e
Banner


BATU forwarder kimliğini WCA üyeliği ile güçlendirdi

BATU, WCA üyeliği ile beraber, dünyanın her yerinde konusunda uzman acentelerle kuracağı etkin iletişim ve iş ortaklığı sayesinde müşterilerine daha yaygın bir coğrafyada, daha hızlı ve kaliteli hizmet verecek.

 




batu_yesil.jpg

Kurulduğu 2002 yılından bu yana tüm taşımacılık modlarında uzman kadrosu ile yenilikçi çözümler sunmaya devam eden BATU Lojistik uluslararası lojistikçileri bünyesinde barındıran ve dünyanın en etkin küresel ağlarından biri olan WCA (World Cargo Alliance) Family of Logistics Network üyesi oldu. 4 bin 602 üyesi ile 188 ülkede 708 şehirde deneyimli ve güvenilir şirketlerin bir araya gelerek oluşturduğu bir forwarding ağı olan WCA üyeliği ile BATU Lojistik, özellikle hava ve denizyolu kargo taşımacılığı alanında tanınırlığını daha da artırmayı hedefliyor.

Müşterilerine kara, deniz, hava, demiryolu ve minivan taşımacılığı, depo yönetimi, gümrükleme ve dış ticaret çözümleri sunan BATU Lojistik, altyapısı ve iletişim ağıyla pek çok bölgede yapılanmasını sürdürüyor. Müşteri ihtiyaçları doğrultusunda kapıdan kapıya konteyner, parsiyel servis, açık-dökme yük, proje taşımacılığı, gemi kiralama gibi tüm deniz ve diğer suyolu nakliye hizmetlerini sunabilen şirket, Avrupa, Amerika ve Uzakdoğu hattında bulunan New Jersey, Shanghai ve Hong Kong lojistik merkezleri başta olmak üzere tüm dünyada güvenilir hızlı servis hizmeti sunuyor. Aynı zamanda Türkiye’nin en geç filolarından birine sahip olan BATU, hava kargoda da proaktif çözümleriyle bir adım öne çıkıyor. Şirketin en fazla çözüm ortağı olduğu taşımaların başında; kimyasal, donmuş gıda, kolili ve askılı tekstil operasyonları geliyor. 

D&B Türkiye’den sektörünün en yüksek notunu aldı 

BATU, uluslararası platformlarda gücünü pekiştirecek bir diğer önemli adımı da ‘D&B Rating Sertifikası’ alarak attı. Güçlü finansal yapısı, iyi yönetilen ticari performansı ve düşük riski nedeniyle D&B Türkiye’den sektörünün en yüksek notu olan A2’yi alan şirket, böylece global ölçekte güvenle iş yapılacak bir firma olduğunu da tescilledi. D&B Reyting Sertifikası, firmaların finansal gücünün yanı sıra kredi güvenirliği hakkında somut bir referans olup şirketin değerini belirleyip, şirketlerin mali sürdürülebilirlik açısından risk düzeyini ortaya koyuyor. Bu verilerin ticari kararların bilgi derinliği ile beslenmesi D&B Rating uygulaması, tüm dünyada şirket risklerini ölçümlemede en etkin araçlardan biri olarak kabul ediliyor ve kullanılıyor.

 

Batu Lojistik yeşil rekabete şimdiden hazır

WCA üyeliği ve D&B Rating Sertifikası ile uluslararası alandaki prestijini artıran BATU Lojistik’e başarı getiren en önemli unsurlardan bir diğeri de başta Avrupa olmak üzere faaliyet gösterdiği tüm yerel ve global pazarlara taşıdığı yeşil stratejileri… Çevreye duyarlı yeşil lojistik anlayışı ile birçok bölgede yapılanmasına devam eden BATU Lojistik, taşımalarını büyük ölçüde karadan denizyoluna kaydırarak 2012’nin ilk çeyreğinde 13 bin 784 CO2/kg salımının önüne geçti. Bir başka ifadeyle 9 bin 440 ağaç kurtarıldı. BATU, sürdürülebilir markalaşma yolunda son olarak 50 adet Renault marka çekiciye yatırım yaptı ve filosundaki araç sayısını 160’a çıkardı. Şirketin en önemli hedefi doğaya zarar vermeyen en yeşil filolardan birine sahip olmak.

Bu yıl 10. yaşını kutlayan BATU Lojistik, müşteri beklentilerini doğru analiz ederek sunduğu özel çözümlerle global lojistik sektöründeki yerini sağlamlaştırmaya devam edecek. 

 

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat