e
Banner

Etiketler: denizyolu



DFDS, 'Mavi Anlaşma'ya imza attı


Yayın: 16-05-2022
Kategori: Denizyolu

Trieste & Monfalcone Limanları’na yanaşan ve demirleyen gemilerden kaynaklanan hava kirletici emisyonların azaltılmasına yönelik Gönüllülük Anlaşması, Trieste’de imzalandı.




Limanlarda kapasiteyi 2,5 katına çıkarmalıyız


Yayın: 23-06-2022
Kategori: Denizyolu

2050 yılında Türkiye’deki konteyner talebinin 41 milyon TEU’yu, toplam tonajın ise 1,3 milyar tonu geçeceğinin öngörüldüğünü belirten TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erdemir, liman kapasitesinin 2-2,5 kat arttırabilmesi için hem mevcut limanlarda kapasite artışlarına hem de yeni mega limanlara ihtiyaç olduğunu söyledi. 




Giritli Global bayrağını Amerika ve Çin’de dalgalandıracak



Giritli Global, gemi acenteliği, konteyner alım-satım ve ağırlıklı denizyolu taşımacılığı olmak üzere forwarding hizmetleri pazarında hızlı bir şekilde büyüyen genç ve dinamik bir şirket. Denizdeki krizi konteyner yatırımıyla aştıklarını ve olası risklere karşı 3 ayrı eylem planı oluşturduklarını belirten Giritli Global Kurucu Ortağı Göksel Giritlioğlu, bu yılı yüzde 30 iş hacmi artışıyla tamamlamayı, üç yıl içinde Amerika ve Çin’de ofis açmayı hedeflediklerini açıkladı.




Ro-Ro taşımacılığına destek verilecek


Yayın: 10-08-2022
Kategori: Denizyolu

Karayoluyla Taşınan Yüklerin Denizyoluna Aktarılmasının Desteklenmesi Hakkında Yönetmelik yürürlüğe girdi. Her 10 deniz mili için, Türk bayraklı gemilerin sahibine, taşıdığı kara yolu römorku, yarı römork ve tanker gibi yük birimi başına 2 dolar ödeme yapılacak. Destek, yeni hatlar için geçerli olacak.




KeyLine 2023’te yatırımlarına devam edecek



KeyLine, Mart 2022’de başladığı mega yarı romörk yatırımlarına devam ediyor. Bu yatırımın, butik hizmet anlayışlarının en önemli göstergesi olduğunu vurgulayan KeyLine kurucusu Dr. Kayıhan Özdemir Turan, “Karşılıklı güvene dayalı ve uzun süreli iş birliğini öngören bu tarz projelere yatırım yapmaya ve müşterilerimizin uzun soluklu lojistik iş ortağı olmaya devam edeceğiz” dedi. 




MSC, Türkiye’yi Batı Afrika’ya direkt servisle bağlıyor


Yayın: 31-01-2023
Kategori: Denizyolu

 MSC, Türkiye’den direkt uğrak yapacağı Batı Afrika limanlarına olan servisini Şubat sonu itibarıyla hizmete sunuyor.




Lima Logistics’te her yüke bir çözüm var!



2013’te Vedat Çelik, Cenker Ural, Sinan Türel, Hamdi Bülbüldere tarafından kurulan Lima Logistics, alternatif yaratan hizmet yelpazesi, güçlü acente ağı, yeşil lojistik çözümleri, eğitim ve gelişim fırsatları sunan İK politikası, gençlere +1 değer katan sosyal sorumluluk projeleriyle dünya ihracat pazarında yer alan bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 




Speedline Int’l Transport Asya-Pasifik hattında markalaşma hedefinde


Yayın: 22-02-2023
Kategori: Lojistik

Lojistik sektörünün genç, dinamik oyuncularından Speedline International Transport, ithalat ve ihracat olarak hava ve denizyolu taşımacılığı hizmeti sunduğu Asya-Pasifik hattında büyümeyi hedefliyor. Butik hizmet anlayışıyla büyüyen bir şirket olduklarını vurgulayan Speedline International Transport Yönetici Ortağı Okan Safa, “Özellikle Asya-Pasifik hattında markalaşarak, ‘ilk akla gelen’ olacağız” dedi. 




Hubtic Deniz Yolu Direktörü Deniz Şeşen oldu


Yayın: 16-05-2023

Lojistik sektöründe 15 yıla yakın ulusal ve uluslararası arenada tecrübesi olan Deniz Şeşen, Hubtic Deniz Yolu Direktörü olarak çalışmalarına başladı. 




Omsan Logistics’e ‘Yeşil Lojistik Belgesi’


Yayın: 23-05-2023
Kategori: Lojistik

Daha yeşil bir dünya için sürdürülebilirlik alanında somut adımlar atmayı sürdüren Omsan Logistics, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü’nce, dengeli, bütünleşik, çevreyle dost ve sürdürülebilir yük taşımacılığının desteklenmesi amacı ile hazırlanan ‘Kombine Taşımacılık Yönetmeliği’ kapsamında ‘Yeşil Lojistik Belgesi’ almaya hak kazandı.