e
Banner

Ekol global hizmet çemberini Conqueror ile genişletti

2006 yılından beri HTFN Global Logistics Partner’in network üyesi olan Ekol, hem hava hem de denizyolunda dünyanın önde gelen lojistik firmalarının üyesi olduğu acente ağını Conqueror üyeliği ile güçlendirdi.  Şirket, global alanda yürütmekte olduğu Türkiye acente sorumluluğunu, Conqueror yurtdışı acentelerinin de Türkiye’deki tek temsilciliğini üstlenmesi ile global hizmet ağını daha genişletmeyi hedefliyor.

 




ekol_bina.jpg

2012 Ocak IATA verilerine göre 2011 yılındaki sıralamasını 28’den 22’ye yükselten Ekol, forwarding hizmetleri ile dünya çapında başarılara imza atmaya devam ediyor. Ekol, forwarding hizmetleri kapsamında son olarak dünyanın en büyük acente ağından biri olan Conqueror Freight Network’ün Türkiye’deki tek temsilcisi oldu. Uluslararası arenada taşımacılık hizmeti veren önemli taşıma firmalarını bünyesine katarak güvenilir bir ağ ile taşımacılık anlamında dünyayı fethetmeyi hedefleyen bu yapılanma, Ekol Lojistik’i Türkiye’deki tek temsilcisi olarak seçti. Ankara, Bursa, Denizli, İstanbul, İzmir ve Mersin’de bulunan Ekol ofislerinin tamamı da bu ağa dahil edildi. 2006 yılından beri HTFN Global Logistics Partner’in network üyesi olan Ekol, hem hava hem de denizyolunda dünyanın önde gelen lojistik firmalarının üyesi olduğu acente ağını Conqueror üyeliği ile daha da güçlendirdi. Ekol, global alanda yürütmekte olduğu Türkiye acente sorumluluğunu, Conqueror yurtdışı acentelerinin de Türkiye’deki tek temsilciliğini üstlenmesi ile dünyadaki tanınırlığını daha da artırmayı hedefliyor. Ekol, network üyesi acentelerinin sağladığı profesyonel hizmetlerini, Türkiye’de olduğu gibi dünyanın her yerinde en üst düzeye taşımak için çalışmalarına devam ediyor.

 

Tanker taşımalarında devlerin tercihi

Ayrıca 1998 yılında İngiltere’de kurulmuş olan ve dünya çapında 42 üyesi bulunan Uluslararası Tank Konteyner Organizasyonu’nun  (ITCO) Türkiye’deki 3 temsilcisinden biri olan Ekol, bu üyeliği sayesinde tank konteyner çalışmaları yapabiliyor. Ekol, Flexi ve ISO tank tipi konteynerler sayesinde 2012 yılında da başarılı taşıma operasyonları gerçekleştirdi. 2012 yılının başından şu ana kadar Petrol Ofisi, Shell, Toros Tarım ve Argon Kimya gibi sektöründe öncü firmaların projelerini üstlenen şirket, ayrıca Grace Yapı Kimyasalları firmasının ISO tank taşımalarının yanı sıra Pet-Oil’in Flexi tank taşımalarını da gerçekleştirdi. 2012 yılına hızlı bir giriş yapan Ekol’ün Likit Taşımacılığı Departmanı Ocak ayında Petroyağ’ın Antwerp–Köseköy, Kocaeli Karayolu Tanker taşımasını da gerçekleştirerek bir ilke imza attı.

 


Ekol “speedy” ile uçak hızında sevkiyat

Ekol, yeni hizmeti “Speedy” ile az hacimli ve acil sevkiyatları olan müşterileri için çok hızlı çözümler sunuyor. Şirket, özellikle hava taşımacılığına alternatif olan ve kapıdan kapıya sunduğu bu hizmetle müşterilerine zamandan tasarruf sağlıyor. Taşımacılığın en önemli unsurlarından biri olan “hız” için yeni bir hizmet geliştiren Ekol, “Speedy” adını verdiği bu yeni hizmeti sayesinde daha küçük araçları ile hızlı ve müşterilerine özel çözüm üretiyor. Yeni “Speedy” servisi ile projenin Türkiye-Almanya arası teslimat süresi varış yerine göre değişmekle beraber ortalama 36 saat olarak gerçekleşiyor. Ekol, müşterilerine özel yüklemeleri için özel teslimat süresi uygulayarak, aracı komple kiralamak zorunda kalmadan yaklaşık 30 m3/3,5 ton kapasite ile daha hızlı ve daha ucuz hizmet veriyor. Böylece müşteriler, uçak sevkiyatında yaşadığı avantajları Ekol’ün “Speedy” hizmeti ile de yakalayabiliyor. İki şoförle gerçekleşen her bir “Speedy” servislerinde 7,5 ton altı araçlar kullanıldığı için hafta sonu veya bayramlarda uygulanan yol yasaklarına maruz kalınmıyor. Serviste, farklı güzergahlar kullanılarak en kısa sürede hedefe ulaşılıyor.

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat