e
Banner


Skyair’den otomotiv sektörüne jet hızında hizmetler
Uçak kiralamada en yoğun talebi otomotiv sektöründen aldıklarını belirten Skyair Ticaret Direktörü Erdinç Ertemel, “Üretim bandına acil yetiştirilmesi gereken yedek parça ya da ekipmanlar için bırakın ufak kargo uçağını, VIP JET bile kiralıyoruz ve ‘OBC on board’ kurye diye tabir ettiğimiz bir elemanımızla müşterimize çözüm sunuyoruz” diyor. 




erdinc_ertemel_skyair2010 yılından beri uçak kiralama sektöründe faaliyet gösteren ve merkezi İstanbul’da bulunan Skyair, Avrupa, Rusya, ABD, Orta ve Uzak Doğu'daki ticari ve havacılık merkezleri dahil olmak üzere, dünya çapındaki geniş kiralama ağı ile hem kargo hem de her türlü yolcu taşımacılığı için müşterilerine hizmet sunuyor. Dünya üzerinde oluşturdukları geniş network ağları ve air charter konusunda uzman uluslararası kadrolarıyla ihtiyaca en uygun kapasite ve fiyatlı uçağı bularak, talep edilen doğrultuda müşterilerine sunduklarını belirten Skyair Ticaret Direktörü Erdinç Ertemel, “Türkiye’de acente gibi çalışıp, hizmet sunan diğer bazı lokal brokerlerin aksine sadece uçak kiralayan ve bu alanda uzmanlaşan bir yapıya sahibiz. Skyair olarak, havalimanından havalimanına air charter hizmeti veren, gümrük ve iç nakliye gibi farklı uzmanlık gerektiren işlerin freight forwardar ve lojistik firmalarının yapması gerektiğini düşünüyor ve bu şekilde hizmet sunuyoruz. Bu da birçok rakibimizden farkımızı net bir şekilde ortaya koyuyor” diyor.  
Türkiye dışında Uzakdoğu, Ortadoğu ve Avrupa’da da charter hizmetler sunuyoruz. Geçtiğimiz süreçte bu bölgelerde büyük projelere uçak kiraladık.” Son altı yılda kiralama sayısı ve bütçe olarak beklentilerinin çok üzerinde bir büyüme yakaladıklarını ifade eden Ertemel, 2015’te kargo ağırlıklı olmak üzere, yurtiçi ve yurtdışına 250’ye yakın charter operasyonu gerçekleştirdiklerinin bilgisini veriyor. 
Uçak kiralamaya dönük otomotiv sektöründen yoğun talep aldıklarını belirten Erdinç Ertemel, “Üretim bandına acil yetiştirilmesi gereken yedek parça ya da ekipmanlar oluyor. Bu tür durumlarda hizmet bedeli yüksek olmasına rağmen VIP Jet uçaklarını dahi kargo yükleyerek acil organizasyon yapabiliyoruz. Ayrıca ‘OBC on board courier’ olarak tabir ettiğimiz bir personelimiz eşliğinde kargoları göndererek müşterimize acil çözüm olarak sunuyoruz” diyor.
En ufak yedek parçadan uçak motoruna kadar her türlü parçanın taşınması için kiralama hizmeti verdiklerini aktaran Ertemel, özel servis sağlayan bu hizmeti İstanbul merkez ofisleri başta olmak üzere, yurtdışındaki ortakları aracılığıyla dünyanın her yerinde süratli bir şekilde sunabildiklerini söylüyor. Uçak motoru taşımacılığının çok hassas olduğunu ve bu alanda yapılan yükleme ve boşaltma operasyonlarının başında uçak yükleme ve boşaltma lisanslarına sahip uzman kadrolarının bulunduğunun altını çizen Ertemel, şunları ekliyor: “Skyair müşterileri olan acente ve lojistik firmalarının yanı sıra birçok yerli ve yabancı havayolu taşıyıcı firmayla kuvvetli ilişkilerimiz var. Yükün çıkış ve varış yerlerine bağlı olarak ‘Local Power’ diye tabir ettiğimiz ikili ilişkilerin öne çıktığı bir yaklaşımla, diğer ülkelerdeki iş ortaklarımızın ofisleriyle sürekli irtibatta oluyor, en kısa zamanda uygun fiyatlarla bizim ve müşterilerimizin başını ağrıtmayacak iyi hizmet veren operatörleri anında buluyor ve müşterilerimize uygun fiyatlarla çözüm sunuyoruz. İşimizi hiçbir zaman bir başkasına veya uzaktan talimat ve direktiflerle yürütmüyoruz.” 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat