e
Banner


Turkish Cargo özel kargoda rotasını genişletiyor
Turkish Cargo Tanıtım ve Reklam Müdürü Engin Mücahit Özvar, 2011 yılında 380 bin ton olan kargo taşıma miktarlarını 2012’de 465 bin tona yükselttiklerini söyledi.




turkish_cargo_engin2012’de bir önceki yıla göre tonaj olarak %22,4’lük bir büyüme yakaladıklarını belirten Özvar, 2013 yılında da aynı paralelde bir büyüme öngördüklerini kaydetti.
2012 yılında gerçekleştirdikleri taşımalarda, Türkiye’nin yanı sıra, Uzakdoğu ve Avrupa bölgelerinin öne çıktığını vurgulayan Özvar, “Direkt uçuşumuzun olduğu noktaların yanında, offline taşımalarla pazarda bilinirliğin artması ve online seferlerin başlamasıyla birlikte daha etkin olarak kargo kapasitesinin değerlendirilmesi amacı ile offline kargo GSA atamaları gerçekleştirdik. SPA yapabileceğimiz potansiyel firmalar araştırarak, en fazla destek beklediğimiz hatlarda taşımalarımıza katkı sağlayacağını düşündüğümüz havayolları ile SPA anlaşmaları yaptık. Bu sayede ulaşım ağımızı genişledi” dedi.

OPERASYON ALANINI 2,5 KAT BÜYÜTECEK
2012 yılında gerçekleştirdikleri yatırımlar hakkında da bilgi veren Özvar, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yapılacakları 10 bin 500 m2’lik yeni teçhizat park alanı için ihale sürecinin tamamlandığını, inşaat çalışmalarını ise 2013’ün ilk çeyreğinde bitirmeyi hedeflediklerini belirtti. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 40 bin m2’lik yeni kargo terminali inşa etmeye hazırlandıklarını belirten Özvar şunları aktardı: “Yetkili makamlardan tüm izinler alındı. Yeni yapılacak terminalin kavramsal tasarımı yapıldı. İnşaat çalışmalarının 2014’ün 2. çeyreğinde bitirilmesi planlanıyor. Yeni kargo terminali ve teçhizat park alanının tamamlanması ile mevcut operasyon alanımız 2,5 kattan daha fazla büyüyecek. Yine bu yıl özel kargolar için ısı kontrollü yeni depolama alanı oluşturduk. Böylece soğuk hava depolama kapasitemizi %50 arttırdık. 2013 yılında özel kargo taşımalarını artırmaya hedefliyoruz.”
Özvar, 2013 yılında yapılan yatırımlarla taşımacılık ve lojistik sektörünün daha çok önem kazacağını, bu alanda verilecek teşvik paketlerinin ise sektörün gelişmesine katkı sunacağını sözlerine ekledi.




 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat