e
Banner


Medex, Türki Cumhuriyetleri’nde bayrağını göndere çekme hedefinde
İki yıl gibi kısa bir sürede Türki Cumhuriyetleri’ne yönelik taşımaları domine eden şirketler arasına katılan Medex Lojistik, bu pazarda fark yaratan çözümleriyle liderlik hedefliyor. “Türkiye-Türkmenistan arasında birçok farklı taşıma modu, alt modülleri ve rotadan servis sunabiliyoruz” diyen Medex Lojistik Genel Müdürü Onur Sinan, Türki Cumhuriyetleri’ne Türkiye’nin yanı sıra Avrupa ve Çin’den sundukları düzenli servislerle fark yarattıklarını söyledi. 




medexPandemi döneminde sektöre adım atan Medex Lojistik, doğru yatırımlarla büyümeye devam ediyor. Sektörde 25 yıllık tecrübeye sahip, önde gelen firmalarda yöneticilik, ortaklık yapmış proaktif girişimciler tarafından Temmuz 2021’de kurulan Medex Lojistik, özellikle Türki Cumhuriyetleri’ne yönelik taşımalarda öne çıkıyor. Ana pazarlarının Türki Cumhuriyetleri ve burada odaklandıkları ülkelerin ise Türkmenistan ve Özbekistan olduğunu belirten Medex Lojistik Genel Müdürü Onur Sinan, ““Uzun yıllardır odağımız olan Türkmenistan’da piyasanın büyük bir kısmına hakimiz ve ülkede bulunan bakanlıklar gibi resmi makamların büyük özen gerektiren birçok taşımasını düzenli olarak biz gerçekleştirmekteyiz. Örneğin şu anda Türkiye-Türkmenistan arasında birçok farklı taşıma modu, alt modülleri ve rotadan servis sunabiliyoruz. İthalat taşımalarına baktığımızda piyasanın yaklaşık yüzde 60’ını biz domine etmekteyiz. Bunun yanında tüm Türki Cumhuriyetleri’nden, Avrupa ve Çin’den de düzenli sevkiyatlarımızla sektörde rakiplerimizin bir adım önünde olmak için çalışıyoruz ve bunu başarıyoruz” dedi. 
 
İKİ YILDA CİROYU ÇİFT HANELERE ÇIKARDI 
Medex Lojistik hakkında bilgi vererek, öne çıkan hizmetleriniz, yoğunlaştığınız sektörlerden söz eder misiniz? 
Medex Lojistik A.Ş. 2021 Temmuz ayında İstanbul merkezli bir lojistik firması olarak kuruldu. Yeni kurulan bir firma olmamıza rağmen işinde uzman ekibimiz, paydaşlarını özenle seçen ve koruyan yaklaşımımız, fark yaratan hizmet anlayışımız sayesinde 2022 yılını 20 milyon dolar ciroyla kapattık. 2023 yılı ciro beklentimiz 24 milyon dolardır. 
Türkiye’de 20, Gürcistan’da 2 ve Türkmenistan’da 5 olmak üzere toplam 27 kişilik işinin uzmanı ekibimizle hizmet vermekteyiz. 
Mersin’de 12 bin metrekare antrepomuzla müşterilerimize hizmet sunuyoruz. Türkmenistan’da Aşgabat ve Türkmenbaşı’nda 2 ofisimiz bulunmaktadır.
Medex Lojistik olarak ağırlıklı karayolu olmak üzere deniz ve demiryolu taşımacılığı hizmetleri vermekteyiz. Yoğunlaştığımız sektörler inşaat, gıda, tekstil, kimyevi madde, taze meyve, değerli metaller ve enerji ağırlıklıdır. Bunlar dışında spot olarak çalıştığımız birçok sektörde bulunmaktadır. Uzmanlığımız doğrultusunda tüm sektörlere hizmet edebilecek bir ekibe ve etkinliğe sahibiz. Firma olarak intermodal, multimodal taşımaların yanı sıra depolama ve charter hizmetleri, kanal gemisi taşımacılığı, 2.el konteyner hizmetleri vermekteyiz.
 
Uluslararası alanda hangi pazarlara odaklanmış durumdasınız? Müşterilerinize sunduğunuz avantajlar neler?
Ana pazarımız Türki Cumhuriyetleri’dir, burada odak ülkemiz ise Türkmenistan ve Özbekistan’dır. Halihazırda Türkiye-Türkmenistan güzergahında karşılıklı olarak yoğun bir trafiği yönetiyoruz. Söz konusu taşımalarımız güncel olarak TIR ile direkt teslim, TIR + Hazar gemi ile Türkmenbaşı Liman ya da sonrasında yine TIR ile adres teslimi, direkt platform vagon üzeri konteyner, TIR + Gürcistan üzeri vagon aktarma ile Türkmenistan teslim ve sezonda Volga Don Kanal gemisi şeklindedir. 
Çin üzerinden Gemi + TIR, direkt TIR ve demiryolu çözümlerimizle, Avrupa’dan intermodal ve multimodal hizmetlerimizle dünyanın her bölgesine yükleri ulaştırıyoruz. 
Medex Lojistik ilk günden bu yana odağına müşteri ihtiyaçlarını koymuş ve gelişimini bu doğrultuda planlamaktadır. Müşterilerimizin transit süre beklentilerine ve bütçelerine en uygun taşıma modlarını alternatifleriyle sunuyor birlikte karar verip uygulamaya geçiyoruz. Servis sunduğumuz coğrafyalarda düzenli ticaret yapan en büyük oyunculara devamlı servis sağlarken daha düşük hacme sahip müşterilerimiz için de aynı servis kalitesinden ödün vermeden iş birliğimize devam ediyoruz. Tüm yatırım planlarımızı bunun sürekliliği ve gelişimi için yapıyoruz. Bugün olduğu gibi müşterilerimiz için ilk akla gelen ve yükünü güvenle teslim ettikleri lojistik partnerleri olmaya devam etmek istiyoruz.
 
MERSİN’DE YENİ DEPO AÇACAK 
Büyüme ve yatırımda öncelikli alanlarınız neler olacak? 
Türkiye içerisinde antrepo faaliyetlerimizi daha üst seviyelere taşımak bizim için önemli ve önceliklidir. Bu bağlamda, Mersin’de bulunan 12 bin metrekare antrepomuza ilaveten, yine Mersinde bir ay içerisinde 6 bin metrekare yeni serbest depomuz hizmete girecektir.
İntermodal ve multimodal taşımacılık bizim uzmanlık alanımız. Özellikle Türki Cumhuriyetleri’ne Türkiye, Çin ve Avrupa’daki birçok ülkeden düzenli olarak intermodal ve multimodal taşıma yapmaktayız. Gündemimiz ve hedefimiz bu yükler için en iyi hizmeti verip satış ekibimizle birlikte hacmimizi daha da yukarılara taşımak yönündedir. Yurt dışında ofis sayımızı ve acente ağımızı büyüterek globalde çalışabileceğimiz tüm müşterilere ulaşmayı, sürekli büyüme ivmemizi daha da yukarıya taşıyarak konusunda lider firmalar arasına girmeyi planlamaktayız.
 
Medex, Cumhuriyetin yeni yüzyılında kendine nasıl bir misyon ve vizyon biçiyor?
Servis verdiğimiz bölgelerde en kapsamlı lojistik servisleri sunan, alternatif yaratan, güvenle tercih edilen en büyük lojistik şirketi olmayı hedefliyor, emin adımlarla hedeflerimize yürüyoruz.
 
HER ARAÇ İÇİN BİR FİDAN DİKİYOR 
Cumhuriyetin 100. yılının kutlandığı bu ayda, Cumhuriyetin sizin için anlamını nasıl ifade edersiniz?
Türkiye Cumhuriyeti olarak ele aldığımızda ise milli mücadelenin ardından tüm dünyanın saygı duyduğu kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşları sayesinde kurulan devletimizin devamlı gelişerek var olması adına tüm Türk şirketleri gibi elimizden geleni yapmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Bu bilinç ile Medex Lojistik A.Ş. olarak tüm kanun ve yönetmeliklere riayet ediyor, sunduğumuz servisler ile ülkemizi yurt dışında da en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyor, 3. ülke taşımaları ile ülke ekonomisine fayda sağlıyor, sosyal sorumluluk projemizle müşterilerimiz adına taşıdığımız her araç için ülkemiz ormanlarına bir fidan dikiyoruz. 
 
RAYLARI GÜÇLENDİRİP, ÖNGÖRÜLEBİLİR BİR ORTAM OLUŞTURMALIYIZ 
 
Cumhuriyetin yeni yüzyılında Türkiye lojistik sektörünün ana gündemi neler olacak? Sektör için acil çözüm bekleyen sorunlar neler?
Lojistikte entegrasyon ve konsolidasyonun önem içerdiğini düşünüyoruz. Bu bağlamda yeterli gelişimin maalesef sağlanamadığını gözlemleyebiliyoruz. 1930’lu yıllarda TCDD’nin kapıdan kapıya servis konulu ilanlarını biliyoruz. Bu bilinçten sonra günümüz şartlarını değerlendirdiğimizde çok daha ileride olmamız gereken bir sektör lojistik.
Her ne kadar jeopolitik konumumuz dünya ticaretinde önemli sayılabilecek olsa da uluslararası ilişkilerin ve ülkeler arası siyasetin rota oluşturmada ne kadar önemli ve geçerli olduğunu son G-20 zirvesinde planlanan rota ile tekrar görmüş olduk. Yeni yüzyılımızda bunu göz ardı etmeden; tüm liman ve fabrikalarımıza entegre bir demiryolu ağı oluşturmalı, ölçülebilir veplanlamaya müsait süreçler sunan geçişli taşıma ve depolama sistemleri için yatırımlar yapmalıyız. Sektör paydaşlarının da katılımını sağlayarak Türkiye Cumhuriyeti’nin çıkarları doğrultusunda geliştirilecek uluslararası ilişkiler ile sektörel konumumuzu avantajlı hale getirecek alt yapının en kısa sürede oluşturulmasının öncelikli gereklilik olduğunu düşünüyoruz.
Yurt içinde ise son yıllarda hayata geçirilen yetki belgelendirmeleri ile toparlanma izlenmekle birlikte mazot ve diğer sabit giderlerin öngörülme zorluğu, orantısız artışlar yatırımı ve orta-uzun vade planlamayı zorlaştırmaktadır. Olumsuz şartların yakın zamanda ortadan kalkacağı ve doğru girişimlerle tablonun düzeleceğine inancımız tamdır.  
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat