e
Banner

Etiketler: yatırım



Alışan Lojistik 2022’ye yatırımlarla damga vurdu


Yayın: 18-01-2023
Kategori: Lojistik

Alışan Lojistik için 2022 yatırım yılı oldu. Depolamada paletleme kapasitesini 490 binin üzerine çıkardıklarını, filoyu 90 adet yeni çekiciyle güçlendirdiklerini, dijitalleşme alanında 2 projelerinin TÜBİTAK tarafından onaylandığını vurgulayan Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, 2023’te de depo, filo ve dijitalleşme yatırımlarına devam edeceklerini söyledi. 




Globelink Ünimar 2023’te büyümede hız kesmeyecek


Yayın: 18-01-2023
Kategori: Lojistik

Globelink Ünimar, 2023’te yeni yatırım ve açılımlarla her alanda payını artırma hedefinde. Globelink Ünimar İcra Kurulu Komite Üyesi Koray Çıtak, otuz yıla yaklaşan tecrübeleri ve çizilen gelecek perspektifiyle birlikte yeni yılda da organizasyonu güçlendireceklerini ve paydaşlarına destek olmaya devam edeceklerini söyledi.




Batu Logistics sektörde dönüşümü başlatıyor



Dijital ve yeşil dönüşüm çalışmalarını daha da hızlandırdıkları 2022 yılını belirledikleri hedeflere ulaşarak kapattıklarını belirten Batu Logistics Genel Müdürü Efe Göktuna,“Teknolojik gelişmeler ve iklim dostu düzenlemelerle lojistik daha da sofistike bir hal alacak. Önümüzdeki dönemde lojistik süreçlerini, ticaret akışını hızlandıracak şekilde kolaylaştırmayı ve yeniden kurgulamayı hedefliyoruz” dedi. 




Sarp Intermodal, bir yılda 55 bin konteyner taşıdı


Yayın: 19-01-2023
Kategori: Lojistik

Son iki yılda ekipman ve araç yatırımlarını yüzde 70 artıran Sarp Intermodal, 2025 sonuna kadar 6 bin konteynere ulaşmayı hedefliyor. 2022 yılını yaklaşık 55 bin taşımayla kapattıklarını belirten Sarp Intermodal Genel Müdürü Yiğit Altıparmak, “Bu yıl yurt içi ve yurt dışında yatırımlarımız tüm hızıyla sürecek. Üreticilerimizi uygun maliyetli taşıma modeli olan intermodal ile tanıştırmaya devam edeceğiz” dedi.  




Galata Taşımacılık zor yıla yatırımla cevap verecek



Lojistik sektöründe çeyrek asrı geride bırakan Galata Taşımacılık, zor bir yıl olacağı öngörülen 2023’te yatırımdan vazgeçmeyen şirketlerden. Galata Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Vittorio Zagaia, yurt içinde ekipman ve depo yatırımlarına devam ederken, yurt dışında da düzenli parsiyel taşımacılık hizmeti verdikleri ülke sayısını artıracaklarını ve Afrika kıtasında varlıklarını güçlendireceklerini söyledi. 




Ares Logistics Afrika, BDT ve Körfez bölgelerine odaklanacak


Yayın: 20-01-2023
Kategori: Lastik

Avrupa pazarının güçlü oyuncularından Ares Logistics, bu yıl hizmet sunduğu diğer pazarlarda payını artıracak. Ares Logistics Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Yiğit Şenbağ, Avrupa’da mevcudiyetlerini korurken, Kuzey Afrika, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ve Körfez bölgesinde pazar paylarını ve taşıma hacimlerini artırmaya odaklanacaklarını söyledi. 




Ford Otosan, Driventure ile 3 firmaya yatırım gerçekleştirdi


Yayın: 31-01-2023
Kategori: Ticari Araçlar

Ford Otosan’ın otomotiv endüstrisi ve mobilite dünyasının geleceğini şekillendirecek girişimleri desteklemek için kurduğu kurumsal risk sermayesi şirketi Driventure 2022 sonunda neticelendirdiği değerlendirmelerin ardından üç girişime yatırım yaptı: Bluedot, Deepenai, Delivers.AI.




OKT Trailer, dördüncü fabrika yatırımına hazırlanıyor


Yayın: 01-02-2023
Kategori: Ticari Araçlar

Uluslararası yayılım stratejisi kapsamında 2022 yılı itibarıyla 78 pazara ulaşan OKT Trailer,  bu yıl  100.000 metrekarelik alanda konumlandırılacak dördüncü fabrika yatırımı ile üretim kapasitesini önemli oranda artırmayı hedefliyor.




Diginak.com idacapital’dan yatırım aldı


Yayın: 13-03-2023
Kategori: Lojistik

Diginak.com, idacapital tarafından yürütülen innovate21st hızlandırma yatırım programı kapsamında, yatırım aldı.




TruKKer, Blackbuck Poland Sp. z.o.o.’nun yüzde 100 hissesini satın aldı


Yayın: 16-03-2023

TruKKer, 2023 yılı itibariyle İskandinavya, Avrupa, Birleşik Krallık gibi bölgelerdeki büyük lojistik ihtiyaçları başarıyla karşılayarak kendini kanıtlayan BlackBuck Poland Sp. z.o.o.'nun yüzde 100 hissesini satın aldı. Şirket böylece Avrupa-CIS koridoruna erişim kazanırken Türkiye-AB koridorundaki ilerlemesinde de hız kazanacak.