e
Banner

Etiketler: rusya



Rusya filolarını Tırsan ile yenileyecek



Tırsan ve Rusya’nın Uluslararası Karayolu Taşıyıcıları Birliği (ASMAP) arasında işbirliği anlaşması imzalandı. 14 Aralık’ta Rusya’nın Tula Yasnagorsk Sehrinde düzenlenen törenle ASMAP Genel Başkan Yardımcısı Sergey  Ivanovic  Baklitsky ve Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu tarafından imzalanan anlaşma ile ASMAP’a üye nakliye şirketleri filolarını Tırsan ile modernize edecekler. 




UMT havayoluyla mikro ihracat yapacak


Yayın: 21-01-2019
Kategori: Lojistik

Hava kargo ve gümrükleme hizmetlerindeki tecrübesiyle Türk ihracatçısının Birleşik Devletler Topluluğu ve Rusya’da en güçlü lojistik partnerlerinden UMT, yeni ürünüyle yük taşıma potansiyelini daha da arttırmayı hedefliyor. Ticaret Bakanlığı’na havayoluyla hızlı kargo taşımacılığı yetki belgesi almak için başvuru yaptıklarını belirten UMT Uluslararası Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü Gadir Hüseynov, belgeyi alır almaz mikro ihracat yapmaya başlayacaklarını söylüyor. 




Doğal Gazlı IVECO Stralis çekiciler Rusya'da


Yayın: 23-05-2019
Kategori: Ticari Araçlar
Etiketler: iveco rusya

23 Adet CNG’li IVECO Stralis NP 460 Cursor 13 ilk Rus müşterisi Miratorg’a teslim edildi.




Rusya’ya Ekspres Servis


Yayın: 23-10-2019
Kategori: Denizyolu
Etiketler: arkas rusya

Arkas ve Sealand ortaklığı ile taze meyve ve sebze sezonuna bağlı olarak tekrar açılan reefer servisi “Rusya Ekspres Servis”, Kasım ayı itibariyle Mersin Limanı’ndan hizmet vermeye başlayacak.




DKV, Rusya'da 2.100 yakıt istasyonuna ulaştı


Yayın: 05-04-2021
Kategori: Karayolu

Uluslararası nakliyecilere nakitsiz yol yardım hizmetleri sunan DKV,  Rusya’da Lukoil’e bağlı 2.100’den fazla yakıt istasyonunu hizmet ağına kattı. Son bir yılda Rusya’da üç kat büyüyen DKV’nin ülkedeki yakıt istsyonu ağı böylece 6.400’ü geçti.
 




Yeni konteyner krizi kapıda!


Yayın: 17-03-2022
Kategori: Lojistik

Ukrayna’yı işgal girişimi sebebiyle Avrupa ülkelerinin Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar, küresel lojistik sektörünü de olumsuz etkileyecek gibi görünüyor. ATF Forwarding Genel Müdürü Haldun Kavrar, , “ABD ve Avrupa’nın yaptırımları nedeniyle bu hatta ciddi aksamalar yaşanabilir. Böyle bir durumda bu taşımalar denizyoluna kaydırılacaktır. Ancak hali hazırda devam eden konteyner krizi ve yüksek navlun maliyetleri üzerine böyle bir talep nedeniyle inanılmaz problemli zamanlar yaşanabilir.” dedi.




NATO uçaklarının desteklediği Türk gemileri Ukrayna'ya yanaştı


Yayın: 01-08-2023
Kategori: Dünyadan
Etiketler: nato rusya türkiye ukrayna

Geçen yıl Karadeniz üzerinden tahıl ihracatının merkezinde yer alan Türkiye, gıda maddelerinin bir kısmının savaştan zarar görmüş ülkeden çıkmasını sağlamak için yeni yollar deniyor gibi görünüyor.




İstanbul’da St. Petersburg buluşması


Yayın: 24-11-2023
Kategori: Ekonomi Gündemi

İstanbul, St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu'nun himayesinde, Roscongress Vakfı temsilcilerinin, hükümet yetkililerinin, sektör derneklerinin ve iş dünyasının temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen etkinliğe ev sahipliği yaptı. İstanbul Mandarin Hotel’de düzenlenen oturumunun ana konusu “Rusya ve Türkiye arasında gelecek vaat eden iş birliği yollarının genişletilmesi” oldu.




Moskova’da düzenlenecek LOGISTIKA EXPO fuarında lojistik firmaları için yeni fırsatlar


Yayın: 18-01-2024

Uluslararası lojistik, taşımacılık, depolama teknolojisi ve ekipmanları fuarı Logistika Expo 28-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında Moskova Crocus Expo Fuar Alanında 1 ve 4 nolu salonlarda düzenlenecek.