e
Banner


Reysaş konteyner üretim merkeziyle oyunun kuralını değiştirecek
Demiryolunda uluslararası alanda 8.500 45 pwhc, yurt içinde 600.000 ton dökme yük taşıma kapasitesine ulaşan Reysaş Lojistik, Halkalı Terminali’nden yapılan tren çıkışlarının yüklemesinin %46’sını tek başına gerçekleştiriyor. Macaristan, Slovakya, Çekya, Avusturya ve Polonya’ya 4-5 günlük transit sürelerle hizmet sunan şirket, kuracağı konteyner üretim merkeziyle demiryolunda elini daha da güçlendirecek.




ReysaÅ�Demiryolu taşımacılığında Türkiye’nin en büyük firmalarından Reysaş, bu alanda hayata geçirdiği önemli projelerin ardından şimdi de konteyner piyasasında önemli bir yatırıma imza atmaya hazırlanıyor. Reysaş Yatırım Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Egemen Döven, dünya piyasasında oluşan konteyner eksikliği, Çin’de üretilen konteynerlerin yüksek maliyetlere ulaşması, yine Çin’de üretilen ekipmanların Avrupa’ya pozisyonlamasına bağlı yüksek maliyetler sebebiyle 2021 yılı başında konteyner üretim merkezi kurma çalışmalarına start verdiklerini açıkladı. 
 
HALKALI’DAKİ YÜKLEMELERİN %46’SINI SIRTLIYOR 
 
Egemen Döven, uluslararası demiryolu taşımacılığı alanında 7/24 hizmet sunan Reysaş’ın, Halkalı Terminali’nden haftada 8-10 arası gerçekleşen tren çıkışlarının %46’sını yükleme potansiyeliyle pazar lideri konumunda olduğunu söyledi. Demiryoluyla Macaristan, Slovakya, Çekya, Avusturya ve Polonya’ya yaklaşık 4-5 günlük transit sürelerle hizmet sunduğunu aktaran Döven, pandemi döneminde kontratlı ve düzenli yüklemeleri olan müşterileriyle daha yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini ve operasyonel anlamda hiçbir aksama olmadan tüm görüşmelerin internet üzerinden yürütüldüğünü aktardı. 
Reysaş Yatırım Holding’in, 2020 yılını yaklaşık 1.200 milyon TL ciro ile kapattığını aktaran Döven, “2021 yılını da yaklaşık %25 büyüme ile bitirmeyi planlıyoruz. 2021 yılı artarak devam eden yükleme taleplerine istinaden demiryolunda yaklaşık 10.000 adetle kapanacaktır” dedi. 
 
32 YILA BÜYÜK BAŞARILAR SIĞDIRILDI 
 
Lojistik servisi hizmetlerine 1989 yılında başlayan Reysaş’ın o günden bugüne yakaladığı büyümeyi rakamlarla anlatan Egemen Döven, şunları aktardı: “Reysaş, ilk olarak 2006 yılında yaklaşık 1.000 çalışanı ve 1.300 adet TIR sayısıyla borsaya kayıt oldu. 2004 yılında uluslararası demiryoluna ilk adımını yaklaşık 100 adet 45 pwhc konteynerle attı, bu sayıyı müşterilerinin hızlı artışı sonucu 2020 yılı sonunda 1000+ getirdi. 2014 yılı sonunda uluslararası TIR taşımacılığını durduran Reysaş, bu bağlamda farklı bir alanda çalışmalarını büyüttü ve yine 2020 yılı sonunda 46 farklı noktada depolama alanında 2.500.000 m2’ye ulaştı. Tüm bu çalışmalarının yanı sıra farklı alanlarda faaliyetlerini sürdüren Reysaş, yılda 70.000 tamamlanmış araç nakliyesine, 200.000 üzerinde kontratlı TIR filosuna, uluslararası tren yolu taşımacılığında 8.500 45 pwhc taşımasına ve yurt içinde 600.000 ton dökme yük taşımasına ulaştı. Depolama alanındaki en önemli müşterileri Toyota, CarrefourSa, Arçelik, IKEA, Sumitomo, Anadolu Motor, Trendyol olan Reysaş, bunun yanı sıra 100’ün üzerinde uzun kontratlı müşteriye sahiptir. Ayrıca en büyük otomotiv üreticilerinden birinin de yaklaşık 4 farklı lokasyonda 100.000 m2 alanla, araç deposu yönetmektedir.” 
 
‘DEMİRYOLU DAHA CAZİP HALE GETİRİLMELİ’ 
 
Demiryolu taşımacılığının daha fazla hizmet talep edilen bir alan haline getirilmesi için yapılmasa gerekenlere dikkat çeken Reysaş Yatırım Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Egemen Döven, “Öncelikle haftalık tren sayılarının artırılması gerekir. TCDD hizmet kalitesini iyileştirmeli, devlet daha fazla yabancı ve yerli operatörlerin Türkiye’ye ve Türkiye’den hizmet sunması için cesaretlendirici adımlar atmalıdır. Müşteriler demiryolu taşımacılığı konusunda daha aydınlatıcı bilgilendirilmeli ve Türkiye’deki mevcut demiryolu taşımacılığı profili yıkılmalı diye düşünüyoruz” dedi. 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat