Banner


Çobantur, lastiklerini Prometeon'a emanet etti
Dünyanın endüstriyel lastik odaklı tek şirketi Prometeon, Türkiye’de filo iş birliklerini büyütmeye devam ediyor. Prometeon Türkiye şimdi de uluslararası nakliye sektörünün köklü ve referans firmalarından Çobantur ile 525 aracın lastik yönetimi ve hizmetleri için anlaşma imzaladı.




Ã�obanturTüm dünyada endüstriyel lastik odaklı tek şirket olan, Anteo, Eracle, Tegrys markalarının yanı sıra Formula, Pharos ve Pirelli lisansıyla endüstriyel ve ticari lastikleri üreten Prometeon Lastik Grubu, Türkiye’deki filo iş birliklerini genişletmeye devam ediyor. Şirket bu doğrultuda; karayolu taşımacılığı, intermodal, proje lojistiği, ADR taşımacılık ve yurt içi dağıtım alanlarında önde gelen lojistik hizmet sağlayıcısı Çobantur ile iş birliği yaptı.
 
İş birliği kapsamında Prometeon Türkiye, Çobantur’un 525 araçlık filosuna yeni lastik ve kaplama lastik satışı, “Pro Time” kapsamında yurt içi-yurt dışı yol yardım, “Pro Services” kapsamında filo yönetimi ve maliyetleri düşürmeye yönelik danışmanlık hizmeti sunacak.
 
İş birliği ile ilgili konuşan Prometeon Türkiye, Rusya, Orta Asya ve Kafkaslar Ticaret Direktörü Gökçe Şenocak, "Prometeon Türkiye olarak, sunduğumuz lastik yönetimi hizmetleri ile müşterilerimizin toplam sahip olma maliyetlerini minimuma çekerek; kilometre başına maliyetlerini azaltmalarına yardımcı oluyoruz. Sunduğumuz ürünün verimini artırmak, müşterilerimizin ana işlerine odaklanmalarını sağlamak ve tasarruf yaratmak Pro Services adını verdiğimiz hizmet modelimizin odağını oluşturuyor. Pro Services kapsamında işletmeye özel ‘terzi işi’ çözümler sunarak, müşterilerimizin asıl işlerine odaklanmaları ve lastikten maksimum verim elde etmelerini sağlıyoruz. Bu doğrultuda; uluslararası taşımacılık sektörünün köklü ve referans firmalarından Çobantur ile imzaladığımız 525 araçlık iş birliğimiz sonucunda firmanın lastik maliyetlerini minimuma indireceğiz” dedi.
 
Ã�obanturÇobantur Filo Direktörü/İcra Kurulu Üyesi Murat Kunduracı ise, “Prometeon’un lastik maliyetlerimizi azaltmamızı sağlayan 'Pro Services' çözümleri kapsamında lastik yönetimi ve raporlanması gibi hizmetlerin yanı sıra firmamıza özel çözümlerle değişen dünyanın değişen lojistik ihtiyaçlarına anında yanıt vermeyi ve işimize daha odaklanmayı hedefliyoruz. Dünya çapında sürdürdüğümüz taşıma operasyonlarımızı Prometeon’un Pro Services hizmetleriyle birlikte daha verimli hale getireceğimize inanıyoruz. Bununla birlikte Prometeon Türkiye'nin 'Pro Time' çözümü kapsamında Türkiye ve Avrupa çapında 7/24 yol yardım lastik hizmeti alarak, filomuzdaki araçların her türlü lastik sorununa anında yanıt alabileceğiz. İş birliğimizin operasyonel maliyetlerimizi azaltacağı inancıyla teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
 
“ProServices” ile terzi işi çözümler
 
“ProServices” servisleri kapsamında Prometeon, ürünün bakım anından yenilenen ömrüne, sürüşten hurdaya çıkmasına kadar lastiğin yaşam döngüsündeki maliyetlerini azaltmaya odaklanıyor. Prometeon, ProServices hizmetleri kapsamında öngörülebilir ve şeffaf bütçelerle Çobantur’a terzi işi çözümler sunacak. Çobantur ayrıca, Prometeon’un filoların lastikten maksimum verimi alabilmelerine ve genel toplamda tasarruf elde etmelerine imkan sunan ‘ProServices’ çözüm ailesi içinde yer alan ‘Pro Time’ hizmeti kapsamında Türkiye ve Avrupa çapında yılın her günü 24 saat boyunca ağır vasıta lastikleri kaynaklı arızalar için yol yardımı hizmeti alacak.
 
Prometeon Türkiye, iş birliği kapsamında Çobantur’a “ProServices” çatısı altında yürütülen yeni lastik ve kaplama lastik ihtiyaçlarının tespiti, düzenli saha çalışmaları ve hurdalık analizi ile zamanında tespit ve müdahale, doğru hava basıncı uygulaması ve stok yönetimi hizmetlerini de sunacak.
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat