e
Banner


Omsan, global forwarding ağına dahil oldu

Ulusal ve uluslararası ölçekte kapıdan kapıya kara, hava, deniz, demiryolu, intermodal, milk run taşımacılığı, depo ve antrepo yönetimi, bitmiş araç lojistiği, tehlikeli madde ve dökme yük taşımacılığı, ev-ofis lojistiği, gümrükleme, sigorta ve lojistik danışmanlık hizmetleri sunan Omsan Lojistik, WCA (World Cargo Alliance) Family of Logistics Network üyesi oldu

 




omsan_lojistik.jpg

Omsan Lojistik, uluslararası lojistikçileri bünyesinde barındıran ve dünyanın en etkin küresel ağlarından biri olan WCA (World Cargo Alliance) Family of Logistics Network üyesi oldu. 186 ülkede 690 şehirde deneyimli ve güvenilir üyelerin bir araya gelerek oluşturduğu bir forwarding ağı olan WCA üyeliği ile Omsan Lojistik, hava ve denizyolu kargo taşımacılığı konusunda tanınırlığını daha da artırmayı hedefliyor. Omsan, bu üyelik ile beraber, dünyanın her yerinde konusunda uzman acentelerle kuracağı etkin iletişim ve iş ortaklığı sayesinde müşterilerine daha yaygın bir coğrafyada, daha hızlı ve kaliteli hizmet vermeyi amaçlıyor.

Şoförlerini ödüllendirdi

Omsan Lojistik, düzenlediği törenle hem hizmetlerinde başarı gösteren hem de hizmet yıllarının 10, 15 ve 20 yılını geride bırakan 25 şoförüne ödül, bröve ve sertifikalarını verdi. Düzenlenen törende konuşan Omsan Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan, Omsan’ın sürekli gelişim ve verimlilik hedefi doğrultusunda çalışanlarının eğitimlerine büyük önem veren bir şirket olduğunu söyledi. Küçükertan, “Omsan’da bireysel gelişim, yüksek performans ve başarı için çalışanlarımıza her türlü olanak yaratılmakta ve pozisyonlarla ilgili sürekli eğitim verilmektedir. Bu eğitimler temel iş becerilerinden, lider yönetici geliştirme eğitimlerine kadar geniş bir yelpaze oluşturmakta, kişilerin bireysel gelişim ihtiyaçları ve kariyer planları doğrultusunda şekillendirilmektedir” diye konuştu.

Küçükertan, Omsan ’ın gösterdiği yüksek performans nedeniyle; Capital Dergisi’nin “En Değerli 100 Marka” araştırmasında 58. sırada yer alarak lojistik sektörünün en değerli markası seçildiğini,  Capital Dergisi’nin “500 Büyük Özel Şirket” araştırmasında 261. sırada yer alarak lojistik sektöründeki en büyük şirketlerden biri olduğunu,  Fortune Dergisi’nin 500 büyük özel şirketi belirlediği “Fortune Türkiye 500” araştırmasında 229. sırada yer alarak, lojistik sektöründeki en büyük şirketlerden biri olduğunu, 5. Logitrans Transport ve Lojistik Fuarı’nda “Uluslararası Lojistik İşletmecileri” dalında birincilik ödülüne layık görüldüğünü, Arabam Tatilde hizmeti ile Turkish Time dergisi tarafından 2011 yılının en inovatif lojistik şirketi seçildiğini, Payment Systems Magazine Dergisi tarafından Lojistik Hizmet veren şirketler arasında “Yılın Starı” seçildiğini ve son olarak Dünya Gazetesi tarafından verilen “Lojistik Başarı Ödülleri” kapsamında “Karayolu Yük Taşımacılığı” kategorisinde ödüle layık görüldüğünü ve bu başarılarının arkasında Omsan şoförlerinin payının yüksek olduğunun altını çizdi.

Elektrikli araçlarla doğaya katkı

Omsan Lojistik, 5 adet Renault Fluence Z.E. marka elektrik motorlu binek aracı filosuna kattı. OMSAN, Renault Fluence Z.E. marka elektrik motorlu araçlar için tesislerinde şarj istasyonu kurdu. Şirket, karbondioksit salımı yapmayan Renault Fluence Z.E. marka araçlarıyla motor gürültüsü, egzoz dumanı ve titreşiminden arınmış, sessiz ve temiz bir trafiğin yaratılmasına katkıda bulundu.

Omsan Lojistik, elektrik motorlu araç kullanarak yakıt sarfiyatında da önemli ölçüde avantaj sağlamış oldu. Benzinli araçla yaklaşık 32 TL, dizel araçla ise yaklaşık 20 TL’ye gidilebilen 100 kilometre mesafe, elektrikli araçla 2,8 TL’ye gidilebilecek. Ayrıca, bu araçların bakım periyotlarının yıllık veya 20 bin km’de olması, motorunda filtre, yağ, kayış vb. aşınma nedeniyle sürekli değişim gerektiren parçaların bulunmaması ve Motorlu Taşıtlar Vergisi’nden muaf olması ekstra ekonomi ve maliyet avantajı sağlıyor.

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat