e
Banner


Karınca Lojistik, Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası ile transit süreyi kısaltacak
Özmal araçlarıyla Avrupa’ya taşıma yapan sektörün güçlü oyuncularından Karınca Lojistik, Uzakdoğu’dan gelen transit yükler için de hizmetler sunuyor. Bu yıl servis ağlarına İtalya hattını ekleyerek, özmal araç sayısını 2 katına çıkaracaklarını ifade eden Karınca Lojistik Tedarik Zinciri Direktörü Erdinç Zorbaoğlu, alacakları Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası (YYS) ile daha hızlı servis ve transit süre avantajı yakalayacaklarını vurguladı. 




KarıncaKarınca, lojistik hizmetlerde hangi alanlara yoğunlaşıyor? 
 
1986 yılından bu yana taşımacılık ve lojistik sektörüne odaklanmaktayız. Çalışanlarımız, müşterilerimiz, acentelerimiz ve partnerlerimiz bizim için çok kıymetli. Bu sebeple bu paydaşlarımızın memnuniyeti, sürdürülebilir hizmetlerimizin devamlılığı ve uzun süreli işbirliği bizim için en üst sırada yer almaktadır. Kurulduğu günden bugüne müşterilerinin güven duyduğu bir hizmet sağlayıcısı olarak bu paydaşlarımızın yanında ve iletişim halinde yenilikleri, çözümleri, sektördeki gelişmeleri sunarak yakın işbirliği içerisindeyiz. Karınca Lojistik olarak uluslararası taşımacılık alanında; karayolu, havayolu, denizyolu, multimodal ve proje taşımacılığı, transit ticaret taşımaları, minivan taşımaları olmak üzere geniş yelpaze çözümler sunuyoruz. 
 
KAPIDAN KAPIYA KATMA DEĞERLİ HİZMETLER 
 
Sektörlere özel çözümleriniz neler? 
 
Gerçek anlamda kapıdan kapıya teslimat sunuyoruz. Sipariş üzerinde müşterilerin kapılarından ürünleri teslim alıp, depolarımızda kalite kontrol, etiketleme, barkodlama, stok tutma, sayım, okutma ve sipariş üzerine gümrükleme ile birlikte karayolu, havayolu ve denizyolu taşımalarını gerçekleştiriyoruz. Bu sevkiyatların bilgi ve data transferini, teknolojik altyapımız ile ara yüz bağlantısı sayesinde e-mail ve telefon trafiği olmadan elektronik ortamda gerçekleştiriyoruz. Profesyonel ve tecrübeli iş gücümüz sayesinde müşterimizin iş yükünü hafifletmiş ve iletişim yollarını kısaltmış oluyoruz. Aynı zamanda müşterilerimiz sevkiyatların güncel durumunu ve lokasyonunu online olarak her zaman takip edebilmektedir.
 
Avrupa hattına yönelik tecrübenizi ve hizmetlerinizi aktırır mısınız? 
 
Karayolu taşımacılık hizmetlerimizde Avrupa, merkez olarak konumlandırdığımız faaliyetlerimiz arasında. Seferlerimizin yüzde 95’ini Avrupa – Türkiye arasında gerçekleştiriyoruz. Türkiye – Avrupa hattında, 30 yılı aşkın tecrübemiz, profesyonel ekibimiz, geniş ekipmanımız ile birlikte kısa sürede çok hızlı planlama ve organizasyon kabiliyetine sahibiz. Karayolu Express TIR çıkışı yanında kapıdan kapıya hizmet veren hava kargo ve minivan servislerimizle müşterilerimize en uygun maliyetli ve zaman avantajlı taşıma çözümlerini sunuyoruz. 
Uzmanlaştığımız tekstil, perakende ve otomotiv sektörüne kapıdan kapıya entegre lojistik hizmetimiz sayesinde; askılı ürün, dökme koli ve paletli ürünlerin 4 ve 5 gün gibi kısa sürede özmal TIR’larımız ile Almanya ve Hollanda’ya teslimatlarını gerçekleştiriyoruz. Minivan sevkiyatlarımız ile bu süreyi 48 saate kadar indirebiliyoruz. 
Pandemi ile birlikte değişim gösteren ve daralan ticaret hacimleri neticesinde müşteri ve acentelerimiz ile gereksinimleri analiz ederek, özellikle Uzakdoğu ülkelerinden Avrupa ülkelerine gidecek olan ürünlerin ülkemizi tercih ettiklerini saptadık. Uzman uluslararası taşımacılık ve gümrükleme ekibimiz sayesinde Uzakdoğu ülkelerinden gerek havayolu gerek denizyolu konteynerleri ile ülkemiz hava ve deniz limanlarına gelen yüklerin, transit gümrük işlemlerini tamamlayarak, sevkiyatlarını gerçekleştiriyoruz. Uzakdoğu’dan hava kargo ile İstanbul Havalimanı’na gelen yüklerin aynı gün transit işlemlerini tamamlayıp özmal araçlarımız ile Avrupa ülkelerine teslimatlarını sağlıyoruz. Böylece müşterimize ve acentelerimize, dünyada daralan hava ve deniz kargoda yer ve ekipman sıkıntılarını aşarak, teslimatta gecikmelerin önüne geçmek için alternatif imkan sunuyoruz.
 
YENİ DURAĞI İTALYA OLACAK 
 
Bu yıl için yatırım ve büyüme planlarınız neler? 
 
Türkiye stratejik konumu ile Avrupa için vazgeçilmez bir ticaret ortağı. Bu durum özellikle pandemi sürecinde kendini çok daha fazla hissettirdi. Uzakdoğu’daki ülkelerin pandemi sürecinde yaşadığı üretim sorunları, limanlarda yükleme – boşaltma sorunları ve buna bağlı olarak tedarik zincirinde yaşanan aksaklıklar Türkiye’ye fırsat olarak döndü. Coğrafi olarak Avrupa’ya yakınlığı, üretim kapasitesinin yüksek ve kaliteli olması sebebiyle Avrupa merkezli birçok orta ve büyük ölçekli şirket, alım için yüzünü Türkiye’ye çevirdi. 
Karınca Lojistik olarak bu kapsamda bizim de 2021 yılı sonunda ilave araç yatırımlarımız oldu. 2022 ve hatta 2023 için stratejik planlamalarımızı oluşturduk ve devreye almaya başladık. Bu yıl içerisinde Avrupa’ya yönelik çalışan özmal araç sayımızı 2 katına çıkarmayı ve 2023 yılında yine ilave araç yatırımları planlıyoruz. İş akış süreçlerini kısaltarak müşterilerimize daha hızlı servis ve transit süre verebilmek adına çok yakında Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikamızı (YYS) almış olacağız. 
Ayrıca Türkiye ile İtalya arasında yoğun ticaret hacmi mevcut. Bu kapsamda Karınca Lojistik olarak bu yıl sunduğumuz çok yönlü avantajlı servislerimizi İtalya hattında müşterilerimize yakın zamanda açacağız. 
 
Taşımalarda yaşanan sorunlar ve çözüm önerileriniz neler? 
 
Türk nakliyecilerine haksız yere konulan geçiş belgesi kotalarının kaldırılması ve AB üyesi araçlar ile aynı hakların tanınması gerekiyor.  Keza yine Avrupa hattına sefere çıkan Türk nakliyecilerin vize sorunları devam ediyor. Özellikle pandemi sürecinde AB ülkeleri vize temini konusunda daha büyük zorluk çıkartmaya başladı. Her iki durum Türk lojistik sektörüne haksız rekabet olarak dezavantaj yaratıyor. Türk vatandaşı sürücüler için belli başlı basit kriterler belirlenip vize muafiyeti ve serbest dolaşım uygulamasına artık geçilmeli. Bunun için Türk lojistik sektör temsilcileri ve bizler sesimizi daha fazla duyurmalıyız.
 
Siz sorunları nasıl aşıyorsunuz? 
 
Avrupa hattında, geçiş belgesi ile sınırlardaki bekleme süreleri en büyük sorunlar. Bu sorunlara karşı Karınca Lojistik olarak hızlı reaksiyon göstererek, farklı ve en hızlı güzergahı seçerek anlık çözüm geliştirebiliyoruz. Yeni yatırımlarımız ile birlikte sürekli kendimizi geliştirirken, kapıdan kapıya teslimatlarımızda; iç taşıma, depo elleçleme, müşterilerimiz / partnerlerimiz ile data / bilgi transferini elektronik olarak gerçekleştirerek, gümrükleme hizmetlerinde araçlar daha varış yapmadan süreci hazırlama imkanlarını sunuyoruz.
 
 
 
 
 
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat