e
Banner


Tırsan, K.STL 30 Gıda Tankeri ile zincirin en sağlam halkasını kurdu
Tırsan tüm iklim şartlarına meydan okuyan Tırsan Frigo ve pazarda üretilen en hafif gıda tankeri olan Kässbohrer markasıyla ürettiği K.STL 30 Gıda Tankeri ile müşterilerine gıda, likit ürünler ve soğuk zincir lojistiği alanında çözüm ortağı oluyor. Tırsan Treyler Satış Koordinatörü Ertuğrul Erkoç, izolasyonlu bu araçlarla gıda, likit ve soğuk zincir taşımacılığında güven, hijyen ve sağlığı garanti ettiklerini aktarıyor.




tırsan_frigoGıda, likit ürünler ve soğuk zincir lojistiğine yönelik ürün yelpazenizden söz eder misiniz?
Türkiye’nin lider treyler üreticisi Tırsan olarak, Tırsan Frigo T.SRI C ve Tırsan bünyesinde bulunan Kässbohrer marka K.STL 30 Gıda Tankeri araçlarımızın izolasyonlu yapıları sayesinde medikal ürünler, gıda, likit ve soğuk zincir taşımacılığında güven, hijyen ve sağlık garantisi sunuyoruz.
 
TIRSAN FRİGO İKLİM ŞARTLARINA MEYDAN OKUYOR
Tırsan Frigo araçlarımız, soğutucu üniteleri ile beraber soğuk zincir taşımacılığı ve ilaç taşımacılığında gerekli olan tüm koşulları sağlıyor. Bu alandaki başarımız, araçlarımızın ATP mevzuatlarına ve hijyen kurallarına uygunluğu, beşer derece aralıklarla sıcaklık değişimlerinin test edilerek süre hesaplarının yapılması, üç noktada ısı sensörü kalibrasyon testi uygunluğu, araç ölçülerinin standartlara uygunluğu, kullanılan soğutucu ünite tipi ve modellerinin Pharma uyumlu olması, arka kapı izolasyon ve kilit sistemi ile sağlanıyor. Yüksek kaliteli poliüretan yalıtım malzemesi ile ürettiğimiz Frigo panelleri yüksek ısı yalıtımı sunuyor. Panellerde kullanılan cam elyaf takviyeli polyester (CTP) yapı, güneşin zararlı ışınlarına ve neme karşı dayanıklılık gösteriyor. Bu sayede, medikal ürünleri dünyanın en büyük ilaç şirketlerine ulaştıran müşterilerimizin en yüksek kalitede hizmet sunmasını sağlıyoruz. ATP testlerini tamamlayarak onay alan Frigo araçlarımız, üretim hattından çıktığında kusursuz izolasyon yapısı ile müşterilerine hizmet vermeye hazır oluyor. Türkiye’nin dört bir yanında bulunan servis ağı ile olası bir kaza durumunda frigo panelleri hızlı ve lokal tamirat metodu ile kolayca onarılabiliyor.
 
KÄSSBOHRER K.STL 30 İLE 3 TON DAHA FAZLA YÜK
K.STL 30 tam şasili gıda tankerimizle müşterilerimize çözüm ortağı olmaya devam ediyoruz. 5.700 kg ağırlığı ile pazarda üretilen en hafif gıda tankeri olmanın yanı sıra, 3 gözlü yapıya sahip olan Kässbohrer Gıda Tankeri, faydalı yük anlamında pazardaki diğer araçlara göre 3 ton daha fazla yük taşıma potansiyeline sahip. Gıda malzemesi taşımacılığında iç kozmik kalite son derece önem taşıyor. Bu araçların taşınan gıda malzemelerinin içerisinde bakteri oluşmasına olanak bırakmaması gerektiği için iç kalitesinin çok yüksek olması da gerekiyor. Tırsan’ın üstün üretim teknolojileri ve kaynak kontrol sistemleri sayesinde sunduğu kusursuz iç kozmik kalitesi, K.STL Gıda Tankeri aracını müşterilerimiz için kusursuz çözüm ortağı yapıyor.
Tırsan olarak 41 yıldır müşterilerimize en iyi ürün ve hizmetleri sunma hedefimiz sonucu Almanya’daki EIPL kuruluşu tarafından verilen Pharma Sertifikası’nı almaya hak kazandık. Gelişmiş teknolojiye sahip araçlarımız sayesinde, medikal sektöründe hizmet veren müşterilerimizin talep ve ihtiyaçlarını eksiksiz bir şekilde karşılıyoruz.
 
tırsanSATIŞ SONRASINDA DA MÜŞTERİSİNİN YANINDA
Ürün dışında satış ve servis alanında sunduğunuz özel çözümler neler?
Türkiye’de 51 ve yurt dışında 367 yetkili servis noktamızdaki uzman personelimiz, kaliteli hizmet ve koşulsuz müşteri memnuniyeti prensibimiz ile sektördeki 41 yıllık liderliğimizi satış ve satış sonrası hizmetlerde de sürdürüyoruz. Yurt içi ve yurt dışında müşterilerimize sunduğumuz hizmetler ile “2018 Yılının Lojistik Dostu Kurumu” ödülünü almaya hak kazandık. Rusya genelinde hizmet veren ve yabancı treyler markaları arasında en çok servis noktasına sahip bir şirket olarak kaynak, fren sistemi gibi birçok konuda değişiklik ve onarım işlemleri gerçekleştiriyoruz. Servis noktalarımızın yüzde 50’sinde şase düzeltme, yüzde 50’sinde aluminyum kaynak yetkinliği ve yüzde 70’inde ise boya hizmeti sunuyoruz. Ayrıca tüm servis noktalarımızda roll test uyguluyoruz.
2010 yılında hayata geçirdiğimiz Alo Tır ve Yol Yardım hizmetimiz ile kesintisiz ve uçtan uca hizmet sunarak, gelen çağrıları ortalama 30 saniye içerisinde cevaplandırıyor, müşterilerimizin yolda kalmasını önlüyoruz. Aynı zamanda servis yönlendirmeleri ve her konuda müşteri istekleri de tarafımızdan karşılanıyor.
Avrupa ve Rusya dahil, 27 ülkede, 23 dilde hizmet veren yol yardımı hizmetimiz ile acil durumlarda anlaşmalı olduğumuz 6500 noktada müşterilerimize çözüm sunuyoruz. Bu hizmetlerimize ek olarak 2016 yılında Avrupa çapında, uluslararası ihtiyaçlara yönelik hayata geçirdiğimiz bakım onarım hizmetimiz K-Advance Care ile Avrupa genelinde 16 ülkede, 6 bin servis noktasında Kässbohrer marka treylerlere, ihtiyaca yönelik olarak belirlenebilen sabit ücretli bakım avantajı sağlıyoruz.
 
Gıda, likit ürünler ve soğuk zincir lojistiğine yönelik ürün satın almak isteyen firmalar nelere dikkat etmeli?
Frigo araç satın almak isteyen müşterilerin seçim yaparken ilk olarak aracın izolasyon değerlerine, bakım ve tamir masraflarına, servis ağına, ikinci el değerine, kullanım ömrüne, aracın net ağırlığına dikkat etmesi gerekiyor. Gıda sektöründeki kalitenin artması, gıda zaiyatının önüne geçilmesi soğuk zincir taşımacılığında yaratılacak katma değerden geçiyor. Ayrıca yüksek kaliteli ürünlerin tercih edilmesi, işletme maliyetlerini düşürerek ekonomiye de doğrudan katkı sağlıyor. Frigo aracı satın alınmadan önce dikkat edilmesi gereken noktaların en başında ATP testlerinde başarılı olacak kaliteli izolasyona ve yüksek ısı yalıtımına sahip olmaları geliyor. Yüksek izolasyon ile soğutucu ünitenin daha az çalışması sağlanıyor. Bu şekilde hem aracın kullanım ömrü uzuyor hem de yakıt tasarrufu sağlanabiliyor.
Tırsan Frigoların fonksiyonel tasarımı müşterilerinin ihtiyaçlarına göre en üst seviyede gerçekleştrimiştir. Çift bölmeli opsiyonları sayesinde, iki bölüm farklı ısı derecelerinde tutulabilir. Müşterilerimiz iki farklı ürünü aynı araçta güvenle taşıyabilirler. Gıda Tankeri alımı esnasında, akışkanlığı az olan gıda ürünleri için araçtaki ısıtma hattı ve steril gıda pompalarına dikkat edilmesi gerekirken, akışkan ürünler için ise araç içerisindeki hijyeni sağlayan temizleme toplarına dikkat edilmesi gerekmektedir.
Aynı zamanda araç izolasyonunda kullanılan 50 mm kalınlığındaki poliüretan izolasyon malzemesi sayesinde elde edilen ısı yalıtım katsayısı, Gıda tankerlerini birbirinden ayıran en önemli noktadır. Pazarda sunulan en düşük “k” katsayısına ulaşan Kässbohrer K.STL gıda tankeri, Gıda tankeri alımında dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri olan “k” katsayısı için kusursuz bir örnek oluşturmaktadır. Tanker temizliğine ek olarak; her taşıma sonrası gıda tankerleri sertifikalı bir tanker temizlik istasyonuna götürülmeli ve temizlendikten sonra tanker üzerindeki tüm açık noktalar mühürlenmelidir. K. STL tankerimiz her taşıma sonrası temizlikte pratiklik sunacak şekilde müşterilerimizin hizmetine sunulmuştur.
 
TAM GÜVENCE SAĞLIYOR
Türkiye’de gıda, likit ürünler ve soğuk zincir lojistiği ne oranda doğru yapılıyor? Bu alanda yaşanan sorunlar ve çözüm önerileriniz neler?
Türkiye’de hepimizin sağlığını ilgilendiren mevzuatlar yürürlüğe girdiğinden beri gitgide yaygınlaşarak uygulanıyor. Gıda ürünlerinin üretim alanından tüketiciye ulaştırılması sürecinde toplama, depolama ve tüketiciye iletilme aşamaları yer alıyor. Buradaki kalite standartlarını mevzuatlar belirliyor. Frigo aracımız ve gıda tankerimiz, ürünlerin doğru ısıda taşınmasını garantileyerek tüm sürecin kalitesinin korunmasında üzerine düşen görevi başarıyla gerçekleştiriyor. Frigo aracımız, soğuk zincir taşımacılığı ve ilaç sektöründe de tam güvence sağlıyor. Soğuk zincir taşımacılığında mevzuatlar soğuk zincir lojistik firmalarının yasal olarak belirli performans ve saydamlık ilkeleri esasında denetlenmesini kural koşuyor. Firmalarımız bu denetimlere büyük önem veriyor. İhracat noktasında uluslararası standartlarda güvenli gıda taşıması ve soğuk zincir taşımacılığının kalitesi, ülke prestiji ve yapılan işlemlerin sürekliliği açısından stratejik öneme sahiptir. Bu nedenle tüm denetimler dikkatli bir şekilde yürütülüyor, lojistik firmaları gıda, likit ürünler ve soğuk zincir taşımacılığında gerekli kurallara uyuyorlar.
 
“Avrupa ülkelerinde 1 Eylül 1970 tarihinden itibaren ATP mevzuatı uygulanmaya başlandı. Türkiye’de ise  10 Mayıs 2012 tarihinde Resmi Gazetede yayınlandı ve 15 Mayıs 2017 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Tırsan olarak biz, tüm Frigo araçlarımızı 2011 yılından beri tüm ATP mevzuat kriterlerine uygun şekilde üretiyoruz.”
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat