e
Banner

Etiketler: yatırım



Mars Logistics İstanbul’da 4’üncü lojistik merkezini açtı


Yayın: 09-01-2018
Kategori: Lojistik

Lojistik sektörünün öncü firması Mars Logistics, İstanbul Anadolu Yakası’ndaki 27 bin metrekare alana kurulu 4’üncü lojistik merkezini faaliyete geçirdi. 2018’i yeni lojistik merkeziyle karşılayan Mars Logistics, yıl boyunca yatırımlarına devam edecek.




Mars Logistics yeni yatırımlarla büyüyor


Yayın: 11-08-2020

Yurtiçi ve yurtdışı ticaret için hayati öneme sahip olan lojistik sektörü, ticaretin yavaşladığı salgın günlerinde de hizmet vermeye devam etti. Ocak ayından bu yana 12 bin 100 metrekarelik depo ve transfer merkezi yatırımı yapan Mars Logistics, Türkiye’nin 81 ilindeki üreticiye yurtiçi dağıtım hizmeti vermeyi hedefliyor. 




PAN emin adımlarla “etkin - sürdürülebilirliğin” peşinde


Yayın: 28-09-2020
Kategori: Lojistik

Pan Lojistik, yeni dönem için atacağı adımları belirledi. “Ekip ve sisteme yapılan yatırımın en doğru ve bilinçli yatırım olduğunu gördük” diyen Pan Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Gülriz Kantek, yeni dönemde depolama ve dağıtımda hizmet verilen sektör ve bölgeye göre kompakt yapılar oluşturacaklarını, ofis sayılarını da, büyük merkez ofisler yerine, küçük birimler olacak şekilde bölgesel olarak arttıracaklarını söyledi. 




Batu'nun ajandası yoğun


Yayın: 29-09-2020
Kategori: Lojistik

Pandemi döneminde büyümesini sürdüren ve müşteri yelpazesini genişleten Batu International Logistics’in yeni dönem ajandası yoğun. Kısa vadede ekspres ve intermodal operasyonlarını büyüteceklerini, kara, hava ve deniz taşımacılığında servis verdikleri coğrafyayı genişleteceklerini, proje ve fuar lojistiğiyle servis kapsamlarını geliştireceklerini belirten Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, uzun vadede yurt içi ve yurt dışında yeni depo ve ofis yatırımlarının da gündemlerinde olduğunu söyledi. 




Park Palet ilk yatırımını aldı



Kurumların lojistik depolama ve e-ticaret şirketlerinin sipariş hazırlama süreçlerini karşılamak üzere, müşterilerle depo işletmecilerini aynı platform üzerinde buluşturan Türkiye’deki ilk girişim Park Palet, idacapital tarafından geliştirilen Innovate21st Yatırım ve İvmelendirme Programı kapsamında yatırım aldı.




Aras Kargo’dan 1 Milyar TL yatırım



Türkiye’nin öncü ve yenilikçi kargo firması Aras Kargo, sektörde yeni bir dönemin kapılarını açıyor. Aras Kargo’daki hisse oranını yüzde 80’e çıkartan Austrian Post’un Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Georg Pölzl, Aras Kargo dağıtım altyapısına 1 milyar TL yatırım yapılacağının müjdesini verdi.  Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Baran Aras, Türkiye’de kargo sektörünün büyüme ivmesi kazandığını ifade ederek, “Transfer merkezlerimize yaptığımız yatırımlar, sektörün büyüme potansiyeline inancımızın bir göstergesidir” dedi. Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın ise ilk 9 ayda işlem hacminin yüzde 65’e yakın büyüdüğünü, yıl sonu itibari ile de gelirlerinin 2 milyar TL’nin üzerinde gerçekleşeceğini kaydetti.




Aras Kargo’dan transfer merkezi yatırım atağı


Yayın: 13-01-2021
Kategori: Lojistik

Türkiye’nin öncü ve yenilikçi kargo firması Aras Kargo, pandemi sürecinden önce başlattığı teknolojik dönüşüm ve altyapı yatırımlarına hız verdi. IT altyapısı ve operasyonel düzenlemelere son 2 yılda toplamda 300 milyon TL’ye yakın yatırım yapan Aras Kargo; 2020’de Ankara Transfer Merkezi’nin teknolojik dönüşümünü tamamladı. Ankara ile birlikte toplam 8 transfer merkezini dönüştüren şirket, saatlik işleme kapasitesindeki 3 katlık artış ile sektörün en iyisi konumuna geldi.




DHL, Türkiye’de yatırımlarına devam edecek


Yayın: 16-02-2021
Kategori: Lojistik

Türkiye’de gerçekleştirdikleri yatırımlara değinen Deutsche Post DHL Group CEO’su Frank Appel, “Yeni İstanbul Havalimanında gelişmiş bir operasyon merkezi inşa etmek için 135 milyon Euro yatırım yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde hizmet merkezleri, depolar ve operasyonlarımıza yatırım yapmayı sürdüreceğiz” dedi. Appel, aşı dağıtımı konusunda ise, “İlaç sektörüyle birlikte aşıları Türkiye dahil dünyanın her köşesine dağıtmak için son derece hazırlıklıyız” yorumunda bulundu. 




Borusan'dan 2020'de 26,1 milyar TL ciro


Yayın: 28-04-2021
Kategori: Lojistik

Pandemi nedeniyle zorluklarla geçen 2020 yılını başarılı bir şekilde tamamlayan Borusan Holding, grup şirketlerinin performansıyla finansallarını güçlendirdi. 2020 faaliyet dönemini 26,1 milyar TL ciro ve 29,6 milyar TL toplam aktif büyüklük ile tamamlayan Grup, 2021 - 2023 döneminde 5,9 milyar TL yatırım yapmayı hedefliyor.




Yolda, 1,9 milyon dolar yatırım aldı



Lojistik teknolojisi şirketi (FreightTech) Yolda, 1,9 milyon dolarlık yeni yatırım aldı. Yeni yatırımla ekibini büyütmeyi ve bölgesel bir oyuncu olmayı planlayan Yolda'nın bir yılda aldığı toplam yatırım, 2,7 milyon dolara ulaştı.