e
Banner

Etiketler: rusya



Rusya, 'köprü' olmak istiyor


Yayın: 17-09-2012
Kategori: Lojistik

Geride bıraktığımız günler içinde Pasifik kıyıları önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı.Rusya'nın uzak doğusunda bulunan Pasifik okyanusu kıyılarında ki kenti Vladivostok adeta Dünya ekonomisine yön verenlerin ilgi odağıydı.

 




Gefco, Ruslara satılıyor


Yayın: 20-09-2012
Kategori: Karayolu
Etiketler: gefco peugeot rusya

Peugeot 800 milyon Euro için Gefco'yu Ruslara satıyor.





Kırgızistan Gümrük Birliği’nde yerini alıyor



Kırgızistan son bir yıldır Rusya, Kazakistan ve Belarusya üçlü ülkerin üyeliğinde oluşan Gümrük Birliği’ne dahil olmasına olumlu bakmaya başladı.

 




Türk ve Rus Gümrük İdareleri Anlaşması İmzalandı


Yayın: 30-10-2012
Kategori: Gümrük

Türk ve Rus Gümrük İdareleri Veri Değişimi Anlaşması İmzalandı

 




Türk şirketi TLT, Sibirya’ya lojistik merkezi kuracak


Yayın: 12-11-2012
Kategori: Lojistik

Türkiye’den Rusya’ya mal ihracatında gümrük hizmetleri, lojistik ve taşımacılık yapan şirketlere, Rusya gümrüğü adına boreker hizmeti sunan TLT GROUP; Rusya’nın Sibirya bölgesinde lojistik merkezi kurmaya hazırlanıyor. 





Tüm Atlas Lojistik, KOBİ’lere Tam Destek Veriyor


Yayın: 12-11-2012
Kategori: Lojistik

Özellikle KOBİ’lere daha rahat ihracat yapabilmeleri için her türlü desteği ve işbirliği imkânını sunan Tüm Atlas Lojistik, ağırlıklı olarak Rusya, Ukrayna Kazakistan ve Moğolistan’a taşımacılık ve lojistik hizmet veriyor





İhracatçılar geri dönüyor



DKİB Başkanı A. Hamdi Gürdoğan, Rusya’ya ihracat yapan ihracatçıların karşılaştığı sıkıntıların had safhaya ulaştığını belirterek, başta yaş sebze ve meyve ihracatçıları olmak üzere ihracatta % 30’luk bir düşüşün sözkonusu olduğunu söyledi. Gürdoğan, “İşadamları geri dönüyor” dedi.





Rusya’ya ihracat hızlanacak


Yayın: 20-11-2012
Etiketler: rusya rusya ihracat

Türkiye ile Rusya arasındaki ticarette Basitleştirilmiş Gümrük Hattı (BGH) kurulmasıyla yeni bir dönem başladı. Favor Trans Genel Müdürü Tamer Dinçşahin, yıllık 35 milyar dolar civarında olan iş hacminin 3 yıl içerisinde 100 milyar dolara ulaşmasını hedeflediklerini söyledi.





Rusya: Türkiye’nin Gümrük Birliği’mize girmesinden memnun oluruz



Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in basın danışmanı Dmitri Peskov, Türkiye’nin de Rusya, Kazakistan ve Belarus arasında aktif olarak çalışan Gümrük Birliği’ne girmesinden memnun olacaklarını söyledi.





Rus limanlarında DTÖ hareketliliği



Rusya’nın Ağustos 2012’de Dünya Ticaret Örgütü’ne katılması, Rus limanları ile yapılan konteyner taşımacılığına da büyük ivme kazandırdı.