e
Banner


MAN 2016’ya yeni araçlarıyla damga vuracak
2015’te 2 bin 750 adet kamyon satışı gerçekleştiren MAN, 2016’ya yeni araçlarıyla damga vuracak. Euro 6’da daha geniş ürün gamı ile müşterilerinin taleplerini karşılamaya hazırlanan şirket, yeni Efficientline 2 serisini de pazara sunarken, kamyon segmetine 4x4, 6x4 ve 6x8 araçları da ekleyecek.




eren_gunduz_manMAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Satış ve Pazarlama Direktörü Eren Gündüz ve MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara düzenledikleri sohbet toplantısında 2015 yılını değerlendirdi, 2016 yılı beklentilerini paylaştı. 2015’in, seyahat otobüsü pazarında ‘beklentilerin aşıldığı bir yıl’ olduğunu belirten Eren Gündüz, “Toplam pazarın bin 350 adetler civarında bitebileceğini öngörüyoruz. MAN olarak, gelişen bu pazarda civarında bir pay bekliyoruz” dedi. MAN’ın Türkiye’de, 435,5 milyon euro cirosu, bin 797 çalışanı ile güçlü bir şirket olduğunu vurgulayan Gündüz, Ankara tesislerinde üretilen otobüslerin ihracat gelirinin ise 167 milyon euroyu bulduğunu açıkladı. Gündüz, bununla birlikte MAN’ın Türkiye’deki yüksek üretim kalitesi ile NEOPLAN’ın tüm modellerinin üretiminin de artık Ankara’ya taşındığını belirtti. 2016 başından itibaren Türkiye’de de Euro 6’nın zorunlu hale geleceğine dikkat çeken Gündüz, “Marka fark etmeksizin tüm markalarda Euro 6 kaynaklı bir fiyat artışı olacağı için, müşterilerimizin stoktaki araçlar bitene kadar Euro 5 araçları tercih edeceğini biliyoruz. Bu konuda elimizden geldiğince müşterilerimizi bilgilendirmeye çalışıyoruz” dedi.  
 
PAZAR MAN BÜYÜDÜ 
MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara ise, 2015 yılı Kasım ayı sonu itibari ile 12 ton üstü kamyon pazarı gelişimine bakıldığında; bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık ’luk bir gelişim gözlendiğini belirtti. 2015 yılında pazarın adetsel satış boyutunun da, 2014’e göre daha yüksek olarak gerçekleşeceğine dikkat çeken Sara, “MAN kamyon ise geçen seneye göre satışlarını, pazar ortalamasının da üzerine çıkarak artırmıştır. 2015 yılında Türkiye’de her iki seçim öncesi pazarın yavaşladığı gözlemlenmiştir. Yoğun ihracat yapılan ülkelerde ise olumsuz gelişmeler yaşanmaktadır. 2015 yılındaki bütün bu sıkıntılara karşın pazar, büyük inşaat projelerinin etkisi ve Euro 5 motorlu araçların üretiminin bu yıl son bulacak olması ile geçen seneye göre artırmıştır” açıklamasında bulundu. 12 ton üzerinde %8’lik, ithal pazarda %25’lik pazar payına sahip olduklarını belirten Sara, “Bu yılı 2 bin 750 adet çekici satışı ile kapatıyoruz. 2016’da 12 ton üzerinde 35 bin adedin üzerinde bir pazar bekliyoruz. Bizim hedefimiz de %9 pazar payı” dedi
 
EN ÇOK EURO 6 SATIŞINI MAN YAPTI
2016’nın ilk yarısında Euro 5 araçların satışlarının devam edeceğini, yılın ikinci yarısında ise Euro 6 araçlar ile tüketicilerin tanışacağını hatırlatan Serkan Sara, şunları aktardı: “Euro 6, bizim Türkiye’de öncülük ettiğimiz bir üründür. Türkiye yollarında şu anda en çok çalışan Euro 6 araçlar, MAN logosunu taşımaktadır. Euro 6 araçlar teknoloji ağırlıklı araçlardır. Teknolojinin olduğu yerde ise MAN her zaman başarılıdır ve öncülük yapmaktadır. Euro 6 ile bunu tüm Türkiye’de bir kez daha ispatlayacağız. Bu konuda MAN olarak ciddi deneyimimiz var. MAN’ın üstün özelliklerinin yanı sıra rakiplerine göre en büyük avantajlarından biri de geniş ürün yelpazesidir. Sektörün ihtiyaç duyduğu tüm araç tipi ve versiyonlarına, araçlarda herhangi bir tadilat veya adaptasyona gerek kalmadan cevap verebiliyoruz. Euro 6’da daha geniş ürün gamı ile müşterilerimizin taleplerini karşılıyor olacağız. 2016’daki Comwex Fuarı’na çok özel hazırlanıyoruz. Comvex büyük şov olacak bizim için. Biz,2012’de çekicide otomatik şanzımanı ve klimayı standart yaptık. Rakip firmalar bizi izledi. Euro 6 ile yapacağımız yeniliklerde sektör tarafından takip edilecek. 
Euro 6 araçlarımızda birçok yenilik var. İlave teknolojiler geliştirdik. Telematics 2 sistemini, Efficient 2 serisini göreceksiniz. Cruise, top-tork gibi özellikler olacak. Otomatik şanzıman standart olarak devam edecek. Her segmente ayrı bir çekici sunacağız. Kargo grubunu daha geniş bir yelpazede göreceksiniz. Kamyon segmetine 4x4, 6x4 ve 6x8 araçları ekleyeceğiz. Bu yeniliklerin hepsi yakıt tüketimini ve yaşam boyu maliyetlerini azaltmak yönündedir. Önümüzdeki 10 yılda da yeni teknolojiler, yeni ürünler, kapsamlı hizmetler ile yeni lokasyonlarda müşterilerimiz ile iç içe olmayı planlıyoruz.” 
Rekabetin çok yoğun yaşandığı bu değişken pazarda MAN’ın, yüksek kalitesi, müşteri odaklı çözüm önerileri ve müşteri memnuniyetine verdiği önemle bir adım öne çıktığına vurgu yapan Sara, “Müşteri velinimetimizdir anlayışı, henüz üretim aşamasında etkili olmuş ve müşteri odaklı araç üretimini zorunlu hale getirmiştir. Efficientline serisi çekilerimiz de, bu anlayış ile üretilmekte ve üstün özellikleri ile sektörü adeta şekillendirmektedir. Yaşam boyu maliyetlere bakıldığında ise MAN; yakıt ekonomisi, uzun ömürlü olması ve daha az yıpranması ile fark yaratmıştır. Yaptığımız müşteri memnuniyeti araştırmalarında araçlarımız ile ilgili olarak halihazırda çok yüksek olan memnuniyet sonuçlarımız her geçen yıl daha da artmaktadır” şeklinde konuştu. Sara, Almanya’da her sene yapılan TUV Ticari Araçlar Arıza Raporu çalışmasına göre, MAN’ın Türkiye’de olduğu gibi Avrupa’da da lider konumda olduğunu vurguladı. 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat