e
Banner

Etiketler: karayolu



UND, ITF UBAK sisteminden çıkmak için başvurdu


Yayın: 11-02-2014
Kategori: Karayolu

Bulgaristan'ın  Çok Taraflı Geçişlere yönelik yasaklayıcı uygulamaları nedeni ile UND, UBAK Sisteminden çıkmak için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına başvurdu. UND'nin konu ile ilgili basın açıklaması: 




Bulgaristan geçiş belgelerini verdi!


Yayın: 13-02-2014
Kategori: Karayolu

UND, Bulgaristan'ın geçiş belgelerini Bakanlığa teslim ettiğini ve geçişlerin başladığını açıkladı.




Azerbaycan’dan vize şoku!


Yayın: 01-09-2014
Kategori: Karayolu

Azerbaycan’ın Türkiye’deki dış temsilciliklerinden alınan bilgiye göre, 1 Eylül 2014 tarihinden itibaren 1 Yıllık ve Çok Girişli Azerbaycan vizesi kaldırılarak yerine, tek seferlik vize uygulaması başlatıldı. 




10 SORUDA: SAYISAL TAKOGRAF SİSTEMİ


Yayın: 13-04-2015
Kategori: 10 Soruda

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 




KARAYOLU TAŞIMACILIĞI ve İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ


Yayın: 24-04-2015
Kategori: Yeşil Lojistik

Doç. Dr. Sevim Budak / İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kentleşme ve Çevre Sorunları Anabilim Dalı




Dönüşüm 3 milyar euroluk araç pazarı yaratacak


Yayın: 16-07-2015
Kategori: Karayolu

Yaptıkları bir araştırmaya göre trafikte tehlikeli madde taşımacılığı yapan tüm araçların ADR’ye geçmesi ile yaklaşık 3 milyar euroluk bir araç pazarı oluşacağını belirten Treyler Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, “Bu değişimi hızlandırmak için gerekli teşvik önlemlerini alma görevi hükümete düşmektedir” diyor. 





RUSPED yurtdışında markalaşacak


Yayın: 18-12-2015
Kategori: Karayolu

13 yılı aşkın süredir yurtiçi lojistik sektöründe faaliyet gösteren Öz Şen İzmir Kargo, kurduğu Rusped Logistics ile yurtdışına açıldı. Yurtdışı açılımına 6 kişilik bir ekiple Rusya’nın başkenti Moskova’da açtıkları ofisle start verdiklerini belirten RUSPED Logistics Genel Müdürü Ayhan Aras, 2023 yılına kadar ofis sayısını 4’e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. 




Qualitair&SEA İran pazarında yerini alıyor


Yayın: 18-12-2015
Kategori: Lojistik

Qualitair&SEA (QAS), hizmet ağını genişletmeyi sürdürüyor. 2015’te Türkiye’de kendi ofisiyle hizmet vermeye başlayan şirket, 2016’da ise Tahran’da ofis açmayı planlıyor. Qualitair&SEA Türkiye Genel Müdürü Hakan Dağılkan, “Ambargonun kalkmasıyla İran’ın batılı ülkeleriyle yapacağı tüm ticari anlaşmalarda Türkiye önemli bir rol oynayacak. Bu yüzden biz de QAS olarak bu pazarda yerimizi almak üzere çalışma başlattık” diyor.  




Lojistiğin sorunlarına laboratuvarda çözüm aranacak



Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Sabancı Üniversitesi işbirliğiyle lojistik laboratuvarı kuruyor. UND binasında konumlandırılacak laboratuvarda Türkiye lojistik sektörünün rekabet gücünün artırılmasına yönelik proje fikirleri geliştirilecek ve araştırma gündemi oluşturacak.  




Kapıkule'de tır kuyruğu 9 km'ye ulaştı


Yayın: 18-01-2016
Kategori: Karayolu

Bulgaristan Kapitan Andreevo Gümrük Kapısı'nın, Svilengrad ilçesinde yaşanan su baskını sonucu kapatılması nedeniyle Kapıkule'de 9 kilometrelik tır kuyruğu oluştu.