Banner


Continental tedarik zincirinde sürdürülebilirlik taahhüdünü genişletiyor
Teknoloji şirketi ve Premium lastik üreticisi Continental, doğal kauçuk tedarik zincirinin dijitalleşerek tam izlenebilirliği yönünde önemli bir adım attı. Alman Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı ile anlaşmaya varan teknoloji şirketi, Endonezya’da yürüttüğü başarılı projelerini genişletecek. Anlaşma kapsamında bu projelere katılan küçük çiftçilerin sayısı ise 2024 yılında 450'den 4.000'e çıkacak. Continental Lastik Grubu Sürdürülebilirlik Başkanı Claus Petschick, eğitim ve dijitalleşmenin, tedarik zincirlerinin sürdürülebilirliğine önemli katkılar sağladığına dikkat çekti.




ContinentalContinental doğal kauçuk tedarik zincirinde sürdürülebilirlik taahhüdünü genişletiyor. Premium lastik üreticisi, Alman Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) ile Endonezya'nın Borneo adasındaki Batı Kalimantan’da doğal kauçuk tedarik zincirinin tam izlenebilirliğini hedefleyen başarılı projelerin genişletilmesi için anlaşmaya vardı. Anlaşma kapsamında, 2024 yılına kadar projeye katılan küçük çiftçilerin sayısı 450'den 4.000'e çıkacak. Proje ile doğal kauçuk sektöründeki küçük çiftçilerin, net bir şekilde tanımlanan sürdürülebilirlik kriterlerine uygun olarak kaliteli hammaddeler yetiştirmek üzere eğitilmesi hedefleniyor. Hammadde kalitesinin iyileşmesiyle küçük çiftçilerin geliri de artacak.
 
Continental’in 2050 yılına kadar yüzde 100 sürdürülebilir tedarik zincirlerine ulaşmayı hedeflediğini söyleyen Lastik Grubu Sürdürülebilirlik Başkanı Claus Petschick, “Bu projede kazandığımız değerli deneyim, doğal kauçuk tedarik zincirlerimizde şeffaflığı kademeli olarak artırmamıza izin veriyor. Eğitim ve dijitalleşme, tedarik zincirlerimizi daha sürdürülebilir hale getirmemize önemli katkılar sağlıyor. İş ortaklarımızla birlikte bunu Borneo'da doğal kauçuk sektöründe başarılabileceğini gösteriyoruz. Şimdi de bu başarılı projeyi büyük çapta genişletmekten mutluluk duyuyoruz" dedi.
 
Tedarik zinciri tarladan fabrikaya izlenebiliyor
 
Dünyanın en büyük doğal kauçuk üreticilerinden Endonezya’da Continental'in BMZ ile işbirliği yaptığı Kapuas Hulu bölgesinde, UNESCO'nun biyosfer rezervi olarak belirlediği iki adet milli park bulunuyor. Continental ve Alman Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ), 2018 yılında proje bölgesinde doğal kauçuk için dijital bir izlenebilirlik sistemi hayata geçirmişti. Bu sistemin yardımıyla, doğal kauçuk tedarik zincirinin, kauçuğun tarladan Continental lastik fabrikalarında işlenmesine kadar, tüm adımları ayrıntılı bir şekilde değerlendirilebiliyor. Her bir işlem için GPS ile tespit edilen ekim alanları, ham kauçuk teslimat miktarları ve satış fiyatları sisteme giriliyor. Projede üretilen ham kauçuğun işlenmesi ve izlenebilirlik aşamalarında proje ortakları, doğal kauçuk tedarikçileri Southland Global ve Halcyon Agri şirketi ile çalışıyorlar.
 
ContinentalDoğal kauçuk tedarik politikası ile taahhütlerini ortaya koyuyor
 
Sürdürülebilir ve sorumlu iş uygulamaları, uzun yıllardır Continental’in kurumsal stratejisinin ayrılmaz bir parçası ve Lastik Grubunun "Vision 2030" stratejik programının da önemli bir öğesi  haline geldi. Lastik üreticisi, özellikle sürdürülebilir teknolojiler ve yenilikçi çözümlerle fark yaratmayı hedefliyor. Bu faaliyetler, değer zincirinin tüm aşamalarında iklim değişikliği ile mücadele, düşük emisyonlu mobilite, döngüsel ekonomi ve sürdürülebilir tedarik zincirleri gibi  stratejik konular etrafında yoğunlaşıyor. Şirketin "Doğal Kauçuk Tedarik Politikası", doğal kauçuk değer zinciri boyunca Continental'in yanı sıra tüm tedarikçilerin ve hizmet sağlayıcıların  sorumluluk ve taahhütlerini net bir şekilde tanımlıyor. Bu politika, çevre, insan hakları ve sosyal alanlarda riskleri en aza indirmeyi hedefliyor.
 
BMZ ve Continental, ekonomi dünyasından ve sivil toplumdan doğal kauçuk sektörünün en önemli oyuncularının ortak girişimiyle Mart 2019'da kurulan Global Sürdürülebilir Doğal Kauçuk Platformu'nun (GPSNR) üyeleri arasında yer alıyor. Diğer üyelerle birlikte, dünya çapında doğal kauçuk sektöründe sürdürülebilirliğin iyileştirilmesi için çalışıyorlar. Continental ve BMZ, Endonezya'daki projelerinde doğal kauçuk sektöründe daha fazla sürdürülebilirliği hedefleyen kılavuz ilkeleri aciliyetle dikkate almayı amaçlıyor.



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat