e
Banner


Boeing’den mükemmellik ödülü alan ilk Türk tedarikçi: Kale Havacılık

Kale Havacılık, Boeing’den mükemmellik ödülü kazanan ilk Türk tedarikçi firma oldu. Tüm dünyada uzay ve havacılık materyalleri, teknolojisi ve hizmet alımı konusunu son derece titizlikle araştıran Boeing’in küresel tedarik zinciri, yaklaşık 80 ülkede 23 binin üzerinde şirketi kapsıyor. 





boeingKale Havacılık; ‘talaşlı imalat’, ‘shoot peen prosesi’, ‘kaplama prosesi’, ‘tahribatsız muayene prosesi’, ‘boya prosesi’ hizmetleri ve ‘gövde kanat yapısal parçalar’ imalatında gösterdiği üstün çalışmalardan dolayı Boeing 2012 Performans Mükemmellik Ödülü’ne (BPEA) layık görüldü. Her yıl tedarikçilerin üstün performanslarını kalite, teslimat ve diğer faktörlerle ölçümleyen Boeing’in 2012 yılı değerlendirmesine giren 594 tedarikçiden yüzde 10’u BPEA statüsü almaya hak kazandı.

Kale Havacılık ve Boeing temsilcileri, mükemmellik ödülünü Kale Havacılık’ın İstanbul-Tuzla’daki üretim tesislerinde bu hafta düzenlenen bir törende çalışanlarla birlikte kutladı. Kale Havacılık’ın, Boeing’den mükemmellik ödülü kazanan ilk Türk tedarikçi firma olduğunu kaydeden Boeing Türkiye Başkanı Bernard J. Dunn, “Boeing, Kale Havacılık çalışanlarının bizim için gerçekleştirdikleri yüksek kaliteli işi ve sıkı sıkıya bağlı oldukları olağanüstü yüksek standartları, içtenlikle takdir ediyor. Kale Havacılık ile ilişkilerimiz 10 yıldan fazla bir zamana yayılıyor ve bu başarılı işbirliğini gelecekte daha da güçlendirmeyi ümit ediyoruz” dedi.

Kale Grubu Teknik Bölüm Başkanı Osman Okyay, “Bugün burada Boeing tarafından onurlandırılan  52 yabancı firmadan biri olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.  Dünyanın önde gelen havacılık ve savunma şirketlerinden biri olan Boeing’den bu ödülü alan ilk Türk firması olmaktan, ülkemizi uluslararası platformlarda başarıyla temsil ederek bu alanda da öncü olmaktan ayrı bir gurur duyuyoruz” dedi. 

Boeing’in bu değerlendirmeyi, 2012 yılına yönelik olarak Ekim 2011 ile Eylül 2012 tarihleri arasını kapsayan döneme ilişkin, kalite ve teslimat performansları çerçevesinde yaptığını ifade eden Osman Okyay, şöyle konuştu:  “Kale Havacılık, her iki kategoride de yüzde 100’e yaklaşan başarı oranlarıyla ‘Gümüş’ kategorisinde ödül aldı. Bu ödüller, aynı zamanda Kale Havacılık’ın; ‘yaratıcılık, işini doğru ve kaliteli yapma, yüksek standartlar ve ileri teknoloji geliştirme’ gibi temeller üzerine kurduğu ‘mükemmeliyetçi’ yaklaşımının yansıması olan ‘Kalite Politikası’nın, önemli bir göstergesi ve uluslararası alanda tescili olmuştur.”       

 

 


 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat