e
Banner

Yurtiçi Kargo yeni teslimat modelleriyle e-ticarette hızını arttırdı
Yaptığı yeni yatırımlarla kargo sektörüne yeni teslimat modelleri kazandıran Yurtiçi Kargo, artan e-ticaret alışverişleri karşısında teslimat hızını artırarak sektörün yükünü hafifletiyor. Yurtiçi Kargo’nun eylül ayında hayata geçirdiği yeni projesi YK Plus ile ilgili konuşan Kargo Operasyonları Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canatan, geliştirdikleri modellerin kargo sektörünün gelişimine katkı sağladığına dikkat çekti. 




Yurtiçi kargo2020 yılının henüz başında karşı karşıya kalınan pandemi, insanların alışveriş alışkanlıklarını da büyük ölçüde değiştirdi. Salgından kaçınmak için evine kapanan ve ihtiyaçlarını karşılamak için e-ticarete yönelen tüketici, konut bölgelerinde kargo talebinde artışa sebep oldu. Yurtiçi Kargo Kargo Operasyonları Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canatan, bu sorunun çözümü ile ilgili alınan aksiyonları UTA Lojistik Dergisi’ne anlattı. 
 
Bu yıl içerisinde hayata geçirdikleri yeni projeler hakkında bilgi veren Canatan, YK Plus çatısı altında müşterilerine sundukları 4 yeni modelin kargo sektörü için örnek olduğunu ve e-ticaret teslimatlarının daha hızlı gerçekleştirilmesini sağladığını ifade etti. 
 
“İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYAN ADIMLAR ATTIK”
 
Yurtiçi Kargo’nun 2020 yılı içinde istihdamını artırdığını anlatan Mustafa Canatan, “Kargo operasyonlarındaki kabiliyetimizi artırmak amacıyla bu yıl içerisinde yeni açılanlarla birlikte birim sayımızı binin üzerine çıkarırken, 2 bin yeni istihdam sağlayarak 17 binin üzerinde çalışan sayısına ulaştık. YK Plus çatısı altında oluşturduğumuz modellerden biri olan YK Plus Taşıyıcı ile kargo sektöründe yer almak isteyen girişimcilere yeni bir yol açtık. Aracı olan herkesin dâhil olabildiği bu modelde katılımcılar dağıttıkları kargo başına gelir elde ediyor” ifadelerini kullandı.
 
“YK PLUS DDN’LER İLE TESLİMAT SÜRECİNİ HIZLANDIRDIK”
 
Kargo sektörünün kapasitesini artıran yatırımlara imza attıklarını ifade eden Canatan, “Kargo trafiğinin daha sağlıklı ve hızlı sağlanması amacıyla YK Plus DDN’leri kurduk. Doğrudan Dağıtım Noktası olarak adlandırdığımız bu noktalarda kargo kabulü yapmadan sadece kargo çıkışı yaparak, bize teslim edilen kargoların hızlı bir şekilde müşterilerimize ulaştırılmasını sağlıyoruz. Şu anda Türkiye genelinde 49 noktada yer alan DDN’lerimize ilerleyen süreçte yenilerini ekleyerek müşterilerimize daha hızlı teslimat yapıyor olacağız” diye konuştu.
 
Yurtiçi kargo“EVDE KARGO BEKLEME DÖNEMİNİ SONA ERDİRDİK” 
 
YK Plus ile birlikte müşterilerine, adrese teslim seçeneğinin dışında yeni teslimat seçenekleri sunarak evde kargo bekleme dönemini sona erdirdiklerine dikkat çeken Canatan, “YK Plus ile birlikte e-ticaret kullanıcılarını yeni teslimat seçenekleri ile tanıştırdık. Artık e-ticaret kullanıcıları alışverişlerini tamamladıktan sonra kargolarını nasıl teslim almak istediklerini kendileri belirliyor. Burada müşterilerimize iki teslimat seçeneği sunuyoruz. Biri mahalle esnafları ile yaptığımız anlaşmalar ile sayısını artırdığımız YK Plus Teslim Noktası, diğeri ise akıllı kargo dolaplarından oluşan YK Plus 7/24 modeli” şeklinde konuştu.
 
“81 İLDE 2 BİNDEN FAZLA TESLİMAT NOKTASI…”
 
Müşterilerine sundukları bu hizmetlerin karşılığında hiçbir ücret talep edilmediğini söyleyen Canatan, “YK Plus ile birlikte mahalle esnafları ile Teslim Noktası olma konusunda anlaşma sağladık ve ülke genelinde kendi birimlerimiz ile birlikte 2 binden fazla teslimat noktası oluşturduk. E-ticaret kullanıcıları teslimat için kendilerine en yakın teslimat noktalarını görerek bunlardan birini tercih edebiliyor ve kargoları bu noktalara geldiğinde SMS ile bilgilendiriliyor. Müşterilerimiz de SMS aldıktan sonra ilgili noktalara giderek kargolarını alabiliyorlar” dedi.
 
“7 GÜN 24 SAAT TESLİMAT YAPABİLİR HALE GELDİK” 
 
Mustafa Canatan, YK Plus projesinin içinde yer alan diğer model olan 7/24 seçeneğinde ise haftanın 7 günü 24 saat boyunca kargo teslimatı yapılabildiğini ifade etti. Canatan, Teslim Noktası modelinde olduğu gibi 7/24 müşterilerin de kargoları ilgili noktalara geldiğinde SMS ile bilgilendirildiğini, müşterilerin 3 gün içinde istedikleri saatte giderek kargolarını alabildiklerini belirtti. 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat