e
Banner

Etiketler: lojistik



DHL dağıtım ağını güçlendiriyor


Yayın: 16-10-2012
Kategori: Lojistik

Dağıtım hizmetlerini yaygınlaştırmayı amaçlayan DHL Supply Chain Türkiye, dağıtım merkezi sayısını 8’den 13’e çıkardı.





Tedarik zinciri yönetimi taşımacılıktan ibaret değil!


Yayın: 17-10-2012
Kategori: Lojistik

710 milyon Euro’yu aşan yatırım hacmiyle bugün Türkiye’nin en büyük yabancı sermaye yatırımlarından biri olan Mercedes-Benz Türk, Türkiye’deki iki fabrikasıyla Daimler ağı içinde önemli bir üretim üssü konumunda.





Faber Mermer geleceği demiryolunda görüyor


Yayın: 17-10-2012
Kategori: Demiryolu

1993 yılında kurulan Faber Mermer, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde aktif olarak çalışan 8 Mermer ve Traverten ocağından çıkardığı malzemeleri Denizli’de bulunan fabrikasında işleyerek yurtiçi ve yurtdışı pazarlara gönderiyor. Ham ürün sınıflarında Çin, Hindistan gibi ülkelere, bitmiş ürünlerde ABD, Kanada, Batı Avrupa ve Ortadoğu’ya ihracat yapan şirketin iç piyasada da önemli bir iş hacmi bulunuyor.

 




Amsterdam ve İstanbul Limanları lojistik işbirliği için masaya yatırıldı



Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı nedeniyle İstanbul’a gelen Clipper Stad Amsterdam yelkenli gemisi, Hollandalı ve Türk işadamlarını Karaköy limanında ağırlamaya devam ediyor. “İstanbul - Amsterdam İki Lojistik Üssü” başlıklı toplantı Amsterdam Belediye Başkanı Eberhard van der Laan’ın yanı sıra Türk ve Hollandalı lojistik firmalarının katılımıyla düzenlendi.

 




Yeni rotalar maden ihracatında sıçrama yaratacak



Türkiye’de ‘ekonomik kalkınmanın öncüsü’ görevini üstlenen madencilik sektörü, ihracatta ‘hızı’ önemli bir rekabet unsuru görüp lojistik partnerlerine önemli sorumluluklar yüklüyor. 





Alman DHL, Türkiye'de yatırımlarını artıracak


Yayın: 18-10-2012
Kategori: Lojistik

Türkiye'nin hızlı büyüyen ekonomisi, birçok yabancı şirkette olduğu gibi Alman taşımacılık devi DHL'nin de yatırım iştahını kabarttı.

 




İhraç edilen çimentoyu yabancı gemiler taşıyor



Deniz ticaret filosunda büyük paya sahip dökme kuru yük filosu, denizyoluyla taşınan ortalama 100 milyon tonluk çimento ticaretinden yeterince faydalanamıyor.

 




Lojistikte Yabancı Yatırımcı Sayısı Artacak



İstanbul Gayrimenkul Değerleme’nin hazırladığı lojistik raporuna göre, 2012 yılında global piyasalarda yaşanan daralmalar lojistik sektöründeki büyüme hızını da olumsuz etkiledi. Bununla birlikte Türkiye’de lojistik sektörü hızla gelişme gösteriyor.





Otomotiv sanayi pazarlarda lojistikle puan toplayacak


Yayın: 06-11-2012
Kategori: Otomotiv

2012 Ocak-Ağustos döneminde 5,5 milyar dolarlık ihracata imza atan Türk otomotiv yan sanayi, yüzü Rusya, Brezilya ve Afrika ülkelerine döndü.





E-Ticarette Lojistiğin Önemi


Yayın: 29-10-2012
Kategori: Lojistik

E-Ticarette lojistiğin önemi daha da anlaşılmaktadır. Siz reel ortamda bir ürünü herhangi bir ticaretçiden bedelini ödeyerek hemen teslim alabilirsiniz, bu durumda lojistik faktörü rol almamaktadır. Lakin e-ticarette durum böyle işlememektedir. Çünkü sanal ortamda pazarlanan ürünler stokta hazır bekletilmemektedir.