e
Banner


SBYEXPRESS ilk 5 içinde yarışacak
E-ticaret lojistiği ve kurye hizmetleri sektörüne iddialı bir oyuncu giriş yaptı. Özellikle ithalat ve ihracat taşımalarına yoğunlaşan SBYEXPRESS, önümüzdeki 5 yılda Türkiye’de faaliyet gösteren ilk 5 şirket arasına girmeyi hedefliyor. 




Bülent AymenSabay Lojistik iştiraklerinden SBYEXPRESS, bu yıl aldığı lisansla hızlı kargo taşıma sektörüne geriş yaptı. Üç yıllık bir çalışmanın ürünü olan SBYEXPRESS’in grup firmaları içinde yeni doğan değerli bir marka olduğunu vurgulayan Sabay Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aymen, “Dünyada internet üzerinden yapılan alışverişin popülaritesinin artmasıyla birlikte Türkiye’de de bu tip mal hareketlerinin toplam dış ticaretimiz içerisinde aldığı payın giderek artması bizi bu sektöre girmeye motive etti. 2017’de hızlı kargo taşımacılığı lisansı için yaptığımız başvurumuz 2019 yılı içinde sonuçlandı ve lisansımız aldık. Bu süreçte, IT altyapımızı, depo ve ekipman yatırımımızı tamamladık. Şu anda e-ticaret ve kurye taşımalarının ithalat ve ihracatına başladık” diyor. 
 
E-İHRACATA DESTEK SUNUYOR 
SBYEXPRESS’in Ortadoğu ve Arap Körfezi başta olmak üzere Türki Cumhuriyetler ve Avrupa ülkelerine mikro ihracat taşımaları yaptığını belirten Aymen, Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn ve Dubai gibi aktarma merkezlerini kullanarak kapı teslimi taşıma hizmeti sunduğunu söylüyor. E-ticaret lojistiğinde müşteri odaklı taşıma çözümlerinin öncelikli olarak kullanıldığına dikkat çeken Aymen, sözlerini şöyle sürdürüyor: 
“Kapıdan-kapıya teslim, emtia ücretinin kapıda teslim alınması gibi modeller söz konusudur. Müşterinin deposundan alınan kargolar, son teslim edilecek yere kadar gümrük işlemleri halledildikten sonra, taahhüt edilen sürede teslimleri yapılmalıdır. Bu zor, meşakkatli ve riskli bir süreçtir. Fakat bu sektörde rekabet edebilmek için yapılması zorunlu bir prosestir. SBYEXPRESS olarak in-house olarak sadece bizim için modellendirilmiş bir IT altyapıya sahibiz. Müşterilerimiz depolarından son teslim yerine kadar barkod ve web sitesi üzerinden gönderi takibini yapabilmektedir. E-ticaret firmalarının depolarından günlük olarak toplanan kargoları gidecekleri destinasyonlara göre depomuzda ayrıştırılarak, havayolu ile gönderimi sağlayıp,  taahhüt ettiğimiz sürede son teslim yerine ulaştırmaktayız. Kapıda ödeme alma da hizmetlerimiz arasında bulunmaktadır. Müşterilerimiz uyguladığımız fiyatlar gayet rekabetçidir.” 
 
AVRUPA’YA SERVİS BAŞLATACAK 
Bülent Aymen, SBYEXPRESS’in Türkiye’de lisanslı hızlı kargo taşıması yapan sayılı yerel firmalardan biri olduğuna dikkat çekiyor. 2019 yılında müşteri portföylerinde hızlı bir artış beklediklerini aktaran Aymen, “Türkiye’de e-ticaret sektörü çok hızlı bir şekilde büyümektedir. Dünyada şu anda 1,6 trilyon dolar civarında bir e-ticaret işlem hacminden bahsediliyor. Türkiye’de ise, 2019 yılında hedeflenen e-ticaret hacmi 55 milyar TL civarındadır. Bu işlem hacmi içinde e-ticaret lojistiğinin de hacmi her gecen gün artmaktadır.  Türk menşeli firma olarak 5 yıl içinde Türkiye’de faaliyette bulunan ilk 5 firma arasında yer almayı hedefliyoruz. Ortadoğu hizmet verdiğimiz ana bir pazar. 2019 yılı sonuna doğru Hollanda ve Almanya dağıtım merkezleri kanalı ile Avrupa’ya da servis başlatmayı planlıyoruz” diye konuşuyor. 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat