e
Banner

Hoşcan Lojistik, 2013’te yatırımlarını yoğunlaştıracak

Hoşcan Lojistik, 2013 yılı Mart ayında depolama faaliyetlerini tek çatı altında yürütmek amacıyla yeni depo yatırımına başlarken, değişik illerde lojistik üssü aktarma merkezleri de kuracak.





hoscan_lojistik1.jpgMüşterilerine daha kaliteli hizmet sunmak için yatırımlarını yoğunlaştıran Hoşcan Lojistik, 2013 yılı Mart ayında depolama faaliyetlerini tek çatı altında yürütmek amacıyla yeni depo yatırımına başlarken, değişik illerde lojistik üssü aktarma merkezleri de kuracak.

Eskişehir OSB merkezli olarak faaliyetlerini sürdüren firmanın 2013 yılında yatırımlarına hız vereceğini belirten  Hoşcan Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Hoşcan, 2013 yılının  Mart ayında yeni bir yatırıma başlayacaklarını,  78 bin metrekarelik arazi üzerinde 40 bin metrekaresi kapalı, ileri teknolojiyle donatılmış bir depo inşa edeceklerini vurguladı. Depolama faaliyetlerini tek çatı altında yürütüp müşterilerine daha iyi hizmeti, daha düşük maliyetlerle sunmayı hedeflediklerini kaydeden Hoşcan, diğer yatırımlarıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Sektörde 70. yılımızı geride bıraktık. Müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini dikkate alarak, Eskişehir’de sunduğumuz lojistik hizmet ağına Gebze, İzmir, Ankara Lojistik Üssü Aktarma Merkezi ve Kayseri aktarma merkezlerini ilave ettik. Çok yakında bu lokasyonlara Antep, Adana, Çorum ve Afyon’u da ekleyeceğiz. Bu lokasyonlarda; depolama, aktarma, bayii veya son kullanıcı teslimatı hizmetleri veriyoruz.”

Müşterilerinin rekabet gücünün artmasına katkıda bulunmayı sürdüreceklerinin altını çizen Hoşcan, “Müşterilerimizin istekleri doğrultusunda İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Gaziantep ve komşu illerine tarifeli seferlerle parsiyel taşımacılık gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar verdiğimiz ‘full truck-standart komple taşımacılık’ hizmetine, gerekli altyapısını oluşturarak parsiyel taşımacılığı da ilave ettik” dedi. Müşteri portföylerinin her geçen gün genişlediğini dile getiren Hoşcan, taleplere yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ve konuyla ilgili eğitim programlarına devam ettiklerini söyledi.

Minimum bir palete kadar parsiyel taşımacılık yapabildiklerini vurgulayan Hoşcan, “Bunun yanında, Gemlik Liman Bölgesi’ndeki arazimizde imar mevzuatıyla ilgili çalışmalar tamamlandı. İki liman arasında sanayici ve işadamlarımıza, ithalat ve ihracattaki maliyetlerini optimize edecek bir konteyner elleçleme tesisi kurma çalışmalarımız devam ediyor. 2013 ilk çeyreğinde burayı da faaliyete geçirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

 

Demiryolu taşımacılığına da adım atacak

İstanbul Anadolu ve Avrupa yakalarında da depolama hizmeti verdiklerini aktaran Mesut Hoşcan,  zincir mağaza dağıtımı konusunda alanında lider iki müşteriyle faaliyete geçeceklerini anlattı. Hoşcan, şöyle devam etti: “Demiryolu taşımacılığı konusunda yeni bir birim oluşturuldu ve her türlü eğitim programları tamamlandı. 2013 yılında, Hasanbey Lojistik Merkezi devreye girdiğinde, deneyimli bir ekiple müşterilerimize demiryolu taşımacılığı konusunda da hizmet vereceğiz. Yük çeşitlerine göre 2013, 2014 ve 2015 yıllarına dağılmış vaziyette, öz mal vagon yatırımlarımız başlayacak. Hedefimiz, 3 yılın sonunda 60 adet öz mal vagona ulaşmak. Eskişehir Hasanbey’deki Lojistik Köyü’nde depolama ve hizmet alanı için başvurularımızı gerçekleştirdik. Ayrıca Eskişehir OSB’nin Hasanbey ve OSB arasında yapmayı planladığı Lojistik OSB’den de yer talep ettik.”

 

Yeni yatırımların yanında ‘Yeşil Lojistik’ çalışmaları başladı

Yeşil lojistik konusunda gerekli çalışmaları sürdürdüklerini dile getiren Hoşcan, araç seçimi ile depo yönetimi operasyonlarında karbon salınımının azaltılması ile ilgili somut adımlar attıklarını belirtti. Nakliye araçlarının seçiminde yüksek maliyetlere katlanarak maksimum özeni gösterdiklerini ifade eden Hoşcan, “Depo yönetimi operasyonlarında karbon salınımının azaltılması için depolarımızda kullandığımız yükleme materyallerinin tamamını elektrikliye çevirdik. Yakıt fiyatlarının ve diğer yüksek girdilerin belli standartlara ulaşacağı, zaman içinde haksız rekabetin çözüleceği, artan hizmet kalitesi ile daha adil olacak rekabetçi ortamın hazırlanacağı inancındayız” dedi.

Hilton Convention Center’da, 4-5 Nisan 2012 tarihlerinde düzenlenen 14. Lojistik Yönetim Zirvesi’nin destek sponsorlarından olduklarını hatırlatan Mesut Hoşcan, şunları söyledi: “13 yıldır kesintisiz düzenlenen ve bir marka haline gelen zirve, bu yıl da dünyaca ünlü otoritelerden yeni fikirlerin ipuçlarını edinmemizi ve meslektaşlarımızla bir araya gelmemizi sağladı. Meslektaşlarımızla, tedarik zinciri ve lojistik konularında uzman isimlerle iki gün boyunca uygulamalarımızı karşılaştırma fırsatı bulduğumuz zirvede, mevcut ve çok yakında gündeme gelecek olan yeni ürün ve hizmetlerle ilgili bilgi alışverişinde bulunduk.”




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat