İTHİB Başkanı İsmail Gülle, tekstilin özellikle AB pazarındaki büyüme stratejisinde lojistik süreçlerin de etkili olacağını düşünüyor. Tekstil kadar lojistiğin de Batı standartlarını yakalaması gerektiğini ifade eden Gülle, bu dönüşüm başarıldığında Türkiye’nin birkaç basamak yukarı tırmanacağını belirtiyor.

Trendlere göre her sezon yenilediği koleksiyonu ile erkek giyiminin önde gelen markalarından olan Kiğılı, Türkiye ve yurtdışında toplam 220 mağazası ile hizmet veriyor. Lojistik süreçlerini ‘müşteriyi asla geri çevirmeyecek’ bir sistem üzerine inşa eden Kiğılı, kurduğu merkez sayesinde depolamadan nakliyeye tüm aşamaları kendi yönetiyor. Kiğılı CEO'su Hilal Suerdem yıllık yaklaşık 5 milyon adet askılı/kolili ürün taşıması gerçekleştirdiklerini açıklıyor.
Türk limancılık sektörü hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Türkiye 2010 rakamlarına göre 348.6 milyon ton ile Avrupa ülkeleri içinde denizyoluyla yapılan ticarette en fazla yük elleçleyen beşinci ülke konumunda. Türk limanlarında yük elleçleme faaliyetleri 2011 yılında bir önceki yıla göre %4,2 artış göstererek 363.3 milyon tona ulaştı. Bu büyüme trendinin 2023 yılı hedefleri doğrultusunda daha da hızlanması bekleniyor.

Tekstil lojistiğinde marka değeri yüksek müşterileriyle dikkat çeken Doğruer, zorlu pazarlarda attığı güçlü adımlarla adından söz ettiriyor. Yakın geçmişte Fransa’nın önde gelen hazır giyim mağazaları zinciri ile anlaşma yaptıklarını açıklayan Doğruer Lojistik Genel Müdürü Cüneyt Doğruer, ülkedeki deneyimli partnerleri ile yılın ikinci yarısı için hedefledikleri yeni projeler olduğunu belirtiyor.