e
Banner


UIA, Kiev-İstanbul seferlerine başladı
Ukrayna Havayolları (UIA), Kiev – İstanbul uçuşları haftanın 7 günü, günde 2 sefer, 14 Mayıs 2013 tarihinden itibaren de günde karşılıklı 4 sefer olarak gerçekleştirilecek.




ukraynaDünyada 40'tan fazla şehre uçuşlar gerçekleştiren Ukrayna Havayolları (UIA), 22 Nisan itibariyle uçuş ağına İstanbul'u da ekleyerek, bu rotaya olan yoğun talebi karşılamayı hedefliyor. 22 Nisan’da Kiev’den gelen Ukrayna Havayolları’nın 135 yolcusu düzenlenen törenle karşılandı. Törende, Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Bohdan Yaramenko, TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü ve Ukrayna Havayolları Ticari ve Uluslararası İlişkiler Başkan Yardımcısı Simon Bundle yer aldı. Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Bohdan Yaramenko, her gün karşılıklı olarak düzenlenmeye başlanan Kiev-İstanbul seferlerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek Türk havacılık otoriteleri ile İstanbul Atatürk Havalimanı yetkililerine teşekkür etti. “Ukrayna Havayolları’nın Kiev-İstanbul seferlerinin sadece düzenli değil, güvenli de olması için işbirliğine hazırız” dedi.

TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, “Atatürk Havalimanı, bugün dünya üzerinde en dar alanda katma değeri en yüksek nadide havalimanlarından birisidir. Avrupa’da 6’ncı, dünyada ise 20’nci sıradayız. Ukrayna, bizim tarihi ve siyasi anlamda dostluk beslediğimiz bir ülkedir. Kendilerini Atatürk Havalimanı’nda görmekten son derece mutluyuz. Gelişen büyüyen İstanbul’u kendilerini dünyaya bağlayan bir nokta olarak da kullanabileceklerini ifade etmek isterim” dedi. Ukrayna Havayolları Ticari ve Uluslararası İlişkiler Başkan Yardımcısı Simon Bundle ise “1992 yılında özel bir havayolu olarak kurulan Ukrayna Havayolları’nın filosunda bulunan 21 adet Boeing B737 uçağıyla operasyonlarını sürdürdüğünü ifade ederek, Kiev ile İstanbul arasında gerçekleşmeye başlayan karşılıklı seferlerin önemine vurgu yaptı. “Kiev’den Atatürk Havalimanı’na başlayan seferlerdeki ev sahipliği sebebiyle TAV’a teşekkür ederim” dedi.

1992 yılında özel bir havayolu olarak kurulan Ukrayna International Havayolları, filosunda bulunan 21 adet Boeing B737 uçağıyla operasyonlarını sürdürüyor. Ukrayna ile Avrupa, Asya ve CIS bölgelerindeki 40'dan fazla şehri birbirine bağlayan UIA, anlaşmalı olduğu uluslararası taşıyıcılarının bağlantılı uçuşları ile de dünyada 3 binden fazla destinasyona uçuş imkanı sunuyor. Ana üssü Kiev Boryspil Uluslararası Havalimanı olan UIA, haftada 700'den fazla uluslararası ve iç hat uçuşlar gerçekleştiriyor.

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat