e
Banner


Konya lojistik merkezi ile Avrupa'da ses getirecek

Konya Ticaret Odası, İtalya ve Almanyanın en büyük lojistik köylerine inceleme gezisi düzenlendi.

 




kto.jpg

Avrupa’nın en büyük lojistik merkezleri sıralamasında yer alan Verona, Bologna ve Ingolstadt lojistik merkezlerinde incelemelerde bulunan KTO heyeti, merkezlerin işleyişi hakkında bilgi edindi. KTO Başkanı Selçuk Öztürk, gezi kapsamında edindikleri bilgi ile Konya’da kurulması planlanan lojistik köy konusunda girişimlerde bulunacaklarını söyleyerek Konyalı nakliye firmalarının kurulacak lojistik köyde yer almasını istediklerini söyledi.

Konya Ticaret Odası İtalya ve Almanya’nın en büyük lojistik köylerine inceleme gezisi düzenlendi. KTO Başkanı Selçuk Öztürk başkanlığında KTO Meclis Üyesi Mecit Tekelioğlu ve Zerrin Özel ile uluslararası nakliye sektöründe faaliyet gösteren KTO üyelerinden oluşan 17 kişilik heyet  “Avrupa Lojistik Merkezler” listesinde birinci sırada yer alan ve Avrupa’nın en iyi işleyen lojistik merkezi unvanına sahip Verona Lojistik Merkezi ile yine aynı listede 4. sırada yer alan Bologna Lojistik Merkezi'ni ziyaret etti. Heyet Almanya’da Bavyera Bölgesinde yer alan ve Audi firmasının şehri olarak bilinen Ingolstadt Lojistik Merkezi’nde incelemelerde bulundu. İtalya ve Almanya’daki lojistik merkezlerde yapılan saha incelemeleriyle birlikte, lojistik merkez yetkilileriyle yapılan toplantılarda, lojistik merkezlerin işletme modelleri, alt yapı özellikleri, hizmetleri, kuruldukları kente katkıları, ekonomik ve sosyo-ekonomik değerleri konusunda bilgi edinildi. Gezi kapsamında İtalya’da Bologna Ticaret Odası yetkilileriyle bir araya gelen KTO Başkanı Selçuk Öztürk, odanın işleyişi ve lojistik merkezdeki faaliyetleri hakkına bilgi aldı. Konya ekonomisi hakkında İtalyan yetkililere bilgi veren Öztürk, İtalya ve Konya’nın karşılıklı işbirliği yapacağı konularda görüş alışverişinde bulundu.

Ziyareti değerlendiren KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Konya’da kurulması planlanan lojistik köyün kuruluş aşaması ve burada hangi çalışmaların yapılacağına yönelik olarak Avrupa'daki lojistik merkezleri mercek altına aldıklarını belirtti. Başkan Öztürk, “Ziyaret kapsamında Verona, Bologna ve Ingolstadt lojistik merkezlerinde incelemelerde bulunduk. İtalya ve Almanya’daki gezimizde şehrimize örnek olarak liman bağlantısı olmayan merkezleri tercih ettik. Lojistik merkezlerin yapısı ve işleyişi hakkında bilgi edindiğimiz gezi sayesinde Konya’da kurulması planlanan lojistik köyle ilgili girişimlerde bulunacağız. Hızlı sanayileşmesi, son dönemde uluslararası ticarette yükselişi ve merkezi bir coğrafi konumu olması nedeniyle Konya’da lojistik merkez yapılanması zorunluluktur. Diğer taraftan uluslararası nakliye sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizin Konya’ya lojistik köy kurulunca yapılanma içerisinde ne şekilde yer alacaklarını incelemeleri açısından gezimiz son derece faydalı geçmiştir” dedi.

KOSGEB destekli geziye katılan KTO üyeleri uluslararası nakliye sektörü ile ilgili incelemelerde bulundukları gezinin verimli geçtiğini ifade ederek organizasyonu düzenleyen Konya Ticaret Odası’na teşekkür etti.




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat