e
Banner

Etiketler: yatırım



Medkon filoya iki gemi ekleyecek, Akdeniz’de yeni bir hat açacak



2020 yılını tüm zorluklara rağmen artı büyümeyle kapatan Medkon, yeni yatırımlarla Akdeniz ve Karadeniz’deki varlığını daha da güçlendirecek. Halihazırda 9 gemi ile faaliyet gösterdiklerini belirten Medkon Lines Ticaret ve İş Geliştirme Direktörü Mustafa Gür, filoya iki gemi daha ekleyip, Akdeniz’de yeni bir hat açacaklarını söyledi. Gür, 2021 yılı büyüme hedeflerini ise yüzde 30 olarak açıkladı. 




ABC Lojistik, filosunu IVECO S-WAY çekicileriyle güçlendirdi


Yayın: 30-07-2021
Kategori: Ticari Araçlar

IVECO yetkili satıcısı Gülsoylar Otomotiv, Kayseri’de ABC Lojistik’e satışını gerçekleştirdiği 100 adet S WAY çekicinin 10 adetini teslim etti. 
 




DHL'den sürdürülebilirliğe 7 milyar euroluk yatırım


Yayın: 10-09-2021
Kategori: Lojistik

DHL, karbondioksit emisyonlarını azaltmaya yönelik tedbirlerde gelecek 10 yıl içinde işletme giderleri ve sermaye giderlerine 7 milyar euroluk yatırım yapacak.




Horoz Lojistik teknolojik yatırımlarla e-ticarette yeni hamleler yapacak


Yayın: 23-09-2021
Kategori: Lojistik

Horoz Lojistik, büyüme stratejisinin odağına aldığı e-ticaret lojistiği alanında ciddi teknolojik yatırımlar yapıyor. Bu alana dönük yatırımların 2022 yılında da hız kesmeden devam edeceğini açıklayan Horoz Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Horoz, başlatacakları yeni bir projeyle teknoloji yoğun platform hizmetleri sunacaklarını, e-ihracat lojistiğine yönelik yeni sistemler geliştireceklerini söyledi. 




Castrol'den Gemlik’e 30 milyon dolar yatırım


Yayın: 15-10-2021

Dünyanın önde gelen motor yağı üreticilerinden Castrol, Türkiye’de atağa kalktı. Pandemi sonrasında elde ettiği büyüme ile 2021’nin ilk yarısında Türkiye’de çok dereceli motor yağı pazar payını yüzde 31’e çıkaran Castrol, Çin’den sonra en fazla büyüyen ülke oldu. Castrol’ün Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya Direktörü Ayhan Köksal, “Gelecek beş yılda Gemlik fabrikamızı 30 milyon dolarlık yatırımla büyüteceğiz” dedi. 




DFDS, lojistik operasyonlarını güçlendiriyor


Yayın: 16-12-2021
Kategori: Denizyolu

155. yıl dönümünü kutlayan DFDS, Akdeniz İş Birimi aracılığıyla Türkiye'deki Ro-Ro operasyonlarını gemi ve liman yatırımlarıyla büyütmeye devam ediyor.




Sarp Intermodal yatırımlarla büyümeye devam ediyor


Yayın: 20-12-2021
Kategori: Lojistik

Sarp Intermodal büyüme hedefini artırmaya devam ediyor. Pandemi sürecinin başından bu yana intermodal taşımacılığa olan talebi en iyi şekilde karşılayan şirket, bu yıl yüzde 40’ı aşan bir büyüme hedefliyor. Şirketin CEO’su Onur Talay, güçlü ekipman altyapıları ve yeni yatırımlar sayesinde ekipman sorunuyla karşılaşmadıklarını ifade etti.




Galata Taşımacılık 25. yılını yeni yatırımlarla taçlandıracak


Yayın: 19-01-2022
Kategori: Lojistik

Yüzde 50 kadın çalışan, yüzde 80 kadın yönetici oranıyla lojistik sektöründe fark yaratan şirketlerden Galata Taşımacılık, 25. yılını kutladığı 2022’ye yeni yatırımlara giriyor. Galata Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO'su Vittorio Zagaia, parsiyel taşımacılık hizmeti sundukları ülke sayısını 20’ye çıkaracaklarını, havayolu, denizyolu ve intermodal taşımacılığa yatırım yapmaya devam edeceklerini, depolamada katma değerli hizmetleri sürdüreceklerini ve istihdam oranını artıracaklarını söyledi. 




Mars’tan sürdürülebilirliğe 500 milyon TL yatırım


Yayın: 21-01-2022
Kategori: Lojistik

Sektörün önde gelen firmalarından Mars Logistics, sürdürülebilirlik odağını genişletiyor. Kurulduğu günden beri doğaya ve topluma saygılı iş yapma anlayışı ile hareket eden Mars Logistics, sürdürülebilirlik alanında 500 milyon TL yatırım yapacak.




Kargoist 2022’ye sürdürülebilir projelerle imza atacak


Yayın: 22-02-2022
Kategori: Kargo

Dağıtımda rotalama ve scooter, aktarma merkezinde sorter projeleriyle verimliliğini ve büyüme ivmesini artıran Kargoist, 2022’de sürdürülebilir kargo taşımacılığında ciddi adımlar atmaya hazırlanıyor. Dağıtım yaptıkları il sayısını 35’e çıkaracaklarını belirten Kargoist İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fahri Çırak, teslimatta kargobox kutuya geçerken, elektrikli araç kullanımını yüzde 25’in üzerine çıkartacaklarını söyledi.