e
Banner

Etiketler: teknoloji



KeyLine geleceğe dijitalleşerek hazırlanıyor


Yayın: 22-06-2022
Kategori: Lojistik

Dört adet treyler yatırımı ile Türkiye-Slovenya arasında düzenli karayolu seferlerine başlayan KeyLine, dijitalleşme alanında da ciddi adımlar atıyor. KeyLine kurucu ortağı Dr. Kayıhan Özdemir Turan, dünyanın her noktasından sunulan ürün takip sistemi imkanı IoT ile insanı aradan çıkaran süreç yönetiminin ve hızın KeyLine için gelecekte fark yaratan unsurlar olacağını söyledi. 




Alışan Lojistik dijital ve yeşil dönüşüm vizyonuyla sektör dinamiklerine yön veriyor


Yayın: 23-06-2022
Kategori: Lojistik

Ar-Ge merkezlerinde gerçekleştirdiği yatırımlar ve bulut teknolojisine geçiş için başlattığı projeyle dijital dönüşüm yolculuğunu hızlandıran Alışan Lojistik, sürdürülebilirlik alanında ciddi adımlar atıyor. Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, 2022 yılı için yeni proje ve yatırımlarla 2021’de yakaladıkları yüzde 45’i aşan büyüme trendinin daha fazlasını hedeflediklerini söyledi.  




Tırport üç kıta arasında dijital köprü kuracak



Crunchbase gibi, global teknoloji endekslerinde dünyadaki en önemli 10 lojistik teknolojisi ve tedarikçisi arasında sıralanan Tırport, yönünü Avrupa, Çin ve Afrika’ya çevirdi. Şirket, sahip olduğu yapay zeka destekli teknolojiler ve dijital platform gücüyle Avrupa-Çin-Afrika arasındaki lojistik hareketin bölgesindeki en önemli dijital HUB’ı haline gelmeyi ve 1,5 milyon kamyoncuya ev sahipliği yapmayı hedefliyor.




Optiyol yerli rota optimizasyon çözümlerini global sahaya taşıyor



Bulut tabanlı yeni nesil rota optimizasyonu çözümleri sunan Optiyol, teknoloji ihraç eden yerli bir firma olma yolunda ilerliyor. Sunduğu çözümlerle işletmelere yakıt maliyetleri, filo yönetimi, zamanında teslimat konusunda ciddi oranda verimlilik sağlamanın yanı sıra müşteri memnuniyeti ve sürdürülebilirlik hedeflerine de katkı sunan şirket, Türkiye, Amerika, Fransa, Güney Kore, Birleşik Arap Emirlikleri’ne ek olarak yakında daha fazla ülkede faaliyet göstermeyi hedefliyor. 




TruKKer, doğu ile batı nakliye ağının dijital gücü olma hedefinde



Bir yıl gibi kısa bir sürede Türkiye’de 81 şehre, yurt dışında 42 ülkeye ulaşan dijital nakliye ağı TruKKer, yurt içinde ve dışında yeni ofisler açmaya hazırlanıyor. TruKKer Türkiye Genel Müdürü Hakan Arıkan, sundukları güvenilir, yararlı ve ucuz çözümlerle güçlü oldukları Orta Doğu coğrafyasıyla birlikte Çin, Hindistan gibi ülkeleri batı ile bağlayan lojistik ağının en büyük dijital platformu olmayı hedeflediklerini söyledi. 




Perakende Sektöründeki 3 Teknolojik Trend



SICK Türkiye 




EKOL, lojistiği çevre ve yapay zeka ile de buluşturdu


Yayın: 02-09-2022
Kategori: Lojistik

Ekol Lojistik, yenilikçi ve girişimci yapısıyla yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. Ekol, Avrupa’nın en büyük depolama alanlı yeşil tesisi Lotus’ta, lojistik sektöründe tek çatı üzerine kurulu en büyük güneş enerji santrali ve sağlık operasyonları otomasyon çözümü yatırımlarını faaliyete geçirdi.




UPS’den Avrupa’ya İlk İnovasyon Merkezi


Yayın: 30-09-2022
Kategori: Lojistik

UPS Avrupa Bölgesi Tedarik Zinciri Çözümleri (SCS) geçtiğimiz Mart ayında Hollanda’nın Roermond şehrinde açtığı yeni tedarik zinciri çözümleri tesisinin kapasitesini artırdı.




Sertrans'tan yapay zekâ destekli WMS yazılımı


Yayın: 05-01-2023
Kategori: Lojistik

Sertrans Logistics, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na akredite Ar-Ge merkezi tarafından geliştirilen lojistik sektörünün ilk yapay zekâ destekli WMS yazılımını müşterilerinin hizmetine sundu. “Akıl İşi” ile firmalar en temel beklentileri olan operasyonel verimliliğe, tüketiciler ise hıza kavuşacak.




Hubtic deniz yoluyla tüm dünyaya açıldı


Yayın: 17-04-2023
Kategori: Demiryolu

Dijital lojistik şirketi Hubtic, 60’tan fazla ülkede 100’e yakın rotaya ulaştığı deniz yolu taşımacılığında Amerika’dan Uzak Doğu’ya kadar dünyanın dört bir yanına hizmet veriyor.