e
Banner


Batu Logistics’in entegre çözümleri büyük rağbet görüyor
Batu Logistics, otomotiv ve tekstil sektörünün tam zamanlı ve hızlı teslimat taleplerine entegre lojistik hizmetleriyle çözüm sunuyor. “Otomotiv lojistiği toplam iş hacmimiz içerisinde yüzde 35’lik bir paya sahiptir. Taşımalarımızın yüzde 30’luk bir bölümünü de tekstil ürünleri oluşturuyor” diyen Batu Logistics Genel Müdürü Efe Göktuna, intermodal askılı taşımacılık ürünlerinin tekstil, Just-In-Time operasyonlarının ise otomotiv sektörü tarafından rağbet gördüğünü söyledi. 




BatuOtomotiv ve tekstil sektöründen en çok hangi alanlarda hizmet talebi alıyorsunuz? 
 
Türkiye en önemli ihracat kalemlerinden olan otomotiv ve tekstil sektörleri, ağırlıklı olarak taşıma yaptığımız sektörler arasında yer alıyor. Dolayısıyla her iki sektörden de yoğun hizmet talebi alıyoruz. Otomotiv sektörü, yapısı gereği tam zamanlı üretim modeliyle hareket ediyor. Özellikle otomotiv yedek parça ve üretim hattına yetişmesi gereken ürünlerin tam zamanında hedefe ulaştırılması büyük önem taşıyor. 
Tekstil sektörü, değişen moda akımları ile başta Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm dünyada hız ve dinamizm gerektiriyor. Buna paralel olarak değişen moda akımlarıyla ürünlerin zamanında yetiştirilmesi de büyük önem arz ediyor.
Bu kadar hızlı üretim ve tedarik akışının olduğu sektörlerde, doğal olarak hız ve zamanında teslimat öne çıkıyor. Biz de bu nedenle tekstil taşımalarımız için geliştirdiğimiz hizmetlerimizden biri olan minivan çözümümüz sayesinde, Avrupa’nın birçok ülkesine 24-36 saatte ulaşabiliyoruz. Çoğu kez hava yolundan bile daha hızlı teslimatlar yapabiliyoruz. Çünkü uygun uçağın zamanının beklenmesi, kargonun yüklenmesi ve indirilmesi gibi süreçler bazen gerçekten çok uzayabiliyor. Minivan ile hızlı ve uygun maliyetli çözümler üretiyoruz. 
Kara yolu ve minivan haricinde deniz yolu ve hava yolunda da geniş hizmet seçeneklerimizle müşterilerimize lojistik destek veriyoruz. Son dönemde tekstil sektörüne yönelik askılı kara yolu taşımacılık hizmetlerimize ek olarak geliştirdiğimiz 45 ‘ HCPW konteynerler ile sunduğumuz daha ekonomik intermodal askılı taşımacılık ürünümüz, piyasada tekstil müşterilerimizce hayli rağbet görüyor. Kolili ve askılı tekstil taşımalarında sunduğumuz çift sürücülü hizmetimizle kesintisiz ve güvenli ekspres taşıma hizmetleri sağlıyoruz. 
Otomotiv endüstrisi için sunduğumuz Just-In-Time operasyonlarımız büyük talep görüyor. Bunlar arasında, çift sürücülü Express Servis Hizmeti ve 3 sürücülü Süper Express hizmetiyle kesintisiz bir lojistik süreci sağlıyoruz. Bu taşımaları ağırlıklı olarak minivan ve kara yolu rutları üzerinden gerçekleştiriyoruz. 
Kara yolu hizmetlerimize ek olarak otomotiv endüstrisine hand carry hizmet seçeneğinden tutun, charter hizmetlerimize kadar çok geniş bir yelpazede hava yolu taşımacılık hizmetleri de sunuyoruz. Sağladığımız kapsamlı taşımacılık hizmetleri ile üretim bandının işleyişini sekteye uğratmadan hızlı teslimatlar gerçekleştiriyoruz.
 
TÜRKİYE-AVRUPA HATTINDA KÖPRÜ KURUYOR 
 
Uluslararası alanda en çok hangi bölgelere otomotiv ve tekstil ürünleri taşıyorsunuz? 
 
Her iki sektörde de ağırlıklı olarak Avrupa’ya taşımalar gerçekleştiriyoruz. Otomotiv ve tekstil sektörlerinde Avrupa’nın her bölgesine ulaşabiliyoruz. Sunduğumuz kapsamlı hava ve deniz yolu taşımacılık hizmetlerimiz ile de 200’den fazla ülkeye hizmet verebilecek bir yapıdayız. Müşterilerimizin birçoğuyla uzun yıllardır çalışıyoruz. Bunun en önemli sebebi, yüksek hizmet kalitemiz ve pozitif müşteri deneyimimizdir. Son dönemde tekstil ve otomotiv fuarlarının tamamında aktif olarak müşterilerimize A’dan Z’ye tüm fuar lojistiği hizmetlerini, kesintisiz bilgi akışı ve stant teslim hizmetlerimizle sağlıyoruz.
 
Otomotiv ve tekstil lojistiği iş hacminiz içinde nasıl bir pay alıyor? 
 
Otomotiv Lojistiği toplam iş hacmimiz içerisinde yüzde 35’lik bir paya sahiptir. Taşımalarımızın yüzde 30’luk bir bölümünü de tekstil ürünleri oluşturuyor. Tekstil taşımalarımızda yüzde 70 oranında askılı giysiler, yüzde 30 oranında kolili ürünler taşıyoruz.
 
İSPANYA, FRANSA VE PORTEKİZ OPERASYONLARINI BÜYÜTECEK 
 
Otomotiv ve tekstil lojistiği alanında büyüme planlarınız neler? 
 
Her sektör için fuar lojistiğinde pazar payımızı büyüterek yatırımlarımıza devam edeceğiz. Bunun haricinde özellikle tekstil sektöründe son dönemde piyasaya sunduğumuz askılı intermodal operasyonlarımızı, gelen talepler doğrultusunda büyütmeyi planlıyoruz. Bunun yanı sıra intermodal rotalarımıza ve acente ağımıza Fas, Cezayir ve Tunus’u da ekleyerek hizmet alanımızı genişlettik. Son dönemde Batı Avrupa rotalarımıza ek olarak İspanya, Fransa ve Portekiz operasyonlarımızda da büyümeyi hedefliyoruz.
 
Otomotiv ve tekstil lojistiği sektörünün geleceğini nasıl görüyorsunuz? Özellikle hangi pazarlarda ivme yaşanmasını bekliyorsunuz?
 
Otomotiv sektörü, gelişen motor teknolojileriyle birlikte sürekli olarak bir dönüşüm halinde. Aynı zamanda tüketicilerin talep ve ihtiyaçları da bu dönüşümü tetikleyen unsurlar arasında. Artan çevre bilinci kapsamında otomotiv sektörü de artık yüzde 100 elektrikli araç üretimlerini hızlandırdı. Birçok marka, elektrikli araçlar için çok yüksek bedellerle yatırımlar yapıyor. Otomotiv yedek parçalarında da bu dönüşümün çizgisinde değişimler yaşanacağını düşünüyoruz.
Tekstil ve moda sektörü, üretim teknolojilerinin gelişmesiyle eskiye oranla artık çok daha hızlı hale geldi. Bu hız, tüketimin hızını da etkiliyor. Vitrinlerde, stoklarda ve e-ticaret platformlarında yeni ürünler bulundurarak müşteri talebini sürekli karşılayabilmek, rekabeti daha da körüklüyor. Siparişlerin hızlı bir şekilde varış yerlerine ulaşması da çok önemli bir unsur olarak öne çıkıyor. Bu bağlamda lojistiğe büyük iş düşüyor. 
 
‘SINIR KAPILARINDA İYİLEŞTİRME YAPILMALI’ 
 
Otomotiv ve tekstil lojistiğinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileriniz neler?
 
Zaman kavramının hayati önem taşıdığı bu sektörlerde, sınır kapılarında farklı nedenlerle oluşan uzun kuyruklar, günler süren gecikmelere yol açabiliyor. Bu konuda sınır kapılarında yapılacak iyileştirmeler, teslimatlardaki gecikmelerin önüne geçerek daha kaliteli bir hizmet sunmamıza yardımcı olacaktır. Teslimattaki hızlanma ise ihracata dolayısıyla üretim ve istihdama da çok ciddi katkı sağlayacaktır.



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat