e
Banner

Etiketler: teknoloji



Aras Kargo pandemi döneminde 200 milyon adrese uğradı


Yayın: 14-04-2021
Kategori: Kargo

Aras Kargo, pandemi döneminde 200 milyondan fazla adrese uğradı. Günlük uğradığı adres sayısını 500 binden 1 milyonun üzerine çıkaran şirket en fazla gönderiyi İstanbul içinde taşıdı. Pandemi sürecinde e-ticaretin etkisiyle başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu olmak üzere Anadolu’nun farklı şehirlerinde üretim yapan KOBİ’ler de ülkenin dört bir yanına ürün göndermeye başladı. Bu durum kargo gönderimlerine de yansıdı. Doğu illerinin gönderi hacmi yüzde 70’in üzerinde arttı. Kargo hacmini arttıran iller arasında Iğdır, Bilecik, Adıyaman, Bartın, Tunceli, Kilis, Uşak, Şırnak, Giresun ve Batman yer alıyor. Artan kargo hacmini teknolojik yatırımlar ve yeni işe alımlar ile yöneten şirket, 1000’den fazla yeni istihdam yarattı.




Aras Kargo’da teknoloji Dr. Gökay Burak Akkuş'tan sorulacak


Yayın: 31-08-2021
Kategori: Kargo

Türkiye’nin öncü ve yenilikçi kargo firması Aras Kargo’da üst düzey bir atama gerçekleştirildi. Şirketin Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcılığı görevine Dr. Gökay Burak Akkuş getirildi. 




Galata Taşımacılık yerelde ve globalde yatırımları artırıyor



Bu dönemde ulusal ve intermodal taşımacılığa ağırlık veren, depolama hizmetlerini büyüten Galata Taşımacılık, yatırımda hız kesmeyecek. Ulusal alanda yeni ofis yatırımlarıyla daha fazla müşteriye dokunacaklarını belirten Galata Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Vittorio Zagaia, özellikle Afrika ülkelerinde önemli açılımlar gerçekleştireceklerini açıkladı. 




Alışan Lojistik yıldızını inovasyon ve teknolojiyle parlattı


Yayın: 02-09-2021
Kategori: Lojistik

Lojistik sektöründe bulunan 13 Ar-Ge merkezinden 2’sine sahip olan Alışan Lojistik, özellikle pandemi döneminde bu yatırımlarının meyvelerini toplamaya başladı. Krize rağmen bu dönemde verimlilik sağlayarak, müşteri memnuniyetini ve hizmet kalitesini artırdıklarını vurgulayan Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan ayrıca Microsoft Azure ile çalışarak bulutun getirdiği maliyet, güvenlik ve inovasyon avantajlarından da yararlanmaya başladıklarını söyledi. 




DFDS operasyonları merkezileştirip verimi yükseltecek


Yayın: 02-09-2021
Kategori: Lojistik

DFDS, bu dönemde intermodal taşımacılık kadar lojistik teknolojilerine de ciddi yatırım yapıyor. Türkiye’de kurdukları AR-GE merkezinde otonom araçlar, çevreci enerji çözümleri, otonom terminaller, tam süreç entegrasyonu gibi projeler yürüttüklerini belirten DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Lars Hoffmann, ayrıca tüm süreçleri tek bir altyapı üzerinden yürütmek üzere çalıştıklarını söyledi. 




Horoz Lojistik teknolojik yatırımlarla e-ticarette yeni hamleler yapacak


Yayın: 23-09-2021
Kategori: Lojistik

Horoz Lojistik, büyüme stratejisinin odağına aldığı e-ticaret lojistiği alanında ciddi teknolojik yatırımlar yapıyor. Bu alana dönük yatırımların 2022 yılında da hız kesmeden devam edeceğini açıklayan Horoz Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Horoz, başlatacakları yeni bir projeyle teknoloji yoğun platform hizmetleri sunacaklarını, e-ihracat lojistiğine yönelik yeni sistemler geliştireceklerini söyledi. 




C.H.Robinson gücünü dijital çözümlerinden alıyor


Yayın: 18-01-2022
Kategori: Lojistik

2021’de globalde yüzde 25’in üzerinde bir büyüme yakalayan, Türkiye’de ise iş hacmini çift hanelerde artıran C.H.Robinson, dijital çözümleriyle fark yaratıyor. 2022’de globalde teknoloji alanına 1 milyar dolar yatırım yapmayı planladıklarını açıklayan C.H. Robinson Türkiye Genel Müdürü Gökalp Kobe Ertuğrul, taşımalarda karbon salınımını ölçmek için geliştirdikleri bir yazılımı Türkiye’de de devreye almak için çalıştıklarını söyledi.




Borusan 12 milyar TL yatırım planlıyor


Yayın: 31-03-2022
Kategori: Ekonomi Gündemi

2021 yılı finansal tablolarını açıklayan Borusan Holding, bir önceki yıla kıyasla finansallarını güçlendirmeye devam etti. 2020 yılında 26 milyar TL olan net konsolide cirosunu 2021 faaliyet döneminde 47 milyar TL’ye yükseltti. FAVÖK’ünü ise 2,6 milyar TL’den 5,1 milyar TL’ye yükselten Borusan, 2022-2024 döneminde 12 milyar TL yatırım yapmayı planlıyor. 




Lojistiğe teknoji ve otomasyon damga vuracak


Yayın: 14-04-2022
Kategori: Lojistik

DHL “Lojistikte İşin Geleceği” Trend Raporu 2. Bölüm yayınlandı: Önümüzdeki yıllara teknoloji ve otomasyon damga vuracak. Tedarik zincirleri, kademeli ve eşitsiz dijital gelişmelerden kaynaklanan yeni talepleri karşılayabilecek şekilde esnek olmalı. Lojistik sektörü, insana dayalı bir iş kolu olmaya devam ediyor: Dijital dönüşümde başarı, liderlik ve iş gücü arasındaki iş birliğine bağlı.




Globelink Ünimar inovatif ve sürdürülebilir projelerle büyüyor


Yayın: 22-06-2022
Kategori: Lojistik

Dijitalleşme ve intermodal taşımacılık alanında inovatif projeleri hayata geçiren Globelink Ünimar, demiryolu taşımacılığında ise Türki Cumhuriyetler’de vagon ve konteyner taşımacılığı alanında faaliyet göstermeyi planlıyor. Şirket, depolama, e-ticaret lojistiği, yurtiçi taşımacılık & parsiyel dağıtım ile katma değerli servislere ağırlık verirken, yurt içi ve yurt dışında network ağını ve hizmet noktalarını arttırmayı hedefliyor.