e
Banner


UTİKAD, Dijital Lojistik Platformu için ilk adımı attı
UTİKAD, bu farkındalığı bir adım daha öteye taşımak için yeni bir girişimde bulundu. Türkiye'de ulusal bir Dijital Lojistik Platformu geliştirilmesine yönelik sektör raporu hazırlamak için TroyAvi ile iş birliği anlaşması imzaladı. UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve İnovasyon Odak Grubu Başkanı Nil Tunaşar, “Rapor Türkiye'de dijital sistemlerin bir üst yapısı olarak değerlendirilebilecek Dijital Lojistik Platformu doğrultusunda gelecekte yapılacak çalışmalara ışık tutacak” dedi.




utikad
UTİKAD, Türkiye'de bir ilke imza atıyor. Uzun yıllardır küresel lojistik sektöründeki dijitalleşme çalışmalarını yakından takip eden UTİKAD, 2018-2019 yılında düzenlediği UTİKAD Zirveleri ile bu konuda sektörde farkındalık yaratmıştı.
 
UTİKAD, Türkiye'de bir Dijital Lojistik Platformu modeli geliştirilmesine yönelik sektör raporu hazırlamak üzere TroyAvi ile iş birliği anlaşması imzaladı. Hazırlanacak sektör raporu, tüm dijital yapıları entegre edecek bir üst platform aracılığı ile taşımacılıkta kullanılan dokümanlar, veriler ve bilgiler ile onay süreçlerinin dijitalleşmesinin getireceği maliyet, hız ve güvenlik kazanımlarını ortaya koyacak. İş birliği kapsamında öncelikle taşıma işleri organizatörleri, fiziki taşıyıcılar, deniz ve hava limanları gibi taşımacılığa ilişkin yükün taraflarının bir araya getirildiği pilot bir model tasarlanarak Proof of Concept oluşturulacak.  
 
İş birliği anlaşması kapsamında hazırlanacak sektör raporu, Türkiye çapında kurgulanacak Dijital Lojistik Platform için ihtiyaç duyulacak tüm taşıma modlarındaki evrakların, onay süreçlerinin ve taraflar arasındaki veri alışverişinin belirlenmesini gerektiriyor. UTİKAD, bir süredir çalışma grupları bünyesinde taşımacılık süreçlerinin dijitalleşmesi sürecini ele almakta ve tüm modlarda dijital platforma taşınabilecek evrak ve onay süreçleri sonucunda sağlanabilecek maliyet ve süre kazanımlarını belirleme çalışmaları sürdürmekte idi. UTİKAD'ın bu çalışmaları Dijital Lojistik
 
Platformu kurulması konusunda hazırlanacak önemli veri kaynağı olacak, sektör raporu ile çizilecek yol haritasının somut bir hale gelmesine katkı sağlayacak.
 
“RAPOR TÜRKİYE'DE DİJİTAL SİSTEMLERİN BİR ÜST YAPISI OLACAK”
 
UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve İnovasyon Odak Grubu Başkanı Nil Tunaşar hazırlanacak sektör raporunun Türkiye'deki lojistik faaliyetlerin dijitalleşmesi sürecine büyük katkısı olacağını belirterek; “Rapor Türkiye'de dijital sistemlerin bir üst yapısı olarak değerlendirilebilecek Dijital Lojistik Platformu doğrultusunda gelecekte yapılacak çalışmalara ışık tutacak” dedi.
 
TroyAvi Başkanı Dr. Emre Serpen ise sektör raporunun ve Proof of Concept çalışmasının sektörün dijitalleşmesi sürecine katkılarının olacağının altını çizerek çalışmanın verimlilik ve güvenilirlik gibi unsurları da göz önüne alacağını aktardı.



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat