Banner


Prometeon yeni ürün grubu 02 Serisi'ni pazara sunuyor
Tüm dünyada endüstriyel ve ticari lastik odaklı tek şirket olan Prometeon Tyre Group’un en yeni ürün grubu 02 Serisi; dört yıl süren araştırma-geliştirme çalışmaları, 2,500 lastikle İtalya, Almanya ve Türkiye yollarında 180 milyon kilometrelik saha testleri, pazarlama, lojistik ve ticaret ekiplerinden oluşan bir çalışma grubunun ortak katkısıyla hayat buldu.




prometeon02 Serisi doğdu: PIRELLI markalı yeni nesil premium Prometeon lastikleri Nisan ayında Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesindeki ülkelerde yollarda yerini alacak. İlk etapta; uzun mesafe, otoyol, bölgesel, şehir içi ve şantiyelerde kullanılan dört ürün grubu pazara sunuluyor. 
 
02 Serisi’nin Prometeon'un en yeni teknolojisi ile beraber endüstriyel ve ticari lastik üretiminde en iyi uygulamayı temsil ettiğini kaydeden Prometeon Tyre Group Genel Müdürü Roberto Righi şunları söylüyor: "Prometeon için bu seri, ürünlerimizde nesil değişimi demek. Teknolojimiz sayesinde hammadde kullanımından başlayarak geri kazanım hedefli üretim sürecimizle sürdürülebilirliğe odaklandık. Çevreye verdiğimiz önem ürünlerimizi hem üretim sürecinde hem de kullanımda daha sürdürülebilir kılıyor. Ürünlerimizin, yakıt tasarrufu sayesinde CO2 emisyonlarının azaltılmasına katkı sağlaması, mevcut pazarın sorunları göz önüne alındığında oldukça önemli."
 
Yeni seride Prometeon Ar-Ge ekibi yenilikçilik ve sürdürülebilirliğe odaklandı
 
Yeni ürün yelpazesini geliştirirken Prometeon'un Ar-Ge ekibi için inovasyon ve sürdürülebilirlik kilit hedeflerdi. Sürdürülebilir inovasyon adına, teknolojik çözümlerin katkısıyla Prometeon Ar-Ge merkezlerinde geliştirilen yeni seri, taşımacılık sektöründeki profesyoneller için etkin maliyet ve çevreye saygı açısından en üst seviyeyi temsil ediyor.
 
Bu süreçte gerçekleştirilen tüm Ar-Ge çalışmaları bir yandan yüksek kilometre performansı diğer yandan "aktif sürdürülebilirlik" ile operasyonel maliyetleri daha etkin bir şekilde yönetmeye odaklandı. Aktif sürdürülebilirlik; daha uzun lastik ömrü, daha düşük dönme direnci ve daha düşük yakıt tüketimi anlamını taşıyor.
 
Sürdürülebilirlik ilkelerine özen gösterirken, aynı güvenlik standartlarıyla en iyi performansı sunabilen çok dengeli bir ürün elde etmek için materyallere ve üretim süreçlerine yoğun ve hassas bir şekilde odaklanıldı. 02 Serisi önceki seriye kıyasla peformansını artırdı; dönme direncinde tüm seride ortalama iyileşme sağlanırken kilometre performansı ortalama arttı. Dayanıklılıkta ortalama %20 gelişme ve düzenli aşınmada ortalama artış sağlandı.
 
Prometeon Tyre Group CTO’su Alexandre Bregantim ise seriye ilişkin olarak şunları kaydediyor; “Tasarım ve üretimde yenilenebilir malzemelerin formülasyonlarına ve kullanımına, sürdürülebilir malzemeler içeren formülasyonlara odaklanırken aynı zamanda performanstan ödün vermeden lastiklerin ağırlığını optimize etmemizi sağlayan teknolojik çözümlere ve yenilikçi süreçlere ağırlık verdik. Ayrıca lastiklerin kullanım ömrünü uzatmak için tüm ürünlerimiz yeniden kaplanabilir ve diş açma uygulamasına elverişlidir.”
 
prometeon02 Serisi'nin piyasaya çıkacak ilk dört ürün grubu ve yeni isimlendirmeleri 
 
R02 PRO TRAILER PLUS 385/65 R 22.5 olarak;
G02 PRO MULTIAXLE PLUS 385/65 R 22.5 olarak
U02 URBAN-e PRO MULTIAXLE 275/70 R 22.5 ve 315/60 R 22.5 olarak;
R02 PROFUEL 225/75 R 17.5 ve 285/70 R 19.5 olarak mevcuttur.
Yeni seride ürün grubu adındaki ilk harf segmenti gösteriyor. Otoyol için H, bölgesel için R, şehir içi otobüs için U ve şantiyeler ile beraber yol içi / yol dışı karma kullanım için G harfi kullanılıyor. Bunu yeni seriyi temsil eden 02 numaraı takip ediyor. Kullanım türü ise şu şekilde belirtilyor; düşük dönme direnci için Profuel, treyler ve yarı treylerlere özel PRO Trailer ve şehir içi elektrikli ve hibrit otobüsler için Urban-e. Son olarak kullanılacak aks; direksiyon için Steer, çekiş aksı için Drive ve çoklu aks kullanımı için Multiaxle olarak ifade ediliyor.
 
Prometeon Mühendisliği
 
Prometeon Tyre Group’un tasarım ve üretimi ile beraber elde edilen teknolojik yenilikçilikleri simgeleyen/gösteren/ortaya koyan ve Prometeon Mühendisliği anlamını taşıyan "Prometeon Engineered" ifadesiyle Prometeon markası tüm 02 Serisi lastiklerinde yer alıyor. Üç tepecikli kar tanesi (3PMSF) işaretlemesine sahip 02 serisi lastikler RFID sensörü ile donatılmıştır ve Avrupa’daki büyük araç üreticileri tarafından onaylanmıştır.
 
02 Serisi’nin odağında yer alan yenilikler
 
-PROGEA (Pro Grip Environment Approach): Bu teknoloji, materyallere, özellikle hamur yapısına yeni bir yaklaşım getirmiştir. Prometeon, ürünün güvenlik (ıslak tutuş) ve verimlilik (dönme direnci) açısından performansından ödün vermeden, hem fabrika personelinin sağlığını korumak hem de çevresel etkiyi azaltmak için sürdürülebilir malzemeler kullanmayı tercih etmiştir.
-SHTB (Süper Yüksek Esnek Kuşak): Kuşaklar, karkas sağlamlığı ve uzun ömürlülüğü için yüksek esneklik ve korozyon yayılımının önlenmesini sağlayan yüksek mukavemetli çelikten yapılmıştır.
-SWITe (Sarmal Yapıdaki Çelik Tel): Sıfır derece sarmal yapıdaki çelik tel, dayanıklılığı ve direnci artıran yeni bir tasarıma ve artırılmış bir çapa sahiptir.
-COBe (İç İçe Geçmiş Topuk): Güçlendirilmiş lastik topuğu, yeni tasarımı ile birlikte ekstra esneklik, direnç ve yüksek yük kapasitesi sağlar.
-LEDB (Yenilikçi Düşük Enerji Dağılımlı Kuşak): Lastiğin ağırlığını optimize etmek ve enerji kaybını sınırlamak, dönme direncini ve yakıt tüketimini azaltmak için yenilikçi kuşak tasarlanmıştır.
-SSRP (Yenilikçi Omuz Blokları) Yeni omuz tasarımı sayesinde doğru yüzey basıncı oluşturur ve bu sayede düzenli aşınma ve daha yüksek kilometre performansı sağlar.
-HR4B (Yüksek Mukavemetli 4 Kuşak): Yeni yüksek mukavemetli 4 kuşak yapısı karkas esnekliği ve yüksek yapısal dayanıklılık sayesinde düzenli aşınma, kaplanabilirlik, yol tutuşu sağlanır.



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat