Haber »
Etiketler: teknoloji
Etiketler: teknoloji
Borusan 2022 yılı sonuçlarını, stratejisini ve gelecek dönem yatırım planlarını açıkladı. 2022 faaliyet döneminde 106 milyar TL ciroya ulaşan Borusan’ın FAVÖK’ü ise 14 milyar TL oldu. Borusan, 2023-2025 döneminde yatırım miktarını 39 milyar TL’ye çıkaracak.
Yüzde yüz yerli ve milli sermayeli Türkiye’nin yenilikçi araç takip ve filo yönetim sistemleri markası Seyir Mobil, Bluetooth bağlantılı kablosuz takip çözümüyle, soğuk zincir lojistiğinde ürünlerin sürekli olarak izlenebilmesini sağlayarak ve istenmeyen durumlar için anında uyarı sistemi oluşturarak klasik kablolamanın getirdiği riskleri ortadan kaldırıyor. Seyir Mobil Genel Müdürü Yakup Küçük, en yeni teknolojileri müşterileriyle buluşturmaya devam edeceklerini söylüyor.
Türkiye’nin en köklü lojistik şirketlerinden Alışan Lojistik, globalleşme hedefleri doğrultusunda yol haritasını belirledi. Bu vizyon çerçevesinde 2023 için gerçekleştirecekleri proje ve yatırımları belirli başlıklarda topladıklarını vurgulayan Alışan Lojistik CEO Uygar Uşar, “Operasyonel planlarımızı desteklemek üzere e-ticaret ekosistemi dahil tüm sektörlerin ihtiyaçlarına dönük depolama arz kapasitemizin arttırılması için proje ekiplerimiz sürekli çalışıyor. Depolama ve taşıma çözümlerimize yaptığımız tüm yeni yatırımların, ‘Green Deal’-‘Yeşil Mutabakatına’ tam uyumlu olmasına önem veriyoruz” dedi.
DFDS, çağın gereklerine uygun olarak hayata geçirdiği teknoloji yatırımları ile de sektöre öncülük ediyor. İstanbul’da bulunan teknoloji geliştirme merkezinde 9 farklı ekiple, 30'dan fazla farklı yazılım dili ve platformu kullanarak ürün geliştiren şirket, Pendik Limanı’nda otomatik park etme sistemiyle operasyonlarına hız kazandırdı.
MNG Kargo, iş süreçlerini sürdürülebilirlik politikası doğrultusunda geliştirmeye devam ediyor. Bu anlayıştan hareketle, yeşil teknoloji şirketi Laska ile hayata geçirdiği “Atık Lastikleri Çevre Dostu Yöntemlerle Sürdürülebilir Malzemelere Dönüştürme Projesi” kapsamında atıkları geleneksel yöntemlerin aksine Laska'nın geliştirdiği ileri teknoloji sayesinde sürdürülebilir ve yenilikçi çözümler üzerinden doğaya saygılı biçimde dönüştürüyor.
Goodyear, akıllı lastik teknolojisi geliştirme konusunda geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği iş birliklerine bir yenisini daha ekledi: TDK. İki şirket, araçlarda ve lastik uygulamalarında kullanılmak üzere bir sensör ve ilgili teknolojiler geliştirmeyi hedefliyor.
Türkiye lojistik sektörüne bir Sivil Toplum Kuruluşu daha katıldı. Kısa sürede 150 üyeye ulaşan Lojistik Hizmet Sağlayıcılar Derneği LojiDer, ulusal ve uluslararası alanda lojistik hizmet veren tüm işletmeleri çatısı altında bir araya getiren yeni ve güçlü bir STK olma hedefinde.
İş ortaklarına yenilikçi ve kişiselleştirilmiş çözümler sunan Akca Lojistik, yeni yatırımlarla depo sayısını artırmayı, müşteri portföyünü genişletmeyi, istihdam ve teknoloji tarafında daha da güçlenerek büyümeyi hedefliyor. Türkiye’de lojistik denilince akla gelen ilk 3 firmadan biri olma yolunda ilerleyen Akca Lojistik, sürdürülebilirlik alanındaki gelişmeleriyle de sektörün çıtasını yükseltiyor.
Akca Lojistik, lojistik ve tedarik zinciri yönetimi hizmetlerini yapay zekâ destekli yazılım, akıllı eldivenler gibi teknolojik çözümlerle destekleyerek sektörünü ileriye taşıyor. 13. Ulusal Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi’nde konuşan Akca Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Erkam Akça, teknolojinin etkin kullanımının lojistik operasyonlarda hız, maliyet, güvenlik ve memnuniyet bakımından önemli avantajlar sağladığını söyledi.
Kara nakliyesinde yeni hatlar açan, depolama alanında kapasitesini büyüten, filoyu yeni araçlarla güçlendiren DB Schenker Arkas, “eSchenker”, “BinPacker”, “Connect”, “Omni-Channel” gibi teknolojik çözümlerle tedarik zinciri süreçlerini daha verimli ve kolay yönetilebilir hale getiriyor. DB Schenker Arkas Genel Müdürü Özgür AL, dijital dönüşümü şirket kültürünün bir parçası haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi.