e
Banner

Galaksi Proje, ağır nakliyede Avrupa’da büyüyecek

Galaksi Proje, Avrupa'dan Türkiye ve üçüncü ülkelere; Türkiye’den de Kazakistan, Rusya, Ukrayna, Ortadoğu ülkeleri ve Türk Cumhuriyetlerine taşıma yapıyor.





galaksi_proje.jpg

Proje, ağır nakliye, parsiyel ve komple taşımacılık alanında faaliyet gösteren Galaksi Proje, Avrupa'dan Türkiye ve üçüncü ülkelere; Türkiye’den de Kazakistan, Rusya, Ukrayna, Ortadoğu ülkeleri ve Türk cumhuriyetlerine taşıma yapıyor. Galaksi Proje, Genel Müdürü Talat Karakaş proje bazında yatırım yaptıklarına değinerek, “Yatırımlarımız, 2012 sonuna kadar filomuza katılacak bir adet sekiz akslı Faymonville marka dorse ve bir adet çift çeker 750 Volvo çekici ile tamamlanacak ve proje ve ağır nakliyede kullanılacak araç sayımız 12’ye yükselecektir. Firma olarak ufkumuzu daha da genişleterek, Avrupa da yer edinmeyi ve müşterilerimize rekabetçi fiyatlarla proje bazında da hizmet vermeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

1 kilogramdan 150 tona kadar çeşitli ebatlardaki yükleri taşıyabilme kabiliyetine sahip olduklarını anlatan Talat Karakaş, uzun yılların verdiği tecrübeyle gelişmiş teknoloji olanaklarından da yararlanarak, müşterilere organize bir nakliye ve danışmanlık hizmeti verdiklerini söyledi. Karakaş, “Verilen hizmetlerin bilinçli olması müşteri memnuniyeti açısından olmazsa olmazlarımız arasında en ön sıralarda yer almaktadır” dedi.

 

'Belge sorunları yüzünden yabancılarla rekabet edemiyoruz'

“Sektör maalesef  belge sorunlarından kaynaklanan handikapla, yabancı firmalarla rekabet edememektedir” diyen Talat Karakaş, bu ve buna benzer sorunların çözüme kavuşması halinde, Türk firmalarının yabancılarla rekabet edebilecek konuma geleceğini ifade etti. Karakaş, yabancı firmalarla ortaklığın ve ortak çalışma yapılmasının sektörün yararına olacağı görüşünü aktardı. Sektörün 2012 yılı için proje taşımacılık konusunda 2011 yılına göre daha durağan bir sene geçirdiğini söyleyen Karakaş, “Zaman zaman buna benzer dönemler geçirmiş olan sektörümüz, 2013 yılında daha iyi bir seyir izleyecek ve yatırımcıları sevindirecektir. Sektördeki araç parkı artık Avrupa ile nerede ise aynı düzeye  gelmiştir. Önümüzdeki yıllarda  arayı daha da kapatıp Avrupa ile başa baş yarışır hale geleceğiz. Belge problemlerinin çözülmesi halinde ve doğru yatırım teşvikleri ile  bu sektörün ve firmalarımızın da büyüyeceği, gelişeceği bir gerçektir” diye konuştu.




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat