e
Banner

Etiketler: karayolu



Batu, pandemi karşısında elini alternatif çözümlerle güçlendirdi



Pandemi döneminde karayolundaki zorlukları intermodal ve minivan hizmetiyle aşan Batu International Logistics, konteyner krizine karşı demiryoluyla alternatif yarattı. E-ihracat lojistiği hizmetini devreye alan şirket, yatırımda ve büyümede hedeflerini de belirledi. Batu International Logistics Genel Müdürü Efe Göktuna, fuar lojistiği, ekspres taşımacılık ve intermodal operasyonlarını büyüteceklerini, kara, hava ve deniz taşımacılığında servis verdikleri coğrafyayı genişleteceklerini, yeni depo ve ofis yatırımı ile beraber, ulusal dağıtım kanallarını geliştireceklerini aktardı. 




Plose, Avrupa otoyollarında kontrolü nakliyeciye bırakıyor


Yayın: 06-09-2021
Kategori: Karayolu

Uluslararası nakliyecilere Roadmaster ürünüyle Avrupa otoyollarında otomatik geçiş hizmeti sunan Plose, ayrıca filo takibi, lokasyon, hız, ısı kontrolü, uzaktan takograf indirme gibi birçok işlemi tek bir cihazla yapma imkanı sunuyor.




C.H.Robinson gücünü dijital çözümlerinden alıyor


Yayın: 18-01-2022
Kategori: Lojistik

2021’de globalde yüzde 25’in üzerinde bir büyüme yakalayan, Türkiye’de ise iş hacmini çift hanelerde artıran C.H.Robinson, dijital çözümleriyle fark yaratıyor. 2022’de globalde teknoloji alanına 1 milyar dolar yatırım yapmayı planladıklarını açıklayan C.H. Robinson Türkiye Genel Müdürü Gökalp Kobe Ertuğrul, taşımalarda karbon salınımını ölçmek için geliştirdikleri bir yazılımı Türkiye’de de devreye almak için çalıştıklarını söyledi.




AB ile taşımacılıkta karayolu güçleniyor, sırada intermodal var



Türkiye ile AB arasındaki ticaretin ve taşımacılığın yepyeni bir boyut kazandığı bu dönemde Macaristan, Yunanistan, Bulgaristan Romanya ve Sırbistan gibi ülkelerde transit belge sorununun çözüme kavuşturularak karayoluyla ihracat taşımalarında kolaylık sağladığını vurgulayan Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürü Murat Baştor, ilişkilerin yeni intermodal yük koridorları ve demiryolu taşımacılığıyla güçlendirileceğini söyledi. Baştor,“Orta Koridor güzergahında etkin olmak birincil stratejik önceliğimiz” dedi. 




Karınca Lojistik intermodalin payını çift hanelere taşıyacak


Yayın: 19-10-2022
Kategori: Lojistik

2022’de yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Karınca Lojistik, intermodal operasyonlarında geçen yıla göre yüzde 35’lik bir artış yakaladı. Taşıma operasyonları içinde intermodalin payının yüzde 5’lik bir dilime sahip olduğunu belirten Karınca Lojistik Satış Direktörü Orkun Ük,“Bunu gelecek senelerde yüzde 12’lik bir orana taşımak istiyoruz” dedi. 




‘İntermodelde Hub’ olmak 80 milyar dolarlık etki yaratacak



Son 10 yılda intermodele dönük talebin 10 kattan fazla arttığını belirten TIRPORT Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Akın Arslan, “Türkiye, Orta Lojistik Koridoru’ndaki intermodal trafiğinin en stratejik Hub’ına dönüşebilir. 5 yıl içinde kuzey-güney, doğu-batı aksındaki trafikten 80 milyar doların üzerinde gelir elde edebilir” dedi. 




KeyLine 2023’te yatırımlarına devam edecek



KeyLine, Mart 2022’de başladığı mega yarı romörk yatırımlarına devam ediyor. Bu yatırımın, butik hizmet anlayışlarının en önemli göstergesi olduğunu vurgulayan KeyLine kurucusu Dr. Kayıhan Özdemir Turan, “Karşılıklı güvene dayalı ve uzun süreli iş birliğini öngören bu tarz projelere yatırım yapmaya ve müşterilerimizin uzun soluklu lojistik iş ortağı olmaya devam edeceğiz” dedi. 




Primer Global Logistic cirosunu 2.5 kat artıracak



Avrupa-Türkiye hattında geniş bir lojistik hizmet yelpazesine sahip olan Primer Global Logistic, kimya, makine, inşaat, gıda, yedek parça ve tekstil sektörlerine butik çözümler sunuyor. Primer Global Logistic Genel Müdürü Tahsin Yaltur, “2023 yılı hedefimiz özmal ve yurt dışı yatırımlarımız ile birlikte 25 milyon euro ciroya ulaşmak. Önümüzdeki ay itibari ile 10 adet tır ile başlayıp sene sonunda tır sayımızı 35’e tamamlamayı planlıyoruz” dedi.




Lima Logistics’te her yüke bir çözüm var!



2013’te Vedat Çelik, Cenker Ural, Sinan Türel, Hamdi Bülbüldere tarafından kurulan Lima Logistics, alternatif yaratan hizmet yelpazesi, güçlü acente ağı, yeşil lojistik çözümleri, eğitim ve gelişim fırsatları sunan İK politikası, gençlere +1 değer katan sosyal sorumluluk projeleriyle dünya ihracat pazarında yer alan bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 




Türkiye’de karayolunda günde 176 milyon dolar navlun ödemesi yapılıyor



Avrupa’nın en büyük karayolu nakliyesi hacmine sahip Türkiye’de, bir günde karayolu nakliyesinde 176 milyon dolar navlun ödemesi yapılıyor.