e
Banner

KLG Lojistik Türkiye’de faaliyetini genişletecek

2010 yılından itibaren Türkiye’de de kurulan KLG Lojistik’in Genel Müdürü Güzin Sürtal, ülkemizin bölgesel konumu ve avantajlarının lojistik firmaları için önemli olduğunu ancak ülkemizin kültürel anlamda da avantajlı olduğuna dikkat çekti.





klg.jpg

Hollanda menşeli olup 1918 yılında kurulan KLG Europe, dededen toruna geçen yönetim ile kurulduğu yıldan bugüne gelişen dünyaya uyumu sağlamış ve sürekli güncel bilgi birikimi, teknolojik imkânları ve deneyimli insan kaynağı ile lojistik hizmet beklentilerinin karşılayan bir firma olarak faaliyetlerine devam ediyor.

Bugün KLG Europe, 657 çalışanı, 245 özmal aracı 126 bin metrekare depolama kapasitesi ile küresel hizmet vermeye devam ediyor. Çin, Türkiye, Romanya ve Avrupa ülkelerinin birçoğunda kendi yatırımlarıyla hizmet vermenin yanı sıra uzun süreli (10-15 yıl gibi) kontratlı partnerleriyle bir network yapısında lojistik hizmetlerini gerçekleştiriyor.

2010 yılında Türkiye’de faaliyete geçtiklerini belirten KLG Lojistik Genel Müdürü Güzin Sürtal, ülkemizin dinamik yapısı, dünya ile olan ticari hareketliliği ve coğrafik konumunu KLG Lojistik’in Türkiye’de kurulma sebepleri olarak sıraladı.

Hizmet yelpazesi içinde karayolu, havayolu, denizyolu, intermodal taşıma hizmetlerinin yer aldığını belirten Sürtal, “Avrupa’ya yönelik ihracat ve ithalat taşımalarında grupaj hizmet ağırlıklı ve komple taşımalarda intermodal tanım altında demiryolunu kullanarak gerçekleştirerek karayolu ile hizmet veriyoruz. Yine Avrupa’da karayolu taşımalarına ilaveten denizyolu ve havayolu taşıma modlarını içeren hizmetlerini de içine alarak 24Plus Türkiye tek yetkilisi sıfatıyla Almanya geneli ve komşu ülkelerinde dağıtım ve depolama hizmeti sağlıyoruz. Uzakdoğu ve Ortadoğu coğrafyasında kendi oluşumları ile Avrupa’ya yönelik saydığımız hizmetleri ( denizyolu, havayolu, karayolu) tek verdiğimiz gibi, kombine olarak Mersin aktarmalı da varyasyonlu çözümlerle sunuyoruz. Taşıma hizmetlerinin yanı sıra yüksek güvenlik altında olan profesyonel ve ileri derece gelişmiş depo yazılım programları ve depo ekipmanları ile katma değerli hizmette tanımı oldukça geniş ve esnek olan depolama ve dağıtım hizmetleri vermekteyiz” dedi.

 

Kriz KLG’yi Etkilemedi

“Kriz”in dünya gündeminden düşmediğine dikkat çeken Sürtal, “Avrupa’nın ve hatta dünyanın gündemine oturup da bir türlü kalkmak bilmeyen kriz sözcüğünü uzun yıllardan bu yana telafuz etmeyen Avrupa, geçen yıl “Kriz” başlığı gündemin ilk maddesinden aşağı sıralara indiremedi. Lojistik sektörü uluslararası ticaretin doğrudan etkili elemanı olmasından dolayı birçok lojistik hizmet üreten kurum küçülmeye giderken KLG Europe, 85 Milyon Euro olan cirosunu ve diğer rakamsal mevcudunu korumakla kalmadı, aynı zamanda Türkiye ve diğer ülkelerde gerçekleştirdiği yatırımlarıyla gerek hizmet gerekse verim ve gelir/kar göstergelerini yükseltti. Bu yıl mevcut yatırımlarımızı daha verimli hale getirmek ve hizmet kapsamımızda genişleme sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

Olmazsa olmazımız Avrupa

Başlıca hizmet verdikleri sektörleri tekstil, otomotiv, yapı ve endüstri, kimya, bilişim olarak sıralayan Sürtal, “Hizmet vermek adına yeterli olduğumuzu düşündüğümüz her sektörün lojistik ihtiyaçlarını organize ederek gidermeyi önemsiyoruz. Coğrafik olarak Avrupa olmazsa olmazımız bunun dışında güncel operasyonlarımız Çin ve Ortadoğu’ya yönelik. Uzun vadeli planlarımızda Afrika yer alıyor” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin bölgesel konumu itibarı ile hep “köprü” olarak tanımlanan niteliğini tek avantaj olarak görmediğini belirten Sürta,  “Türkiye, en az bunun kadar önemli olduğunu düşündüğüm büyük bir avantaja daha sahip. Kültürel anlamda üstlendiğimiz köprü avantajına dikkat çekmek istiyorum.  Batı ve Doğu kültürüne hakim ve yakınlığı açısından gerçekleştirdiği kültür tercümanlığı ile kural ve işleyişte Batı ve Doğu arasında bir arayüz fonksiyonu sağlamaktadır. Bu avantajına e teknolojik kaynakları güncel gelişim düzeyinde varlığını ve kullanımını sağlamak,  iş ahlakı ve disiplini ile mevcut güvenirliğini artırmak gibi nitelikler eklenirse sektör daha da büyüyecektir” diye konuştu.

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat