e
Banner


DSV, Swift Freight Grup Şirketlerini bünyesine kattı!

DSV, 1 Ekim 2012 tarihi itibariyle Swift Freight Grup Şirketlerini bünyesine katmak için anlaşma imzaladı.





dsv.jpg

Swift Freight, merkezi Dubai’de bulunan 36 ofisiyle dünya çapında 15 ülkeye hizmet veren Afrika bölgesinde lojistik hizmetler konusunda uzmanlaşmış yerel şirketlerin başında gelmektedir. Son 12 ayda 70 milyon USD’lik gelir sağlayan Swift Freight, 1989’dan bu yana 400’den fazla uzman çalışanıyla taleplere cevap veren bir şirket olmuştur.

Afrika’da Mozambik, Zambiya, D.R. Kongo, Tanzanya, Ruanda, Burundi, Uganda, Kenya, Etiyopya, Nijerya, Gana ve Togo’da ofisleri bulunan Swift Freight ayrıca Afrika dışında Birleşik Arap Emirlikleri, Hindistan ve Çin’de de hizmet vermektedir.

DSV Hava ve Deniz Taşımacılığı A.Ş. Genel Müdürü Ozan ÖNDER, satın alma anlaşması ile DSV’nin Afrika pazarında 15’ten fazla ülkede hizmet ağı oluşturduğunu söyledi. Böylelikle 2012 yılı için kurduğu hedefin başarılı çalışmalar sonucunda büyük özveriyle amaçladıkları yere ulaştığını Türkiye’de de tam anlamıyla bu bölgelere hizmeti nüksedecek kadrolarının da hazır konumda olduğunu bildirdi. Ozan Önder; DSV’nin hizmet ağını geliştirmek konusunda var olan pazarlardaki varlığını arttırmanın yanı sıra  Afrika ve Ortadoğu için yıllık ortalama ekonomik büyüme oranlarında da büyük beklentileri olduğunu söyledi.  “Bu beklentilerimiz için ise Swift Freight ve DSV tam uyum içerisindedir, Türkiye ekonomisinde etkin büyüme ve gelir artışı gibi amaçlar için güçlü bir platform ile uzmanlığımızı birleştireceğiz.” diyen Ozan Önder, 2012 yılında Afrika pazarında önemli roller üstlenildiğini ve büyüme stratejileri doğrultusunda bölgeye hakim lojistik servis sağlayıcısı olma yolunda ilerlediğini de sözlerine ekledi.

Taraflar satın alma fiyatını açıklamama konusunda ise ortak karar aldı.

Türkiye'de 2001 yılından beri faaliyet gösteren DSV Türkiye ülkemizdeki en büyük 10 taşıma ve lojistik firmalarından biridir. Dünya çapında 75 ülkede faaliyet gösteren, taşıma ve lojistik alanında en büyük global 10 firmadan biri olan DSV, ülkemizde DSV Türkiye olarak 9 lokasyonda hizmet veriyor. İstanbul, İzmir, Ankara ve Mersin'in aralarında bulunduğu 9 lokasyonda, yaklaşık 250 çalışanı bulunan DSV Türkiye,  deniz, hava ve kara alanında her türlü taşıma ve lojistik çözümler konusunda hizmet sunuyor.

DSV Türkiye, ülkemizde faaliyete başladığı günden bu yana dünyanın en önemli tekstil, enerji ve otomotiv markalarının nakliye ve lojistik hizmetlerini üstlenmiş olup, bu markalar ile uzun süreli çalışmalar yapmaktadır. Dünyanın en önemli enerji santrallerinin taşımacılığını üstlenen DSV Türkiye, aynı zamanda tekstil sektöründe de önemli markaların daimi çözüm ortağı.

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat