e
Banner

Etiketler: lojistik



CEVA’dan Adana’ya soğuk lojistik deposu


Yayın: 07-10-2012
Kategori: Depolama - Antrepo

CEVA,  Adana’da 10 bin metrekarelik soğuk lojistik deposunu hizmete açtı.





3. Lojistik Ödülleri Yarışmasına başvurular uzatıldı



Lojistik ödülleri için son başvuru tarihi 12 Ekim 2012'ye uzatıldı              





Bakan Çağlayan: Lojistik avantajlar yatırımcı çekiyor



Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Birleşmiş Milletler raporlarına göre, Türkiye'nin dünyada en fazla yatırım çeken ülkeler arasında 2010 yılında 29. sırada bulunduğunu, 2011'de ise 23. sıraya yükseldiğini söyledi.





OMSAN Lojistik Çalışanları güvence altında



Lojistik sektörünün öncü şirketlerinden OMSAN Lojistik, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Belgesi’ni aldı.

 




Ekol Lojistik Romanya yatırımlarında hız kesmiyor


Yayın: 12-10-2012
Kategori: Lojistik

Yurt dışındaki başarılı faaliyetleriyle adından sıkça söz ettiren Ekol Lojistik, Romanya’da yapacağı 4 milyon 500 bin Avro yatırımla intermodal hizmetlerini geliştiriyor.

 




Lojistik avantajı kullanalım



Hürriyet gazetesi yazarlarından Erdinç Çelikkan'ın bugünkü yazısında, hızlı tren projesinin Ankara'ya neler kazandıracağını ve lojistik sektörünü ne kadar hızlandıracağını ele aldı.

 

 




'Afrika'da lojistik engeli aşılırsa ihracat 50 milyar dolara çıkar'


Yayın: 15-10-2012
Kategori: Lojistik

DEİK Türk-Afrika İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Tamer Taşkın, DÜNYA'ya yaptığı açıklamada, bankacılık ve lojistik sorunlarının çözülmesiyle Afrika'ya yapılan ihracatın artacağını söyledi.

 




Otomotiv Sektörü ve Lojistik Perspektifler


Yayın: 09-11-2012
Kategori: Otomotiv

Türk Otomotiv Sanayi, son yıllarda çok hızlı bir gelişme göstererek, ülke ekonomisi açısından önemli bir sektör haline gelmiş ve Türkiye, bölgesel konumu, yüksek pazar potansiyeli, büyüyen iç ve dış pazar hacmi ve yapılan yatırımlar sonucunda, özellikle AB ülkelerine ihraç edilen araçların “üretim merkezi” olmuştur.

 




Otomotiv endüstrisi 10. Kalkınma Planı için lojistik talep listesini açıkladı


Yayın: 15-10-2012
Kategori: Otomotiv

Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülen 10. Kalkınma Planı çalışması kapsamında ilk defa lojistik sektörüne yönelik Lojistik Hizmetlerin Geliştirilmesi Özel İhtisas Komisyonu oluşturulduğunu belirten Otomotiv Sanayii Derneği Genel Sekreteri Ercan Tezer, sektör adına katıldıkları komisyona sunmak üzere bir talep listesi hazırladıklarını söyledi.





UTİKAD’dan Sektörel Eğitim Atağı!


Yayın: 16-10-2012
Kategori: Eğitim

Türk Lojistik sektörünün hızla artan nitelikli işgücü talebine katkıda bulunarak, şirketlerin uluslararası standartlarda hizmet vermesini sağlamak amacıyla, eğitim programını yenileyen ve zenginleştiren UTİKAD, yeni dönemde yüzlerce sektör çalışanının mesleki gelişimine destek olmayı hedefliyor.