Banner


Turkish Cargo sürdürülebilirlikte Avrupa’nın en iyi hava kargo markası seçildi
Freightweek Sustainability Awards 2022’de Avrupa’nın en iyi hava kargo markası seçilen Turkish Cargo, ‘Sustainable Cargo Airline of the year 2022: EUROPE’ ödülüne layık görüldü.




thyFreightweek dergisi tarafından her yıl düzenlenen Freightweek Sürdürülebilirlik Ödülleri’nde kazananlar; okuyucuların ve hava kargo ekosisteminin her alanından katılımcıların oylarıyla belirleniyor. Prestijli ödül programında sürdürülebilirlik alanında en başarılı hava kargo markaları, hava meydanları, handling firmaları, konteyner ve ULD sağlayıcılarının yanı sıra hava kargo teknolojileri, drone teknolojileri, depo hizmetleri gibi hava kargo operasyonunun tüm paydaşlarını kapsayıcı kategoriler yer alıyor.
 
thyÖdüle ilişkin Türk Hava Yolları Genel Müdür (Kargo) Yardımcısı Turhan Özen; “Halihazırda “Avrupa'nın En İyi Hava Kargo Markası” ödülüne layık görülen Turkish Cargo, Dünyamızı daha iyi bir yer haline getirilmesine yaptığı katkılarından dolayı “2022 Yılının Sürdürülebilir Hava Kargo Markası: AVRUPA” ödülüne de sahip oldu. Bu değerli ödülün hak edilmesinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.
 
Turkish Cargo olarak, son on yılda dünya çapındaki operasyonlarımızı geliştiriyor ve şu anda dünya çapında 340’tan fazla destinasyona hava kargo hizmeti sağlıyoruz. Yenilikçi yaklaşımlarla iş ortaklarımıza etkin çözümler sunmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz aylarda İstanbul Havalimanı'ndaki yeni merkezimiz SMARTIST'in açılışını yaptık. Bu yeni tesis, markamızın küresel hava kargo sektörünün geleceğini şekillendirecek akıllı teknolojiler ve dijitalleşme ile geliştirilmiş üst düzey hizmet sunma taahhütlümüzün en önemli örneğidir.” ifadelerini kullandı.
 
Turkish Cargo Uganda Ekonomisini Geleceğe Taşıyor
 
Küresel hava kargo sektörünün en hızlı büyüyen markası olan Turkish Cargo sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda uluslararası ticaretin kolaylaşmasını sağlayan projelere destek oluyor. Başarılı marka, The Global Alliance for Trade Facilitation (Küresel Ticareti Kolaylaştırma İttifakı) derneğinin ülke projeleri arasında yer alan Uganda Projesi’ne destek sağlayarak bu ülkenin ihracatını geliştirmesi ve büyütmesi için çaba harcıyor. Taşıyıcı, proje kapsamında Uganda personeline eğitim desteği vererek ve operasyondaki tecrübelerini paylaşarak Uganda’daki hava kargo sektörünün dijitalleşme ve kapasite gelişimine katkıda bulunmayı planlıyor.
 
Metal Yaka Çalışanlar İle İş Süreçleri Dijitalleşiyor
 
Turkish Cargo, iş kalitesini arttıran ve çalışanların katma değeri yüksek süreçlere odaklanmasını sağlayan Robotik Otomasyon Süreçleri (RPA) teknolojisi ile iş süreçlerinde yazılım robotları kullanarak geleceğe yolcuğunu daha güçlü bir şekilde sürdürüyor. Metal yaka olarak adlandırılan yazılım robotları rutin, manuel ve tekrar eden iş süreçlerini 7/24 gerçekleştirebiliyor ve beyaz yaka çalışanlar ile uyum içinde hareket ediyor. Bu sayede iş süreçlerinde kalite, hız, verimlilik ve dijitalleşme artırıyor.
 
Sıcaklık Hassasiyetli Kargolar Çevre Dostu Yöntemler İle Taşınıyor
 
Turkish Cargo, sektörün önde gelen aktif ve pasif konteyner tedarikçileriyle koordineli çalışarak sıcaklık hassasiyeti olan kargoların taşınmasında çevre dostu konteynerleri tercih ediyor.   Bir kısmı şarj edilerek çalıştırılan bir kısmı ise kendine has soğutma plakalarına sahip olan konteynerler aynı zamanda tekrar kullanılabilme imkânı sağlıyor. Bu konteynerler sayesinde sıcaklık hassasiyetli kargolar, karbon salınımı olmaksızın, orijinden destinasyona istenen sıcaklık aralığında ve çevre dostu bir şekilde sevk ediliyor.
 
Turkish Cargo, insanı ve gezegeni koruma ve yaşatma misyonunu birincil önceliği kabul ederek birçok projeyi hayata geçiriyor. Taşıyıcı, uygulamaya koyduğu sürdürülebilirlik projeleri ve programlarıyla sürdürülebilirlik kültürünü daha kapsamlı ve köklü bir şekle dönüştürüyor. Karbon emisyonu dengeleme programı, yüksek sürdürülebilirlik derecesi sertifikaları, bu alanda hali hazırda süregelen sosyal sorumluluk projelerini destekleyerek sürdürülebilir ve çevreci bir modeli benimseyen Turkish Cargo, yarınlara daha temiz bir dünya bırakmayı amaçlıyor.
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat