e
Banner


Multi Intermodal proje lojistiğinde çevreci çözümleriyle fark yaratıyor
Proje lojistiğinde standartların dışına çıkan Multi Intermodal Taşımacılık, multimodal ve intermodal taşıma modelleriyle hem çevreci hem de ekonomik çözümler sunuyor.  Yeni yatırımlarla filodaki çekici-dorse sayısını artıracaklarını ve denizyolu taşımacılığındaki hacimlerini 3 katına çıkaracaklarını belirten Multi Intermodal Proje Taşımacılık Lojistik Operasyon Sorumlusu Sena İrem Koç, bu yılın son çeyreğinde Yeşil Lojistik Belgesi alan şirketler arasına katılacaklarını söyledi. 




MultiiintermodalŞirketiniz sıklıkla hangi projelerde yer alıyor?
 
Multi Intermodal Taşımacılık olarak ürünün hazır olmasından itibaren müşteriye teslimine kadar her adımını özenle takip etmekteyiz. Özellikle enerji, inşaat, sanayi ve makine sektöründe yer alan standart dışı yüklerin nakliyelerini gerçekleştirmekteyiz. Özetle; fabrika kurulumları ve taşınması, güneş enerjisi panelleri, jeneratörler, gabari dışı tarım makineleri, ağır inşaat makinelerinin taşınması üzerinde yoğunlaşmış durumdayız.
 
YUNANİSTAN VE RUSYA’YA AÇILACAK 
 
Yurt dışında operasyonlarınızı yoğunlaştığınız bölgeler nereler? Açılmayı düşündüğünüz yeni ülkeler var mı?
 
Avrupa ülkeleri ile çalışmalarımızı arttırarak devam ettirmekteyiz. Yoğunlukla çalıştığımız Avrupa ülkeleri içerisinde Belçika, İsviçre, Danimarka, Hollanda, Almanya, İtalya, Avusturya yer almaktadır. Avrupa’dan yüklediğimiz gabari dışı malzemelerimizi limanlarda Ro-Ro gemilerine aktararak Pendik Liman’a getirmekteyiz. Pendik Liman’dan müşterimizin taleplerine göre değişen Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan, İran gibi ülkelere taşıma hizmetimizi devam ettirmekteyiz.  
Yeni ülkelere açılma konusunda attığımız adımlardan biri öz mal araçlarımızı Yunanistan’a ve Rusya’ya göndermek. Bu yönde açılımları yaparken, şirket stratejimiz doğrultusunda potansiyel müşteri talepleri ve pazar analizleri yaparak yeni ülkelerdeki operasyonlarımızı genişletmeyi ön planda bulunduruyoruz. 
 
SenaÄ°remkocMulti Intermodal olarak özellikle hangi alanlara yatırım yapmayı hedefliyorsunuz?
 
En temel hedefimiz ağır nakliye sektöründe karayolu taşımacılığını en az şekilde kullanarak çevreci bir taşıma sürecini yaygınlaştırmak. Taşımalarımızı gerçekleştirirken multimodal ve intermodal çözümleri kullanarak müşterimizin isteğine uygun olacak şekilde hem çevreci hem de ekonomik açıdan uygun bir hizmet sunmaktayız. Bu bağlamda, sürdürebilir ve ekonomik hizmet sağlayıcısı olabilmek şirketimiz için büyük bir önem taşımaktadır. 
Lojistik sektöründe gelişebilmek adına teknolojik açıdan yaptığımız Lojistik 4.0 yatırımlarımızı da önemini azaltmadan ilerlemekteyiz. Müşterimiz ile anlaşmayı sağladıktan sonra sürecin başından sonuna Logisticas teknolojik altyapımız ile taahhüt edilen taşıma şartlarına uygun hizmet vermek, günlük araç konum raporlarını sunmak, müşterilerimize sağladığımız hızlı ve net bilgiler ile lojistik sektöründe katma değer üretmek motivasyonumuzu oldukça arttırmaktadır. Önümüzdeki yıl Logisticas 5.0 sürümümüzle birlikte denizyolu ticaretine entegre olarak şirketimizi hem iş hacmi hem de yeni personel alımı ile büyütmeyi planlamaktayız. 
 
YEŞİL LOJİSTİK BELGESİ ALACAK 
 
Proje ve ağır yük lojistiğinde kamu ve STK’lar ile nasıl bir iş birliği içindesiniz? 
 
Markamızın temsil ettiği çevreci yaklaşımı kamu kuruluşları ve STK’lar araştırıyor ve çözüm üretiyor. Bu çözümlerden biri olan yeşil lojistik sertifikasyonun geliştirilmesi ve dağıtılması konusunda, kamu ve STK’lar ile iş birliği ve dayanışma içinde bulunuyoruz. Lojistik sektörünün gelişmesi için tüm sektör temsilciliklerini destekliyoruz. Multi Intermodal olarak, bu yılın 4. çeyreğinde Yeşil Lojistik Belgesi'ni alan şirketler içinde yerimizi almayı hedefliyoruz. Bu belge dengeli ve çevreyle dost bir taşımacılık düzeninin oluşturulması, yaygınlaştırılmasının desteklenmesi ve teşvik edilmesi amacıyla veriliyor. Belgenin temin edilebilmesi için yılda en az 200 kombine yük taşımacılığı seferi gerçekleştirmesi, enerji tüketiminin en az yüzde 5'inin yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektrikten karşılandığını gösteren belge ve sertifikaya sahip olması şartı aranıyor. Bunun yanı sıra Düşük Küresel Isınma Potansiyeli değerine sahip gazlar içeren iklimlendirme sistemleri kullanılması gerekiyor. Yeşil Lojistik Belgesi’nin temini ile karbon ayak izimizi düşürüp gelecek nesillere yaşanılabilir bir gelecek bırakmayı hedefliyoruz. 
 
Multi Intermodal’in büyüme hedefleri neler? 
 
Ülkelerin gelişime açık olması, şartların sürekli değişmesi ve taşımacılıkta sınırların kalkması standart kalıpların dışına çıkmayı gerektiriyor. Şirketimizin kuruluş amacı; standart kalıpların dışında yüksek performans hizmet vermektir. İlk kurulduğumuz günden bu yana proje nakliyesi yapmaktayız. Proje nakliyesinde uzman kadromuz ve genç lojistisyenlerimiz ile birlikte emin adımlarla ilerlemekteyiz. Ağır nakliye sektöründe flatbed, lowbed, havuzlu lowbed, rolltrailer gibi ekipmanlarımız ile müşterilerimize hem karayolundan hem de denizyolundan aktarma yaparak hizmet vermekteyiz. 
Büyüme hedeflerimizde filomuzdaki çekici-dorse sayımızı arttırmak, denizyolu üzerinden yaptığımız taşımaları şu anki hacmimizin 3 katına çıkarmak bulunmaktadır. Yurt içi ve yurt dışında müşteri taleplerine göre özelleştirilmiş hizmetler sunarak lojistik çözümlerimizi genişletmeyi ve sektördeki lider konumumuzu güçlendirmeyi planlıyoruz.
 
PROJE LOJİSTİĞİ BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK 
 
Son olarak eklemek istedikleriniz nelerdir?
 
Lojistik sektöründe sahada olgunlaşmanın önemini gabari dışı taşımacılığı sayesinde ciddi seviyede anlayabiliriz. Diğer taşıma modellerine göre ağır yük taşımacılığı ince hesaplamaların daha yoğun olduğu bir alan. Vinç yardımı ile yükün araca veya gemiye yerleştirilmişi gibi detaylar bu alanda oldukça büyük önem taşımaktadır. Ağır yük taşımacılığındaki iş hacminin her geçen gün arttığını ve daha da ileriye gideceğini gözlemleyebiliriz. Multi Intermodal Taşımacılık Sistemleri operasyon sorumlusu olarak taahhüt edebilirim ki gabari dışı taşımalardaki büyümeye; müşteri memnuniyeti ve dinamikliğiyle uyum sağlayarak gelişmeye devam edeceğiz. Lojistik sektörünün gerektirdiği organizasyon, zamanlama ve disiplinin öneminin altını çizerek sektördeki tüm paydaşlarımıza başarılar diliyorum. 
 
Multiiintermodal100 TONLUK TANKI GEBZE’DEN HAMBURG’A TAŞIDI 
 
İmza attıkları önemli projelerden birinin detayları hakkında da bilgi veren Sena İrem Koç, şunları aktardı: “En spesifik taşımamız; 8.60 m çapında ve 100 ton ağırlığında bir depolama tankını Dilovası İmes OSB’den yükleyip Derince Limanı’na getirdik ve açık yük gemisi ile Almanya   Hamburg Limanına teslim ettik. Bu süreçte bir yüksek gerilim hattı ve 40 orta gerilim hattını devre dışı bıraktık, yaklaşık 120 adet elektrik kablosunu uzman ekipler tarafından sökerek güzergah üzerindeki olası elektrik problemlerinin önüne geçtik. Toplam süreci 20 gün kadar kısa bir süre olan bu proje müşterimizin memnuniyeti ile tamamlanmıştır. Bu gururlu günden birkaç görsel paylaşarak sözlerime nokta vermek istiyorum.”
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat