e
Banner

Etiketler: koronavirüs



McKinsey'den şirketlerin direncini artıracak bir Kriz Yönetimi Modeli


Yayın: 24-03-2020
Kategori: Ekonomi Gündemi

McKinsey, COVID-19 sürecinde şirketlerin direncini artıracak bir Kriz Yönetimi Modeli tasarladı.





Koronavirüs nedeniyle karayolu taşımacılığı ve RO-RO seferlerine yeni düzenleme


Yayın: 16-04-2020
Kategori: Karayolu

Koranavirüs salgını nedeniyle uluslararası taşımacılıkta yeni kurallar açıklandı. Karayolu taşımacılığı ve RO-RO seferlerine yönelik yeni kararlar alındı.




Mercedes-Benz Türk üretime 20 Nisan’da başlıyor


Yayın: 16-04-2020
Kategori: Ticari Araçlar

Mercedes-Benz Türk, koronavirüs salgını nedeniyle ara verdiği üretimine 20 Nisan tarihinde Hoşdere Otobüs Fabrikasında ve 24 Nisan tarihinde ise Aksaray Kamyon Fabrikasında tekrar başlayacağını açıkladı. İşte yapılan açıklama:




Lojistiğin korona ilacı denetimli serbesti


Yayın: 30-04-2020
Kategori: Lojistik

COVID-19 salgınına hazırlıksız yakalanan ancak kısa sürede adapte olan lojistik sektörünün bu savaşta düşmanı kadar güçlü olduğunu vurgulayan FIATA Onur Üyesi Kosta Sandalcı, tedarik zincirinin sürekliliğinin kesintiye uğramaması için sektöre yönelik alınması gereken en önemli tedbirin denetimli serbesti olduğunu söyledi. 




Lojistiğe özel teşvik paketi hazırlanmalı


Yayın: 30-04-2020
Kategori: Lojistik

Koronavirüs salgının lojistik sektörünün mali yapısını daha da kırılgan hale getirdiğini vurgulayan Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, “Bugüne kadar alınan aksiyonları, doğru ve zamanında alınmış kararlar olarak düşünüyoruz. Tüm bunlara ek olarak bu süreçte çok yıpranan ve kriz dönemlerinde ne kadar hayati bir öneme sahip olduğu bir kez daha görülen lojistik sektörüne yönelik teşvik edici ekonomik paketler hayata geçirilebilir” diyor. 




Aşıda soğuk zincire Türkiye’den çözüm



Boğaziçi Üniversitesi, Prof. Dr. Nesrin Özören tarafından geliştirilen ve halihazırda Koronavirüs aşısı için kullanılması yönünde çalışmaları sürdürülen “mikro-kürecik” teknolojisiyle ilgili patentlerini Vaccizone firmasına lisansladı. Teknoloji, aşıların 30 gün boyunca oda sıcaklığında bozulmadan, dirençli bir şekilde etkinliklerini korumalarını sağlıyor ve soğuk zincir ihtiyacını ortadan kaldırıyor.