e
Banner


Lojistik merkezin yerini Başbakan belirleyecek!

AK PARTİ Trabzon Milletvekili ve eski Bakan Faruk Özak, Trabzon’a kurulması planlanan lojistik merkezin yeri konusunda netleşme olmadığını söyledi. Meselenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a aktarılması sonucu bu konuyla ilgili gelişmelerin ivme kazanacağını umduklarını ifade eden Özak, “Lojistik konusunda hep beraber harekete geçmek mecburiyetindeyiz” dedi.





trabzon.jpg

Trabzon’un gündeminde uzun bir süredir bulunan lojistik merkezin nereye inşa edileceğine dair şehrin dinamiklerinin bir karara varamaması tartışmanın uzamasına neden olurken, AK Parti Trabzon Milletvekili eski Bakan Faruk Özak da Trabzon’a kurulması planlanan lojistik merkezin yeriyle ilgili netleşmiş bir durum olmadığını kaydetti. Meselenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a aktarılması sonucu bu konuyla ilgili gelişmelerin ivme kazanacağını umduklarını ifade eden Özak, “Lojistik konusunda hep beraber harekete geçmek mecburiyetindeyiz” dedi. 

Öte yandan Aralık ayının 14’ünde ‘Lojistik ve Karadeniz’de lojistik imkanları’ başlıklı bir panel düzenleneceği öğrenilirken bunun halkı ve kamuoyunu lojistik merkez ve işlevleri noktasında bilinçlendirmek olduğu öğrenildi.

Geçmişten bu yana lojistik merkezin Trabzon’a kurulmasıyla ilgili faaliyetleri hızla yürüttüklerini ancak bütün bu girişimlerin yer noktasında gelip bir yerde durduğuna dikkat çeken Özak, “Şimdi konuyu Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceğiz. Bu konu özelinde Sayın bakanımız Erdoğan Bayraktar ve belediye başkanımızın özel çalışmaları var. Hep birlikte Sayın Başbakanımıza durumlu iletip gerekli desteği isteyeceğiz” dedi.

Özak, Ekonomi Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı’nın lojistik merkez ve yeriyle ilgili  çalışmalarını yürüttüğünü belirterek, “Belki başka bakanlıklar da devreye girecek. Ancak oraya yapılacak olan yatırım noktasında özel sektör ‘ben yapmam, yapamam’ diyor. Devletin bütçesinde de böyle bir fon yok. Lojistik merkezi ‘burada yapacağız’ dediğimiz zaman devletin bunu onaylaması lazım. Ama şu anda böyle bir şey yok. Bu nedenle iş biraz durdu. Bu konuyu hep beraber harekete geçirmek mecburiyetindeyiz” ifadelerine yer verdi.  DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan ise Aralık ayının 14’ünde Lojistik ve Karadeniz’de lojistik imkanları başlıklı bir panel düzenleyeceklerini belirterek, “Lojistik merkezle ilgili gelişmeleri ve lojistik merkezin ne olduğunu halka anlatmamız lazım. Ekonomi Bakanlığı müsteşarını getiriyoruz.  Bunu bu işi bilenler konuşsun diye yapıyoruz. Biz üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışmaktayız” dedi. 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat