e
Banner

Etiketler: karayolu



Türk nakliyecisinin KDV alacağı 50 milyon avroya ulaştı


Yayın: 01-02-2016
Kategori: Karayolu

Binlerce kilometre yaparak karayolu ticaretinin yükünü omuzlayan Türk nakliyecisinin Avrupa’dan KDV iadesi alacağı 50 milyon avroya ulaştı. 




Nuhoğlu: Türk tırları Rusya'ya muhtaç kalmadı


Yayın: 05-02-2016
Kategori: Karayolu

UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, "Rusya'nın çıkardığı zorluklar sonrası Orta Asya'ya ulaşmak isteyen Türk taşımacılar Azerbaycan'dan bu bölgeye geçiyor. Rusya'ya muhtaç kalmadık" dedi.

 





Fatih Şener: “3. Köprü'nün birçok şeyi eksik ancak parası tam”


Yayın: 20-06-2017
Kategori: Karayolu

Saran Holding’in yeni radyosu Radyo Trafik Marmara, özel programlarda sektör temsilcilerini ağırlamaya ve önemli bilgileri kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor. Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, 'Haftanın Konuğu' programında, Radyo Trafik Marmara Genel Yayın Yönetmeni Cezayir Doğan’ın konuğu oldu.  Şener, canlı yayında karayolu taşımacılığı sektörünün sorunlarına değindi, şoförlerin sorularını yanıtladı.




Türkiye - İran hattında lojistik riskler ve fırsatlar


Yayın: 14-07-2017
Kategori: Karayolu

Ambargonun kalkması Türk-İran hattında lojistik alanda riskleri ve avantajları bir arada barındırıyor. Önümüzdeki dönemde Türkiye, doğru tedbir, politika ve yatırımlarla İran’ın batı ülkeleriyle ticaretinde güçlü bir transit ülke konumuna gelebilir. Diğer yandan Türkiye’nin gelecekteki taşımacılık stratejilerini belirlerken, ulaştırma altyapısına ciddi kaynak ayıran İran’ı bölgesel bir oyuncu olarak hesaba katması gerekiyor. 




Iran and Turkey can grow hand in hand in logistics


Yayın: 21-07-2017
Kategori: Karayolu

Underlining that Turkey and Iran are indispensible partners for the former to reach the Central Asian countries and for the latter to reach the European countries, Fatih Şener, Chair of the Executive Board of International Freight Forwarders Association, says that the application of the  first in first out rule at the customs gates, discontinuation of the fuel price difference receipt from the Turkish vehicles, and doubling the daily number of border crossings at the Gürbulak-Bazargan customs gates will increase  the number of the carriages.




Almanya’da tüm yollar 1 Temmuz’dan itibaren paralı olacak


Yayın: 20-06-2018
Kategori: Karayolu

1 Temmuz 2018’den itibaren 7.5 tonun üzerindeki araçlar için Almanya'daki otoyol ücretleri tüm ulusal karayollarını kapsayacak şekilde genişletilecek. 




Karayollarına yeni isim geldi


Yayın: 23-07-2018
Kategori: Karayolu

Ulaştırma ve Altyapı Balanlığı'na bağlı Karayolları Genel Müdürlüğüne yeni bir isim atandı.




UTİKAD, kara sınır kapılarıyla ilgili Cumhurbaşkanlığına 5 öneri iletti


Yayın: 25-03-2020
Kategori: Karayolu
Etiketler: karayolu utikad

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, “Koronavirüs/COVID-19 Kapsamında Avrupa Yönlü Karayolu Taşımalarında Alınabilecek Önlemler” ile ilgili hazırladığı bilgilendirmeyi T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’a yazılı olarak iletti.




Koronavirüs nedeniyle karayolu taşımacılığı ve RO-RO seferlerine yeni düzenleme


Yayın: 16-04-2020
Kategori: Karayolu

Koranavirüs salgını nedeniyle uluslararası taşımacılıkta yeni kurallar açıklandı. Karayolu taşımacılığı ve RO-RO seferlerine yönelik yeni kararlar alındı.




Karayolu taşımacılığında sorunlar tartışıldı


Yayın: 22-06-2020
Kategori: Karayolu
Etiketler: covid 19 karayolu

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD’ın Webinar serisinin ilki olan "COVID-19 Öncesi ve Sonrasında Uluslararası Karayolu Taşımacılığında Sorunlar ve Gelecek Öngörüleri" 17 Haziran’da gerçekleşti. Sektör temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği webinarda karayolu taşımacılığının geleceğine dair önemli bilgiler paylaşıldı.