e
Banner

TET Global Lojistik 'know-how' ihraç edecek
Tehlikeli ve kimyevi madde lojistiğinde taşıma, depolama ve yıkama hizmetlerini tek çatı altında sunan TET Global Lojistik, 10 yıldır Bulkhaul Limited firmasının Türkiye acentesi olarak faaliyet gösteriyor. “Biz sadece en iyi bildiğimiz işi yapıyoruz” diyen TET Global Lojistik İcra Kurulu Üyesi Cemil Yalçın, önümüzdeki 5 yılda en önemli hedeflerini Türkiye’deki likit taşıma ve tanker standardını Doğu Avrupa ve Balkan ülkelerine transfer etmek olarak açıklıyor. 




tglTET Global Lojistik’in büyüme serüvenini anlatır mısınız?
 
Sektördeki yolculuğumuzda karayolu taşımacılığında yurt içi ve uluslararası faaliyetlerimizle başladık. Ardından 360 derece hizmet anlayışı kapsamında tank yıkama istasyonumuzu tank tamir ve bakım hizmetlerimizi devreye alarak tank konteyner depolama alanlarımız ile de konteyner acentelerine hizmet vermeye başladık.
Faaliyetlerimizi, iş süreçlerimizi ve globaldeki ağımızı ulusal ve uluslararası SQAS süreçlerine uyumlu olacak şekilde büyüttük. Lojistikte birbiri ile bağlantılı hizmetler olan nakliye, depolama, yıkama seçeneklerini kapsayan, sektörel pazarlara konsantre çözüm seçeneklerimizi artırdık. Dünyanın önde gelen kimya, petrol, gaz üretimi yapan firmalar ile çalışarak onların yüksek çalışma standartlarına ve işin gerektirdiği yatırım taleplerine, kapasite artışına uyum sağladık. Sektörde uzun yıllardır var olan gücümüzü ve güvenirliliğimizi global pazarlara aktardık. 2013 yılından bu yana Bulkhaul Limited firmasının Türkiye acentesi olarak konteyner taşımacılığında lojistik hizmeti veriyoruz. Aynı zamanda International Tank Container Organisation (ITCO) üyesiyiz.  
Geldiğimiz noktada sektörümüzde tercih edilen ve aranan firmalardan biri konumuna ulaştık. Bu konuma ulaşmanın en önemli unsuru müşterilerimize ve tedarikçilerimize sağladığımız güvendir. Biz sadece en iyi bildiğimiz işi yapıyoruz. Likit taşıma sürecini iyileştirebilecek ve bunu kalıcı hale getirebilecek tüm ilave çözümler için algımızı hep açık tutuyoruz. TET Global Lojistik olarak sadece şirketimizin değil, sektörün gelişimi için çalışıyoruz.
 
‘TEDARİKÇİ DEĞİL, İŞ ORTAĞIYIZ’ 
Sunduğunuz hizmetler müşteri taleplerine paralel olarak nasıl bir değişim gösterdi? Hangi hizmetlerinizle öne çıkıyorsunuz? 
Biz TET Global Lojistik’i bir tedarikçiden çok müşterilerimizin süreçlerinin bir parçası olarak konumlandırıyoruz. Müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda servislerimizi sıvı kimyasal taşıma sektöründe geçmişten bugüne kadar çeşitlendirdik. Likit taşımacılığın öncesi, taşımanın kendisi, teslimi ve dönüşü için ürün, yükleyici, müşteri ve yasal gerekliliklerin tamamını yönetebilecek süreçler inşa ettik. 
Sektörün gelişimine ve değişimine paralel olarak biz de geliştik ve değiştik. Halen de gelişmeye devam ediyoruz. Bugün sektörümüzde likit taşımacılığının ihtiyacı olan depolama, nakliye, yıkama, pazarlama, danışmanlık hizmetlerinde profesyonel ve deneyimli kadromuz ve global çözüm ortaklarımız ile öne çıkıyoruz. Müşterilerimizin artan yenilikçi taleplerini doğru analiz ederek onların yükünü hafifletmek ve karlılıklarına katkı sağlamak için likit taşımacılığı ile ilgili tüm gereksinimlerini sağlayabilecek teknik donanım, işleyiş, kapasite, yasal süreçlere uygun tüm alt yapıyı tek bir çatı altında topladık. Böylece sunduğumuz hizmetler müşterilerimizin taleplerini her aşamada karşılayabilecek bir nitelik kazandı.
Bunlar cümleye dökünce basit görünen ancak icraatta deneyimli kadro, teknolojik alt yapı ve yatırım gerektiren çalışmalar. TET Global Lojistik olarak hizmetlerimizde güven ve kaliteyi en iyi seviyede tutmak için her türlü sorumluluğu yerine getirmekten kaçınmıyoruz.  
 
TET Global Lojistik, Cumhuriyetin yeni yüzyılında kendine nasıl bir misyon ve vizyon biçiyor? 
TET Global Lojistik olarak 100 yıllık Cumhuriyet’imizin yarısından fazlasına şahitlik ettik, ona yakışır bir yol arkadaşı olmaya çalıştık. Faaliyetlerinde ülke kaynaklarını verimli kullanan, sektörünü geliştiren, gençlerine yatırım yapan bir kurum olmaya özen gösterdik.
Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı çağdaşlaşma ve ekonomik kalkınmayı daha da ileri taşımak adına önemli bir yüzyıl. İş dünyasına bu noktada önemli sorumluluklar düştüğünün bilincindeyiz.  Kurumlar ülkemizin en önemli değerlerinden Cumhuriyet’e karşı sorumluluğunu işini en iyi şekilde yaparak, toplumdan aldığını topluma kazandırarak yerine getirecekler. Önümüzdeki yüzyılda TET Global olarak da sadece ticari faaliyetler yürüten bir şirket olmayacağız. Geçmişte olduğu gibi ülke ekonomisine ve topluma katkı sağlamaya devam edeceğiz. İşimizi en iyi şekilde yapacak, faaliyetlerimizi toplumsal fayda yaratarak sürdüreceğiz. Vizyon ve misyonumuz da bu amaca hizmet edecek.
 
‘HİZMET STANDARTLARINI YÜKSELTECEĞİZ’ 
Büyüme ve yatırım planlarınızı öğrenebilir miyiz? 
TET Global Lojistik olarak, 2013’ten bu yana Bulkhaul Limited firmasının Türkiye acentesiyiz. Bu iş birliği bize konteyner taşımacılığında dünya üzerindeki tüm noktalar arasında lojistik olanağı sunuyor. Mevcut yatırımlarımızla global ağdaki varlığımızı güçlendirmeyi; gelişen talepler doğrultusunda dökme kimyasal taşımacılık ve kimyasal tanker yıkama sektörünün mevcut hizmet standartlarını yükseltmeyi hedefliyoruz. Her yıl önemi artan Doğu Avrupa ve Balkan ülkelerine, Türkiye’de daha yüksek olduğuna inandığımız likit taşıma ve tanker standardını transfer etmek önümüzdeki 5 yıllık hedeflerimizden biri.
 
Cumhuriyetin sizin için anlamını nasıl ifade edersiniz?
Cumhuriyet ülkemizin muasır medeniyetler yolculuğundaki ilk ve en önemli adımı. Geçtiğimiz yüzyıl çağdaşlaşma yolunda ülkemiz için çok önemli ilklerin yüzyılı olarak tarihe geçti. Cumhuriyet aynı zamanda ülkemizin ekonomik kalkınma yolculuğunda önemli bir yere sahip. Ülkemizin için bu kadar kıymetli bu yıldönümünde tabii ki gururlu ve heyecanlıyız. Bu heyecanla birlikte ülkemizi Cumhuriyetimizle daha da ileri taşıma sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz. 
 
TEKNOLOJİK DÖNÜŞÜM VE YETKİN İNSAN ÇOK ÖNEMLİ 
Atatürk’ün temellerini attığı Cumhuriyet ulaştırma ve lojistikte dünden bugüne nasıl bir yol çizdi? Cumhuriyetin yeni yüzyılında Türkiye lojistik sektörünün ana gündemleri neler olacak? Sektör için acil çözüm bekleyen sorunlar neler?
 
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıllarında ulaşım politikaları önemli bir yer tutar. Yabancı işletmelerin yönetimindeki demiryollarını devletleştirilmiş, yeni hatlar açılmış; demiryolu politikasıyla birlikte karayolları, denizyolları ve havayolları da geliştirilmeye çalışılmıştır. Ulaşım ekonomik kalkınmanın bel kemiği olduğu için bu atılımlar oldukça kıymetlidir. Bu atılımlar sanayi, turizm, tarım ve pek çok alanın gelişimine büyük katkı sağlamıştır. 
Lojistik her zaman ticaretin ve ekonominin en önemli yapı taşı oldu. Covid19 pandemisinde aksayan lojistik hizmetlerinin tedarik zincirlerinde nasıl kırılmalara yol açtığını tüm dünya gördü. Ne kadar teknolojik dönüşüm yaşasak da lojistiğin önemi hiçbir zaman azalmadı, sadece modeli değişti. Elektrikli araç, yapay zekâ, drone kullanımı, araç takip sistemleri vb araçlar hayatımıza girdi.
İklim krizinde küresel ısınma ile geldiğimiz acil eylem noktasında bu araçları kullanmak bir tercih değil, insanlığın varoluşu için bir zorunluluk haline dönüştü. Bu araçları kullanacak nitelikli insan gücü de hiç kuşkusuz şirketlerin en büyük ihtiyacı. Bu teknolojik dönüşüm ve yetkin insan yönetimi için ciddi anlamda sürdürülebilir finansman ihtiyaç olduğu ortada. Bu yatırımların maliyetleri artırdığı bir gerçek.
Cumhuriyet’in yeni yüzyılında lojistik sektörünün ana gündem maddesi içerisinde bulunduğumuz teknolojik dönüşüme en iyi şekilde uyum sağlamak olmalıdır. Bu dönüşümü, istihdam kaybederek değil, yetenekli insan kaynakları yaratarak etkin maliyet yönetimi ile gerçekleştirmeliyiz. 
Çözüm optimizasyon. Artan maliyetler ve finansmana ihtiyacı nedeniyle teknolojik dönüşümden geri kalamayız. Diğer yandan yeni teknolojilerle birlikte bugüne kadar alt yapısı ve yatırımları yapılmış araçları da etkin şekilde kullanmalıyız. Bu noktada demiryolu taşımacılığının güçlendirilmesi, her bir taşıma modelinin birbiri ile uyum içinde hizmet ettiği taşımacılık modellerinin kullanılması avantaj sağlayacaktır. Meslek okullarındaki gençlerimize sektörün gelecekteki ihtiyaçlarına göre yetkinlikler kazandırmalıyız. 
Biz TET Global Lojistik olarak toplumsal sorumluluk bilinciyle burada üzerimize düşeni yerine getirmeye hazırız. Gençlere yönelik sosyal projelerimizde bilgi ve birikimimizi onlara aktarmaya devam edeceğiz. Faaliyetlerimizde ihtiyacımız olan teknolojik alt yapı için bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz yatırımları artırarak sürdüreceğiz.



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat