e
Banner


Yeni Lojistik alan nakliyecileri isyan ettirdi!

İstanbul Belediyesi'nin Hadımköy'e taşıyacağı Zeytinburnu ambar nakliyecileri gösterilen yere isyan etti.

 




hadimkoy_lojistik.jpg

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 22 Aralık 2011’de 1/100.000 ölçekli çevre planı çerçevesinde İstanbul Hadımköy’de yeni bir lojistik alanı kurulma kararı alındı. Karar, trafiğe neden olduğu gerekçesiyle Türkiye ’nin nakliye ihtiyacının üçte birini karşılayan Zeytinburnu ambar nakliyecilerinin yeni kurulacak lojistik alana taşınmasını öngörüyordu.

İstanbul Hadımköy’e taşınması planlanan nakliye ambarları için alınan karar ise Şubat 2012’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından Türkiye Nakliyeciler Derneği’ne yollanan resmi bir tebligatla bildirildi.

Ancak Hadımköy’de 200 metrekarelik bir ambarın inşaat maliyetinin 925 bin lira olduğunu öğrenen nakliye ambarcıları ise bu parayı bulamadıkları için Zeytinburnu’nda kalmaya devam ederek şehir dışına çıkmayı reddetti. Önceki gün ise UKOME tarafından, 1 Ocak 2013 tarihinden sonra Zeytinburnu’nda bulunan ambar nakliyecileri sitesinin tamamen trafiğe kapanacağını bildiren bir tabela asıldı. 1 Ocak’tan sonra araç trafiğine kapatılması öngörülen site esnafı ise isyanda.

 

‘Baraka bile yok’

Alınan kararın uygulamaya konulmasıyla 1 Ocak 2013 tarihinden sonra nakliyecilerin mağdur olacağını savunan Türkiye Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erol Özçelik şöyle konuştu: “Belediye Hadımköy’de arazi almamızı, aldığımız araziyi de müteahhit aracılığıyla yapmamızı istedi. Bunun maliyeti 925 bin lira. Burada bir esnaf ayda en fazla 10 bin lira kazanıyor. 10 yıl çalışsak ancak bu parayı kazanırız. Biz de bu parayı bulamadığımız için Zeytinburnu’nda kalmaya devam ettik. Elimize ulaşan tebligatta ise Hadımköy’de lojistik alan inşa edildiği ve nakliye ambarcıları oraya taşınması için her türlü hazırlık yapıldığı yazılı. Ancak Hadımköy’e taşınmamız için yetkililer tarafından en ufak bir hazırlık yapılmadı. Lojistik alan olarak belirlenen bölgede bırakın lojistik alanı bir baraka bile yok. Hadımköy’e taşınmamız için TOKİ’nin orada bize bir site yapması lazım ki şehir dışına taşınalım.”

Zeytinburnu nakliye ambarcılar sitesinin trafiğe kapanması durumunda binlerce insanın işsiz kalacağını söyleyen site esnafından Kemal Engin, “Hemen sağımızda tuhafiyeciler ile demirciler sitesi var. Onlar için böyle bir uygulama yok. Nakliyecilik son yıllarda Türkiye’de en hızlı büyüyen sektörlerden biri olduğu için, uluslararası firmalar bu sektörden pasta payı almak istiyor. Ancak bizimle rekabet edemiyorlar. İşin içinde ciddi bir rant kavgası var. Kapanırsa binlerce kişi işsiz kalacak” dedi.

(radikal)




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat