıkladı. DB Schenker Arkas’ın İstanbul’daki merkezinde düzenlenen basın toplantısına; DB Schenker Arkas Genel Müdürü Özgür Al, DB Schenker Arkas CFO’su Gamze Görer ve DB Schenker Arkas Kurumsal İletişim ve Pazarlama Yönetecisi Dilem Karakaya katıldı.
 
DEPOLAMA KAPASİTESİNİ 10 ARTIRDI 
2023’ün yatırım dolu bir yıl olduğunu belirten DB Schenker Arkas Genel Müdürü Özgür Al, bu dönemde kara nakliye biriminde direkt hat sayısını artırdıklarını ve müşterilerine daha rekabetçi servisler oluşturduklarını söyledi.  200 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını aktaran Al, bu güçle 2024 yılında yüzde 15 büyüme öngördüklerini açıkladı.
Yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi veren Özgür Al, şunları aktardı: “Filomuza yeni çekiciler kattık, yeni treylerlerin siparişini verdik. İzmir, Mersin ve Ankara ofislerimizi yeniledik. Bursa depomuz AEO yetkilendirilmiş gümrük belgesi kapsamına girdi. Mayıs ayında Gebze Pelitli’de yeni depomuzu açtık. İstanbul’un Anadolu yakasında dördüncü yatırımımız oldu. Ankara’da depo yatırımı gerçekleştirdik. Böylece İç Anadolu’da da yatırım gerçekleştirmiş olduk. Bu depolarda belirli bir doluluk oranını yakaladık, bu bizim için iyi bir sinyal oldu. Yeni yatırımlarla depolama kapasitemizi yüzde 10 artırdık” dedi. Al, Adana ve Mersin’de de depo yatırımlarının olacağını açıkladı. 
 
ELEKTRİKLİ KAMYON VE OTOMOBİL YATIRIMI
Özgür Al, 2024 yılında elektrikli çekici yatırımı yapacaklarını ve bunun için de Türkiye’de üretilen araçları tercih edeceklerini söyledi. Elektrikli araçlara dönüşümün kaçınılmaz olduğunu ifade eden Al, elektrikli otomobil için de yatırım yapacaklarını 110 adetlik filolarının önemli kısmını elektrikli otomobile dönüştürmeyi istediklerini aktardı. 
 
ÇEVRECİ YATIRIMLAR GERÇEKLEŞTİRİLİYOR
Sürdürülebilirlik kapsamında yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Al, Gebze deposunda güneş panelleri kullandıklarını ve 7.3 kW’lık üretim kapasitesine ulaştıklarını, depolarında LED aydınlatmaya geçtiklerini, 108 tonluk palet tasarrufu sağladıklarını, tüm tesislerde geri dönüşüm noktaları oluşturduklarını kaydetti.
 
FARKINDALIK YARATAN PROJELER 
Farkındalık yaratan projeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Özgür Al, “Düzenli olarak Eko-Farkındalık, Çevre Politikası, Global Hedefler, Tasarruf ve Geri Dönüşüm Eğitimleri veriyoruzÇok fazla sayıda kadın forklift sürücülerimiz var. 130 kişi işaret dili eğitimi aldı. Yetenek havuzu Schenker’in sunduğu bir hizmet. Aramıza yeni katılacaklar için farklı fırsatlar sunarken, içimizdeki liderler için yeteneklerini geliştirecek eğitim ve fırsatlar yaratıyoruz.  Deprem yardımları kapsamında Arkas Holding’in kurduğu yaşam merkezlerindeki altyapı sorunlarını gidermek üzere bağış kampanyası başlattık. Bu kapsamda, global ekibimizle de birlikte bölgeye yardım ve destek sağladık” dedi. 
 
PAZARIN ÜZERİNDE BÜYÜME HEDEFLİYOR 
Lojistik pazarı ve ticaret hakkında değerlendirmelerde bulunan Al, “Türkiye önemli bir pazar ve Avrupa için de cazip bir ülke. Rusya-Ukrayna savaşı gibi gelişmeler Türkiye’yi pozitif olarak etkiledi. Türkiye bölgesinde üretim çeşitliliği ve lojistik pazar olarak çok cazip. Türkiye’nin ihracatta da büyüyeceğini düşünüyorum. Schenker dünyanın en büyük ilk 3 firması arasında Arkas da Türkiye’nin ilk sırasında. DB Schenker Arkas olarak denizyolunda ve havayolunda ilk 10 içinde yer alıyoruz. Bizim hedefimiz Türkiye lojistik pazarının büyümesinin üstünde olacak” ifadelerini kullandı.
 
DÖVİZ SORUNU SÜRECEK 
DB Schenker Arkas Mali İşler Grup Müdürü Elif Gamze Görer ise, nakitte çok büyük sıkıntı yaşandığını, 2024 yılında bunun düzeleceğini beklemediklerini söyledi. Görer, “Önümüzdeki yıl maliyetler önem arz edecek. Seçim sonrası için çok da umutlu olduğumu söyleyemem. Daha evvel dövizdeki ve enflasyondaki hareketlilik paralel giderdi şu anda böyle gitmiyor” dedi.
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat