e
Banner

Etiketler: denizyolu



EFA yelkenini denizyoluyla dolduruyor


Yayın: 21-06-2017
Kategori: Denizyolu

EFA Uluslararası Taşımacılık, denizyolu taşımacılığında anlaşma yaptığı global konteyner operatörleri ve yaygın network ağı sayesinde dünyanın dört bir yanına kesintisiz hizmet sunuyor. Firma Sahibi Eyüp Tuğtağ, “Yıllık 800-1000 TEU’nun üzerinde bir iş hacmimiz bulunuyor. Her yıl bunu daha da arttırmak için çaba gösteriyoruz” diyor. 




Küresel Terminal Operatörleri İçin Türkiye'nin Önemi ve OBOR Ulaştırma Stratejisi



Doç.Dr. Soner ESMER / Dokuz Eylül Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi




Yusuf Öztürk: Dünya Denizcilik Ligi’nde 13. sıradayız


Yayın: 29-06-2017
Kategori: Denizyolu

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 91. yılı, İzmir’de törenlerle kutlanacak. 




Rodaport’tan 25 milyon USD’lik antrepo


Yayın: 30-06-2017
Kategori: Denizyolu

Güney Marmara’daki Gemlik Körfezi’nde ‘yeni nesil liman’ anlayışıyla faaliyet gösteren genel hizmet limanı Rodaport, lojistik maliyetlerini düşüreceği yeni yatırımı antrepoyu 25 milyon USD ile hayata geçirdi. Firma, özellikle Anadolu’daki işletmelerin fiziksel koşullardan ötürü artan lojistik maliyetlerini düşürerek dış ticarete 50 bin dolar katkı sağlıyor. 




Metin Kalkavan: Ülkemizin Deniz Gücünü kuruyoruz


Yayın: 06-11-2017
Kategori: Denizyolu

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Yönetim Kurulu Üyeleri, İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ve İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ile beraber İzmir, Aliağa, Kuşadası ve Çeşme'de düzenlenen sektör ve bölge toplantılarında Oda üyeleriyle bir araya geldi. 




Batıliman yılda 3 milyon ton yük elleçliyor


Yayın: 04-12-2017
Kategori: Denizyolu

Batı Anadolu Grubu, İzmir Aliağa’daki liman işletmesi Batıliman’ın kapasitesini artırmak için yatırıma devam ediyor. Batıliman’ın iskele alanını yaklaşık 2 katına çıkaran Grup, liman alanını büyütmek için de 65 bin metrekarelik yeni bir yatırım yaptı.




İzmir lojistikte dünya devleriyle rekabete hazırlanıyor


Yayın: 20-12-2017
Kategori: Ekonomi Gündemi

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, uzun yıllardır sahip olduğu liman kenti olma özelliğinin yanı sıra Avrupa, Asya ve Ortadoğu ile bağlantılı karayollarına sahip olması, son dönemde lojistik ve ulaşım alanında yeni büyük yatırımların yapılmasının gelecek yıllarda İzmir’i lojistik sektöründe dünya devletleriyle rekabet edebilecek konuma taşıyacağını söylüyor. 




Kocaeli’nden liman ve OSB’lere demiryolu talebi



35 liman ve iskeleye ev sahipliği yapan Kocaeli, limancılık sektöründe kalifiye eleman açığının kapatılmasına da öncülük ediyor. Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, 1 milyon TL’lik yatırımla açtıkları Kariyer Port Mükemmellik Merkezi'nde verilecek eğitimlerle hem limancılık sektörünün nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılarken hem de istihdama destek sunacaklarını söylüyor. 




Denizyolu dış ticaretteki payını 5’e katladı


Yayın: 22-05-2018
Kategori: Denizyolu

Çıkarılan 354 adet mevzuatla, yapılan 41 adet uluslararası sözleşme, 62 adet denizcilik anlaşması ve 10 adet kardeş liman anlaşmasıyla Türk denizcilik sektörünün uluslararası arenada rekabete hazır hale getirildiğini vurgulayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, denizyolunun parasal değer olarak dış ticaret içerisinde aldığı payın 2003’e göre neredeyse 5 kat arttığını 57 milyar dolar olan rakamın 228 milyar dolara yükseldiğini aktardı.




Dünya ortalamasından 6 kat hızlı büyüdük


Yayın: 14-06-2018

İbrahim Dölen  / TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı