e
Banner

Etiketler: karayolu



Navlunun yarısı mazota gidiyor!


Yayın: 26-10-2023

Avrupa’da nakliye bedelinin %25,1’ni akaryakıt oluştururken, Türkiye'de bu oran %48,2 civarındadır. Türkiye’nin ve bölgenin en büyük Dijital Forwarder konumundaki Tırport’ın 2023 üçüncü çeyrek verilerine göre; Türkiye’de gerçekleşen karayolu nakliye bedellerinin neredeyse yarısı akaryakıta gidiyor. Avrupa ile kıyaslandığında 2 katı seviyesindedir.




Greenlog ürün yelpazesine deniz ve karayı ekledi



İntermodal taşımacılığın aktif oyuncularından Greenlog, hizmet yelpazesini yeni ürünlerle genişletti. Başlattıkları deniz ve karayolu taşımacılığı ürünleriyle kıtalar arası çözümler sunmaya başladıklarını belirten Greenlog Satış Direktörü Devrim Koray, yeni çözümler sunmak, operasyonel verimliliği arttırmak ve sürdürülebilir bir verimlilik sağlamak için yeni yılda yeni yatırımlar yapmaya devam edeceklerini vurguladı. 




Türkiye’de nakliye pazarı ilk 10 ayda daraldı


Yayın: 21-11-2023
Kategori: Lojistik
Etiketler: karayolu tırport

Türkiye’de bu yılın ilk 10 ayında üretimde ’e yakın azalma oldu ve bu nakliyeye civarında daralma olarak yansıdı. Türkiye’de yüklü bir kamyon Ekim 2023 itibariyle 460 km yapmaya başladı. Ortalama navlun ücreti 14 bin TL civarına çıktı. Geçtiğimiz yıl yüklü bir kamyonun yaptığı kilometre, 2022 sonunda 430 km civarındaydı. Kamyonlar artık boşa gitmek yerine, dönüş yükü için beklemeyi tercih ediyorlar.




UND, Gürbulak’a kamu ve sektör temsilcileriyle çıkarma yaptı


Yayın: 27-02-2024
Kategori: Karayolu

UND, Gürbulak Sınır Kapısı’ndan çıkış yapan araç sayısının önemli ölçüde azalması ve uzun kuyruklar oluşması üzerine UND; Ticaret Bakanlığı, Bölge Ticaret Odaları, TİM ve IRU yetkilileri ile birlikte sınır kapısına gitti. Ayrıca, görüşmelerde İran gümrük yetkilileri ve İran Nakliyeciler Derneği ile de bir araya gelindi. UND Başkanı Aras, “Ticaretin artması için geçişlerin hızlanması gerekiyor. Bu sınır geçiş sayıları ile bu ülke ihracatını taşıyamayız” dedi.